Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vltavín září 2021

article preview

Vltavotýnští rybáři

Ze života organizace. Na posledním jednání výboru byla dopilována agenda pro výroční jednání, které bylo 11. září. V současné době, kdy budete číst tento příspěvek je už po, a tak vás seznámíme s průběhem až v říjnovém čísle. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jaká budou zdravotní opatření, a tak se omlouváme za případné zmatky, které byly spojeny s administrativou spojenou s prezentací, neboť pár dnů před schůzí přišly na výbor podmínky, za kterých se může výroční jednání konat. Z tohoto důvodu jsme nezvali ani hosty na naše jednání.

Na výborové jednání jsme také řešili problematiku výlovů ( 26.9. Hrádek, 9.10. Koloděje, Bedrník, Střelnice a Obecák, 23.10. Býšov) a organizaci rybářských kroužků, kde toto začne 6.října na škole na Malé straně v případě, že bude relativně málo zájemců viz leták. screenshot_20210907_095033.jpgV případě, že bude zájemců dost na všech školách, pak budou organizovány kroužky přímo na školách, ke školení bude využíván i pronajatý prostor „u kanálku.“

Dále se výbor zabýval administrativním zpracováním problematiky „nakládání s povrchovými vodami.“ Zde se vyskytl u jednoho rybníku problém s nesouhlasem jednoho z účastníků řízení, který nesouhlasil s jednáním o výroku městského úřadu, který de jure legalizoval uvedený rybník. Je stanoven termín, do kterého se musí oponent znovu vyjádřit, aby rybník byl dle práva rybníkem. S uvedeným oponentem bude výbor jednat.

Také jsme se zabývali smlouvou o pronájmu garáže pro naši techniku výměnou za pozemek před klubovnou. Z pohledu výboru je smlouva, kterou předalo město výboru nevýhodná pro organizaci. Nenaplňuje vyrovnanost pro obě strany. Z toho důvodu byl předložen městu oponující dopis. Doposud nepřišla odpověď.

 Znovu připomínáme, že je zde možnost využití elektrického vozíku pro invalidy, který byl zrekonstruován a předán panu Pavláskovi, ten jej však již nemůže používat ze zdravotních důvodů, a tak jej výbor nabízí k využití rybáři, který má zhoršenou pohyblivost ke zkvalitnění jeho života. Informace na tel. čísle 606612014.   

Výdejna povolenek. Oznamujeme, že i nadále lze rybářské náležitosti zakoupit po dohovoru na telefonních číslech 725182712 a 606612014.

Aktualita:  Při pročítání českého denního tisku „Haló noviny“ bylo zaznamenáno v článku „Provoz na Vltavě s novou komorou zhoustl,“  který popisoval provoz na Vltavě mezi Českými Budějovicemi a Orlíkem, zde se uvádělo, že plavebními komorami České Vrbné, Hluboká nad Vltavou, Hněvkovicemi a Kořenskem proplulo za červenec rekordních 4222 lodí, které odbavili 17 335 lidí. Dále se zde uvádělo: kde se bude pokračovat ve výstavbě přístavišť a zde, že byl zastaven záměr, při němž by se mělo rozšířit přístaviště rekreačních plavidel v Týně nad Vltavou. „Měli jsme vše připraveno, centrální komise Ministerstva dopravy neodsouhlasila podporu ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ řekl Kubala. V Týně mohlo být naráz 24 menších plavidel a jedno větší. Tak to je pro rybáře relativně dobrá zpráva, neboť nebude zmenšen prostor pro rybolov. Otázkou je, na jak dlouho.                               

Něco veselého na závěr. Tenhle je opravdový, ze života. Vážení zákazníci, pokud ryba tolstolobik plave břichem vzhůru, je to zcela v pořádku, tato ryba jen odpočívá. Přejeme vám příjemný nákup. Tesco

                                                                                                 EFA

 
 

Poslední fotografie


Mail list



Statistiky

Online: 8
Celkem: 677959
Měsíc: 10434
Den: 912