Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 4. 2022

Novinky z roku 2021

31. prosinec 2021 - Přejeme všem kamarádům a přátelům do nadcházejícího roku 2022 ať vykročíte tou správnou tlapkou, dále vám všem přejeme zdravíčko, štěstíčko a spousty kynologických úspěchů a radostí se

heart 4-nohýma parťákama heart

prani-2021.jpg

9. prosinec 2021 - jelikož jsme pracovně zazimovali a vánoční čas trávíme procházkami, přesto jsem se rozhodla ještě do konce roku splnit jeden úkol. Tím, že mám v plánu příští rok zkusit Dirké nakrýt a odchovat její první štěňata, tak ještě k dalším nepovinným vyšetřením jsem chtěla přidat i oční vyšetření. Po  2 měsíčním objednání jsme dneska vyrazili za očním specialistou MVDr. Beránkem, u kterého jsem nechala Dirké zkontrolovat očička na DOV / dědičné oční vady /.

A už mám i výsledek - a ten nejlepší DOV - negativní, což znamená, že Dirké má očička naprosto zdravá a žádnou oční vadu nepřenese na svá budoucí štěňata. Tak to je takový malý předvánoční dáreček. Mám velkou radost.smiley

6. listopad 2021 - tento den byl velmi náročný a hodně slavnostní, začnu popořádku smiley

naše zatím poslední štěňátka  - odchovanci z vrhu D oslavují dnešním dnem své

2. narozeniny, a tak nejen naše Dirké, ale i její sourozenci :

 devilDellonDalton, Druppi devil 

angelDianaDaggi, Dardea, DanaéDeidra a Donatella angel

slaví své 2.narozeniny a my jim všem z rodné boudy přejeme krásný slavnostní den, hodně štěstí a zdraví do dalších let a  také jejím páníčkům jen samou radost s chlupatýma kámošema heart

Já s Adamem jsme se rozhodli, že Daltona a Dirké dneska vytáhneme na další závody a v jejich slavnostní den vyrazíme na závod Zručský pohár, který je takovým zakončením pracovní sezóny a tak jsme vyrazili zkusit, jak to oslavencům půjde.

Adam s Daltonem nastoupili v nejvíce obsazené kategorii ZZO, kde startovalo 14 účastníků surprise

Bylo vidět, že Adam s Daltonem od posledních závodů zamakali v tréninku a protože se jim společná poslušnost velmi vydařila, od pana rozhodčího Zábranského si vysloužili krásných 57 bodů z 60.

Celkově je to vyhouplo na úžasné 2. místo - moc jsem jim fandila a děkuji za super předvedení a reprezentaci našeho Toníka heart

Já s Dirké jsme se nakonec odvážili a přihlásili se do kategorie ZZO 1 wink vím, že některé nové cviky ještě nemáme úplně dotažené, ale kde jinde, než na závodě zkusit, co máme doteď natrénováno.

A jelikož mám doma " snaživé pometlo ", které se moc snažilo, tak nakonec Dirké předvedla skoro vše tak, jak se to naučila smiley Od pana rozhodčího jsme si vysloužili úžasných 94 bodů ze 100 yes

Po poslušnostech všech 6 účastníků této kategorie nás naše body vyhouply na to nej... 1.místo a tak se v den svých 2 narozenin oslavenkyně

Dirké Awedante stává Vítězem v kategorii poslušnosti dle zkoušky ZZO 1

Jsem na tu svoji znakatou prdelku moc pyšná, je to bojovnice a dokázala mi, že když chce, tak umí smiley.

