Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třetí ročník turnaje v badmintonu je za námi

18. 12. 2016

Požární hadice za rakety vyměnili mladí hasiči Tomáš Laubr a Patrik Kozik. Tomášův bekhend obdivovali všichni přítomní. Až chlapce hasičina přestane bavit, máme v nich nadějný dorost.  Však také na jejich hru dohlížel jejich šéf Jenda Plasgura. Jediný smíšený pár v turnaji Pepe Piechowicz s partnerkou Míšou Palovou byl chlapům rovnocenným soupeřem. Že se dá do turnaje naskočit bez tréninku, dokázali Petr Mazurek a Jiří Krmášek, kteří si naposledy zahráli bembajs na minulém turnaji v lednu 2014. Favorité turnaje, minulí vítězové, bratři Kochové tentokrát brali bramborovou medaili, když při shodném počtu dosažených sedmi bodů rozhodl vzájemný prohraný zápas s dvojicí Petr Ptošek a Bruno Kuba. Pondělní badmintonová podvečerní škola slavila, protože všichni členové této skupiny byli na bedně. Druhé místo brali s devíti body Jarek Gasior a Petr Bonček. Ač si na nás s Petrem Bielanem brousili zejména hoši z naší badmintonové skupiny zuby, zatím jsme jim odolali a neporažení v turnaji zvítězili. Holt 110 let zkušeností se nezapře.

Děkujeme za podporu Pavle Skokanové, která pro nás získala městský grant, díky němuž jsme si mohli rozdělit praktické ceny, badmintonové míčky pro další trénink. Děkuji Monice a Klárce za zajištění cateringu.  Martin Kolek se přišel podívat, jak se hraje kvalitní badminton, ale vzhledem k tomu, že předchozí den udil s kamarády, tak se spíše dělil se známými o dojmy z uzení.

Velká rodina badmintonistů je přes Gabrielu Koukalovou spřízněna s biatlonem. Turnaj jsme odehráli rychle a tak jsme stihli v Sokolovně u zaslouženého piva zhlédnout vítězství Gábiny v závodě s hromadným startem v zaplněné Vysočina aréně. Bravo Gábino!

Lumír Macura

2016-12-18_tabulka__turnaje.pdf

2016-12-18_tabulka__turnaje.xls

https://www.mesto-bohumin.cz/cz/zpravodajstvi/aktuality/19946-sokolovna-v-zablati-ma-nove-sportovni-oblozeni.html

 

Náhledy fotografií ze složky 2016-12-18 Badmintonový turnaj