Jediné body, které nám byli strženy tak bylo za druhý povel na stůj při polohách - prostě se zakoukala do dáli a při tomto cviku se hned nesoustředila, další stržené body byly za dotek v přeskoku zpět přes metrovku, kde se následně hned přiřadila k noze - to je tím, že jsme teď víc trénovali na zkoušky Obedience, kde se pes v některých cvikách hned přiřazuje k noze a ona to asi měla nějak více zafixované surprise 

Ale i tak, já jsem za výkon Dirké velmi spokojená heart. Závod jsme si velmi užili a všech 32 soutěžících se pěkně předvedlo. Dalton i Dirké krásně reprezentovali moji CHS a já jsem náležitě pyšná na oba sourozence a i na své svěřence, kteří se závodu také zúčastnili a moc pěkně předvedli, co se v tréninku naučili wink

 

4. listopad 2021 - dneska slaví naše první štěňátka  - odchovanci z vrhu A své již 8. narozeniny, kam ten čas tak rychle letí, nedávno jsme se v naší CHS společně s Cailinkou radovali z prvních štěňátek a najednou máme doma z Anttarky veteránku, zatím tedy je to jen veteránka papírová - stále je to naše černé zlatíčko, které podědilo po Cailin nejen její mladistvý vzhled, ale i její nezkrotný temperament a akčnost a tak vůbec na svá léta nevypadá.

Přejeme tedy všem A-čkovým oslavencům : heart Acemu, Albymu, Alexovi,  Attiskovi,  Anne-Berry, Amare, Arsee a také naší Anttaře heart vše nejlepší k jejich krásným 8.narozeninám a doufáme, že jim ten mladistvý elán a hlavně zdravíčko vydrží ještě spousty let.

Tak oslavenci - pěkně si dnešní sváteční den ve svých rodinkách užijte a do dalších let přejeme jen to nej......heart

24. říjen 2021 - dneska mi ti moji odchovanci udělali velkou radostheart 

začnu s naší nejmladší, skoro 2-letou Dirké:

Dirké Awedate pokračuje v pracovním nasazení a úspěšně složila svoji 5 zkoušku - OB-Z, za těch půl roku zvládla úspěšně složit všechny základní zkoušky v 5 různých zkušebních řádech: 

dle Národního ZŘ - ZZO

dle Mezinárodního ZŘ - BH

dle Záchranářského řádu - ZZZ  - tahle byla z těch 5 nejnáročnější

dle Obedience - OB-Z

a ještě Vytrvalostní zkoušku Boxer klubu - AD

Jsem moc ráda, že se u ní projevují pracovní geny po babče Cailin a mamče Anttaře a doufám, že spolu ještě něco na pracovním poli dokážeme.

Další z mých odchovů Bustter Awedante s paničkou Ivanou se také začali učit Obedienci a dneska se jim podařilo úspěšně složit OB-Z - moc gratuluji heart

A nakonec náš fešák a pracant BillyRoy Awedante s páníčkem Frantou se zúčastnili MR stopařů HW 2021 a v kategorii FPr 3 vybojovali krásné 4. místo - i když to byla medaile bramborová, já mám ohromnou radost yes, protože už jen vyrazit na takovou to náročnou akci je paráda, a navíc se umístit v silné konkurenci na 4. místě je prostě skvělé - moc, moc gratuluji.

Všem děkuji za vzornou péči a krásnou reprezentaci mojí CHS heart

17. říjen 2021 - po předchozích výstavních víkendech jsme zase oprášili pracovní vodítka a vyrazili s Adamem a sourozenci Daltonem a Dirké na zkouškysurprise

Tentokrát jsme se oba přihlásili na zkoušku ZZO, oba psí miláčci úspěšně zkoušku složili. Hurá - je vidět, že nějaké pracovní geny po rodičích a prarodičích tam jsou wink

Naše hujerka Dirké heartsi od pana rozhodčího Jonáše vysloužila krásnou pochvalu a se slovy " nemám co vytknout " i parádní plný počet bodů 60/60 surprise to naše pometlo mi dělá samou radost yes.

Takže oba sourozenci Dalton i Dirké mají další úspěšně složenou zkoušku v kapse smiley

10. říjen 2021 - pro nás poslední letošní výstava se konala v Českých Budějovicích, tato původně přihlášená jarní výstava, kdy jsme chtěli ještě vystavovat ve třídě mladých, byla kvůli Covidu přesunuta na podzim a tak jsme si tedy ještě letos jednou vyrazili zaběhat do výstavních kruhů blushDirké se moc pěkně předvedla a u stejné rozhodčí p. Dolejšové Olgy si tentokrát vysloužila V2. res CAC, přeci jen se za ty 2 měsíce trochu nasrstila a nevypadala tak vypelíchaně jako na Národní v Klatovech, kde ji stejná rozhodčí tenkrát ocenila VDčkem.

Ale úplně nejlépe se umístil náš fešácký odchovanec BillyRoy Awedante, který léty zraje jako víno a tentokrát si odvezl ocenění nejvyšší V1, CAC, CACIB a nakonec i BOB - nejkrásnější HW výstavy.

Jsem na ty své odchovance velmi pyšná. S VDčkem protentokrát odjížděl Dalton, ale i on se musí trochu dodělat, ale takový byl v jeho věku i Billy a tak někdo to VD prostě někdy dostane - je zajímavé, že od stejné rozhodčí už Dalton z Klatov má i V2.res CAC surprise a minulý víkend na Světovce měl ocenění ještě o fous lepší - prostě tak to u některých rozhodčích je a pes se může někdy líbit více a někdy méně.

 

2. říjen 2021 - v tento den se konala v Čechách jedna z nejprestižnějších výstav

wink WORD DOG SHOW - Světová výstava psů Brno 2021 wink

Kdo se pohybuje ve světě kynologie, tak ví, že tato velmi prestižní výstava se naposledy v Čechách konala před 31 lety a tak už jen zúčastnit se takovéto akce je velmi prestižní záležitost a navíc, když ji máte skoro za rohem.

Přihlásila jsem tedy vloni napodzim našeho dorostence Dirké a jejího bratříčka Daltona na tuto nej...výstavu.

Sice jsme nevěděli, jak vše vzhledem k COVIDU dopadne, ale nakonec se tato akce konala za hojné účasti zahraničních vystavovatelů i rozhodčích.

Naše Dirké jak už jsem psala v předchozích příspěvcích není na výstavu v úplně nej kondici - chlupy jsou všude po dvoře jen ne na Dirké frown přesto si od pana rozhodčího vysloužila ohodnocení Výborná a 4 místo.

Zato bráška Dalton se moc krásně předvedl a k ocenění Výborný si přidal i první místo a titul CAC surpriseyes - paráda.

Jsem velmi nadšená z krásného ocenění na takovéto prestižní Světové výstavě a navíc, když pan rozhodčí skoro polovině psů zadával známku Velmi dobrý. Pocity z této výstavy jsou ty nejlepší yes a jsem moc ráda, že jsme si do Brna vyrazili a užili si tuto slavnostní atmosféru. Potkali jsme zde spousty hovíčků a jejich páníčků a tak jsme si zase užili báječný den ve společnosti príma přátel a také se pozdravili s naší zahraniční tetičkou Lunou heart.

25. září 2021 - jeden z nejdůležitějších dnů v životě psa nadešel a my vyrazili s naší nejmladší Dirké Awedante na její zkoušku dospělosti - bonitaci, kde se rozhoduje, který pes projde náročným povahovým testem a prohlídkou exteriéru a bude dále využíván do chovu. Rozhodla jsem se ještě letos Dirké přihlásit na bonitaci, sice je to ještě takový 22 měsíční puberťáček, ale nechtěla jsem riskovat, že se bude opakovat loňská korona-uzávěrka.

V sobotu ráno jsme tedy vyrazili směr Kolín, kde se konala letošní bonitace. Dirké se rozhodla, že když já jí přihlásím na takovou akci a budu po ní chtít, aby se předvedla v tom nej..., tak ona mi to vůbec neusnadní wink - prostě celá Dirké  - 2 měsíce před tímto termínem si tedy komplet upravila svůj vzhled a totálně shodila chlupy a aby to nebylo málo, rozhodla se 14 dní před touto náročnou zkouškou i hárat - takže suma sumárum jsme do Kolína odjížděli s krátkosrstou hárající fenkou v nejlepším sad.

Nakonec z 30 přihlášených byli háravky 3, takže jsme šli až úplně poslední v 16 hodin odpoledne. Celý den byla Dirké zavřená v autě a to se podepsalo na její ochotě spolupracovat. Dávala mi jasně najevo, že v autě byla za trest a tak mě teď bude trochu ignorovat - hra s balónkem byla taková vlažná a i celková pozornost nebyla úplně ideální. Dohromady tedy máme z povahového test 89 bodů - vzhledem k okolnostem jsem za takové hodnocení vděčná a vím, že Dirké je za normálního stavu daleko lepší, akčnější a pozornější. Při posouzení exteriéru nám trochu chlupy chyběli, ale i tak bylo vidět, že Dirké má moc pěknou kostru a vše tak jak má mít. Komise rozhodčích jí ocenila krásným bonitačním kódem a já jsem nadšená z moc pěkného hodnocení našeho pometla.

Ve věku 22 měsíců prošla úspěšně náročnou bonitací a tak máme doma další

CHOVNOU FENU

povahový test za 89 bodů a ocenění 5/2a/S1,S5/S

5 -  požadovaná síla, mohutnost a ušlechtilost

2a - černá se znaky - standartní

S1 - za pohybu volné lokty

S5 - úzké chody pánevních končetin

S - pes se standartní povahou

výška 63 cm

Při posuzování exteriéru se projevil její věkový hendikep - pánev a nožičky prostě ještě nejsou dotažené a absence chlupů to vše ještě zvýraznila, ale já jsem nadmíru spokojená - vím, že mám doma pěknou fenku a navíc její akční, milá a zvídavá povaha je pro mě přesně to, co jsem si přála při plánování tohoto vrhu v mé chovatelské linii.

Tak další meta pokořena - cíl splněn a teď se zase můžeme vrhnout do práce a připravit se na nějakou tu zkoušku z výkonu surprise A v příštím roce můžeme začít s hledáním toho nejšikovnějšího, nejkrásnějšího a hlavně zdravého ženicha - budoucího otce vrhu E.

 

10-12. září 2021 - nadešel dlouho plánovaný víkend a s ním i letošní již

8. setkání našich odchovanců smiley.

Toto setkání plánuji každoročně a vždy se velmi těším na všechny své odchovance a jejich bezva majitele.

Letos se nás sešla opět pořádná partička a já mám velkou radost, ze všech co dorazili.

Za CHS Awedante

z vrhu A - Anttara, Attis

z vrhu B - Bustter, BillyRoy, Beatrice 

z vrhu C - Caspien, Cave a Collete

z vrhu D - Dalton, Druppi, Donatella, Diana a Dirké

dále přijela černá fenka a znakatý pes z prvního vrhu po Busttrovi a další 3 štěňata z jeho druhého vrhu černého Busttra a Charismi Seahawk. Také letos dorazil i otec vrhu B - Arsis s paničkama a jejich 3 fenkama.

Prostě přijela parta hovawartů různého věku, barev a pohlaví.

Jako třešnička na dortu se za námi vydala i chovatelka Jarka Baudyšová s dcerou Janou, od kterých jsem měla svoji první hovawartí lásku plavou Cailin Sun Kesidy, která se stala zakladatelkou mojí CHS a vlastně může za to, že se tyto srazy můžou konat. 

Užili jsme si krásný víkend vyplněný povídáním a vzpomínkami na báječné hovawarty a jejich páníčky.

Někteří si zastopovali na přilehlých loukách, další si vyzkoušeli nácvik na bonitaci a někteří si prostě jen procvičili krátkou poslušnost. V sobotu jsme si vytvořili památeční batikovaná trička a oba večery byl pro všechny táboráček s opékáním buřtíků a konzumace dalších laskomin v sadu cheekyFOTO zde.

Opět nám počasí přálo a i když předpověď nebyla úplně ideální - v kempu nám nepršelo a i teploty byli na krátký rukáv, takže ideální. Jsem moc ráda, že i letošní ročník se nám podařil a děkuji všem co přijeli a přivezli ukázat své 4-nohé lásky, které nesou v genech moji úžasnou a nezapomenutelnou Cailinku heart a dle chovatelky Jarky s Janou i jejich jedinečnou Kesidy Plavý vítr heart

 

28. srpen 2021 - takové rychlé rozhodnutí surprise a přihlášení naší dorostenky Dirké a jejího brášky Daltona na jejich první závody wink

Dozvěděli jsme se o pořádání závodů O putovní pohár starosty města Stod a jelikož jsme si chtěli vyzkoušet, jak naši psí miláčkové zvládnou pracovat za ztížených podmínek - coolcizí plac, cizí lidi a neznámí psi všude kolem, tak jsme společně s Adamem vyrazili v sobotu ráno do ZKO Stod. Předpověď počasí hlásila - trvalý déšť celý den, takže zrovna na první závody nic moc, ale to nás neodradilo. 

Po příjezdu a společném zahájení nastupuji s Dirké v nejvíce obsazené kategorii ZZO na plac jako druhá a Adam s Daltonem hned jako třetí - to bude náročné - Dirké na odložení a Dalton na place devil.

Dirké na závodě zúročila naše společné tréninky a předvedla moc pěknou poslušnost. Krásné body - celkem 53 bodů / z 60 / za všechny cviky a hodnocení pana rozhodčího - moc pěkné a přesné předvedení - mám velikou radost.

Dalton s páníčkem také všechny cviky zvládli moc pěkně, jen poslední cvik - dlouhodobé odložení - chyběl jim jen ten pověstný kousíček - cca 0,5 minuty a měli plný počet 10 bodů, ale jelikož Toník je zvědavý a potřeboval si něco očuchat, tak nevydržel a dříve než k němu Adam došel tak se zvedl sad a tím pádem měl tento cvik za 0 a v závodě je to stálo hodně.

Poté postupně nastupovali všichni ostatní účastníci, některým to šlo krásně, některým hůře, ale bylo pěkné se na všechny koukat a pozorovat jak jim to jde. V naší kategorii bylo přihlášeno 13 závodníků a jedna háravka, která šla až úplně na konec všech kategorií a oddílů, takže do posledního okamžiku bylo pořadí otevřené a tím pádem i hodně napínavé. Po odcvičení háravky, která mimochodem měla moc pěknou poslušnost se naše Dirké umístila na krásném 2. místě a ona dotyčná háravá fenka byla hned za námi na třetím místě. Dalton vinou své nedočkavosti skončil na 12. místě, ale páníček Adam je zase o něco chytřejší a ví na čem do příště zapracovat wink 

Viděli jsme spousty soutěžících v různých kategoriích náročnosti a můžu vám říci - opravdu se bylo na co koukat - byl to velmi pěkně zorganizovaný závod se spoustou účastníků a diváků.

Nakonec i to počasí nám vyšlo a kromě 0,5 hodinové přeháňky bylo krásně a dokonce i na závěrečné vyhlášení vítězů nám zasvítilo sluníčko, asi aby udělalo fotografům radost smiley

A naše pocity - z obou 21.měsíčních sourozenců Daltona i Dirké mám velikánskou radost - oba nic neřešili a na svém prvním závodě ukázali, že i v náročných podmínkách dokáží předvést co všechno již umí heartheartheart

17. srpen 2021 - zázraky se dějí surpriseDirké byla přihlášená jako druhý náhradník na záchranářské zkoušky, které se konali v rámci týdenního Letního soustředění v areálu Spáleniště na Lipně. V neděli po příjezdu na soustředění jsem se dozvěděla, že 2 psovodi se ze zkoušek odhlásili a já s Dirké tedy v úterý nastupujeme na zkoušku ZZZ. Takže mě chytla panika angry. Tato zkouška není vůbec jednoduchá.

Začíná se s cizí stopou ve tvaru L a délce 300 kroků, kde je jeden předmět - ponožka v prvním úseku a na konci leží celtou zcela přikrytý člověk. S Dirké sice na stopy chodíme, ale cizí ještě v tréninku nešla a nikdy jí na konci člověk neležel. Takže v pondělí jsme si to byli zkusit - no co vám budu povídat surprise Dirké jsem s touto stopou v pondělí pěkně překvapila. Ovšem jak ona v úterý na zkoušce překvapila mě, no prostě zázrak - zkouškovou stopu pod dohledem rozhodčího odešla jako naprostý profík a já jen zírala jakého mám šikovného psa. Na konci krásně ležící osobu vyštěkala - prostě paráda. Po úžasné stopě jsme se přesunuli na oddíl poslušnosti - i tam Dirké vše zvládla naprosto skvěle - body za poslušnost jsme měli nejlepší ze všech - 94 bodů ze 100 je prostě nádhera.

A co bylo v poslušnost : 1 - chůze u nohy s obraty a klusem, 2 - sedni, lehni, vstaň u nohy psovoda, 3 - štěkání na povel u nohy, 4 - aport osobní věci psovoda - bota, 5 - skok do dálky s lehnutím za překážkou, 6 - skok přes metrovku s lehnutím za překážkou, 7 - kladina jedním směrem, 8 - lávka na sudech, 9 - tunel s ulehnutím na konci a 10 - dlouhodobé odložení cca 8 minut /. Ještě se při poslušnosti 2x střílelo. Poté následoval oddíl vloh a dovedností: nasazení náhubku a botičky od cizích osob a následné přenesení psa do vleku za auto, kde jsem seděla já a poté jízda ve vleku bez ovlivňování a držení psa, průchod skupinou osob a psů, kde ještě hořeli a kouřili dva ohně s následným zastavením uprostřed, přechod přes nepříjemný materiál se zastavením uprostřed a následně přímé označení ležící osoby na 15m, kde pes musel doběhnout k ležícímu člověku a poté tuto osobu označit štěkotem bez napadání a vydržet do příchodu psovoda a pak za mojí pomoci jsme zraněnou osobu doprovodili k rozhodčímu a pes musel jí pěkně spořádaně, samostatně u nohy. Za stopu a speciální dovednosti jsme získali 82 bodů ze 100, což je úžasné.

Prostě tahle zkouška není nic jednoduchého a je také velmi náročná na psychiku posuzovaného psa. 

Takže suma sumárum Dirké vše krásně zvládla a slovy pana rozhodčího " ve věku 21 měsíců je to velmi šikovná, nadaná, pohodová a vyrovnaná fenka " si právem připisuje na své konto pracovních úspěchů tuto první záchranářskou zkoušku.

Celou zkoušku Dirké pracovala tak pěkně a pozorně, že mě tím překvapovala - někdy ani v tréninku s odměnami nepodá takový výkon, jaký předvedla při této zkoušce a já zní měla úžasný pocit - prostě ze sebe srdcem vydala to nejlepší yesyesyes.

Jinak jsme si na soustředění užili úžasnou společnost kamarádů a přátel, potrénovali v sutinách a na plochách.

Z vrhu D se tam sešli 3 zástupci Dirké, Dalton a Donatella - takže naše záchranářská omladina heart

1. srpen 2021 - tak jsme si po měsíci zase udělali výlet do Klatov smiley tentokrát na Mezinárodní výstavu psů, opět ve složení 3 sourozenců z vrhu D a jak dopadli laugh

Dellon je prostě hvězda a krasavec a opět si odváží ocenění V1, CAC  - je to prostě náš "manekýn" a panička při jeho vystavovaní je čím dál šikovnější yes, tím pádem ale jeho bráška bráška Dalton, který je více pracovně vedený opět skončil hned za bratrem a tentokrát s VD 2

Dalton je z běžeckých a sportovních tréninků sice samý sval, ale je hubenější a výstavní kondice nejde moc dohromady s jeho aktivitami, ale já si velmi cením pracovního nasazení a vím, že i Dalton si ty své CACy jednou vyběhá, jen k tomu potřebuje více časuwink

A nakonec se usmálo štěstí i na naše pometlo Dirké heart, která se paní rozhodčí velmi líbila a se slovy " velmi krásná elegantní mladá fenka " jí zadala ocenění V1, CAC, hurá druhý CAC / klubová + mezinárodní výstava / je doma a tím pádem už nám na Českého šampiona chybí jen pracovní zkouška, takže teď musíme pilně trénovat wink.

I Dellon má již 2x CAC a také on potřebuje pracovní zkoušku a tak se bude páníček muset více snažit a ve výcviku se posunout o kousek dál - to bud výzva wink.

Jsem moc pyšná na krásné úspěchy svých odchovů, ale i ostatní z naší CHS nezahálejí a průběžně posílají zprávičky ze všech svých aktivit a výletů s páníčky, kteří nešetří slovy chvály na šikovné parťáky a to je prostě to nej... co si chovatel může přát heartheartheart

24. červenec 2021 - taková "HURÁ akce", ve středu jsem se dozvěděla o Vytrvalostní zkoušce a volném místu na tuto zkoušku, tak jsem si myslela, že by Adam vyběhl na trať 20 km s oběma sourozenci Daltonem a Dirké a já bych si potom v cíli udělala s Dirké už poslušnost sama, ovšem to byl plán surprise, ale jakmile Dirké zjistila, že jsem zůstala na startu, rozhodla se, že s Adamem prostě nepoběží a nešlo to ani po dobrém, ani s důrazným povelem, prostě si ta moje závislačka postavila hlavu a tak jsem musela na trať s ni vyrazit sama, ještě že Adam měl sebou koloběžku, protože v poklusu bych to opravdu nedala angry A tak jsem s tou svojí znakatou mrchou musela celou trať 20 km absolvovat sama a ona byla spokojená, celou cestu si krásně klusala vedle koloběžky a dávala mi najevo, že když jsem po ní chtěla, aby běžela s Adamem, tak za trest mě nebude pomáhat táhnout. S mamčou Anttarou normálně v páru koloběžku táhnou, ale sama to prý tedy dělat nebude. Prostě dala mi to jasně najevo laugh, ale alespoň celou cestu jinak nezlobila, takže žádný pád z kolobrndy se nekonal, na rozdíl od ostatních účastníků, kteří padali z kola a někteří i opakovaně devil. Po absolvování celé trasy jsme zvládli krátkou poslušnost a navíc na Dirké nebyla ani vidět únava, protože za míčkem vyrazila jako střela a tahala se o něj jako by ani neměla v nohách 20 km, ovšem moje nohy mi tedy zátěž znát dávaly a zítra to bude ještě horší, ale Vytrvalostní zkoušku AD mají Dalton i Dirké splněnou yes

10 - 17. červenec 2021 - opět po roce a letos už 11. ročník LVT v Podhradí nad Dyjí - zase jsme se setkali stará známá parta nadšenců a užili jsme si krásný týdenní pobyt na jižní Moravě. Letos už s námi jela i dcera Jana s Adamem a dětma, takže jsem tam měla celý týden vnoučátka Karolínku 4 roky a Šimona 15 měsíců, všem se tam moc líbilo a jelikož tam byla i velká parta dětí podobného věku, ani se jim domů nechtělo.

Krásně jsme si všichni za celý týden procvičili poslušnost, stopy a obranu a musím říci, že jsme udělali kus práce a Mirka nám dala do budoucna spousty úkolů a rad, jak vše opravit a vylepšit wink.

Ve středu proběhly zkoušky dle MZŘ a z mojí CHS Awedante nastoupili 4 odvážlivci a všichni byli úspěšní yes.

Sourozenci Dalton a Dirké započali svoji pracovní kariéru úspěšně složenou zkouškou BH-VT, která je vstupní bránou do IGP 

Caspien Awedante si přidal další zkoušku mezi pracovní úspěchy a to IBGH 1 a jako třešnička na dort a vlastě jedna z nejtěžších zkoušek se podařila naší hvězdě BlllyRoy Awedante, který s Františkem složili IGP 2 yes / tuto 3 oddílovou zkoušku má pouze pár HW a náš Billy je teď mezi nimi /. Moc všem gratuluji a děkuji za úžasnou reprezentaciyes.

Opět jsme si to moc užili a nějaké foto ode mě, Matěje a Pavla Králů je tady - klukům / Pavlovi a Matějovi / děkuji za krásné profi fotky všech mých dvounohých i čtyřnohých lásek na konci alba. heart

3 - 4. červenec 2021 - v sobotu vyrazil náš odchovanec Caspien Awedante s páníčky na Klubovou výstavu na Moravu, protože se chystají Caspíka uchovnit, potřebovali splnit poslední podmínku bonitace a to se jim moc povedlo yes

Caspien se ve velmi silné konkurenci 16 psů v otevřené třídě vůbec neztratil a vyběhal si krásné V2 res. CAC  - super úspěch heart.

V neděli vyrazili Awedaňtáci hromadně do Klatov na Národní výstavu. Bráškové Dellon a Dalton společně nastoupili v mezitřídě a paní rozhodčí to měla velmi těžké - oba jsou moc pěkní a protože plavá barvička je přeci jen líbivější tak  Dellon získal V1 CAC a Dalton V2 res. CAC. Další fešák BillyRoy s paničkou nastoupil do třídy vítězů - chyběl mu poslední CAC z této třídy na Granda a jelikož Billy je velký fešák, tak na této výstavě pobral co mohl smiley

BillyRoy Awedante - V1 CAC, Národní vítěz a BOB - prostě nej ... pes výstavy yes.

Černého Petra jsme si tentokrát vytáhli my s Dirké indecision. I když se Dirké snažila a krásně se předvedla paní rozhodčí tam měla hospitanta, který asi má radši prostorově výrazné a nakrmené psi a naše Dirké prý je drobná a štíhlá - no nevím, mě to tedy nepřipadá a ve věku 20 měsíců je dle mého názoru ještě takový psí dorostenec a tak ji tentokrát ohodnotili oba rozhodčí VD čkem. Okolo stojící diváci byli stejně překvapení jejich hodnocením jako já. No co se dá dělat, vím jak chci, aby Dirké vypadala a nakrmený, tlustý pes to rozhodně není.

Takže suma sumárum kluci byli velmi úspěšní a já jsem na všechny děsně hrdá heartyesheart

 

22 - 27. červen 2021 - vyrazili jsme zase po pár letech na výcvikový tábor Slovenského HW klubu, jednak jsme zase chtěli vidět " staré známé " se kterými jsme na tyto tábory jezdili a navíc jsem chtěla opět naživo vidět naši slovenskou odchovankyni Daggi Awedante, která jako 8 týdenní odjela do rodiny svého otce Leroye a koronakrize nám znemožnila ji od té doby navštívit. Z Daggi vyrostla moc krásná černá fena a je věrnou kopií své mamky Anttarky - prostě celá malá Taruška heart. Je hodně akčí, pro míčky by se přetrhla - tyhle geny mají všechna štěňata zděděné po Cailince. Jinak je Daggi pohodová a přátelská fena - páníček Dušan je z ní velmi nadšen. Celý tábor jsme si moc užili, popovídali si se všema starýma kamarádama a poznali spousty nový - prostě super týden v úžasné společnosti. V sobotu si Daggi na Klubové výstavě vyběhala V2 res. CAC a její otec Leroy - V1 CAC, Klubový vítěz, čekatel šampiona IHF a BOS. Jsem na oba moc pyšná. V neděli Daggi splnila svod mladých a jakmile jí nechá páníček zrentgenovat nožičky mohou vyrazit na bonitaci. Jsem moc ráda, že Daggi do své nové rodiny tak krásně zapadla a že ji tam mají tak moc rádi a jsou z ní nadšeni. To je sen každého chovatele - mít takové spokojené štěně v milující rodině.

12. červen 2021 - dneska nám udělal velkou radost náš odchovanec heartplaváček Dellon Awedante, který se s paničkou zúčastnil Krajské výstavy psů v Rokycanech a i když to byla jejich teprve druhá výstava, povedlo se jim společně postoupit až do finále a z Dellona byl toho dne Krajský vítěz, moc gratulujeme a děkujeme za krásné předvedení a umístění. Z Dellona nám roste moc krásný pes smiley

29. květen 2021 - konečně jsme se dočkali a mohli vyrazit na dlouho odkládaný a 4 x zrušený svod mladých blush

V loňském roce bylo přihlášeno na svod mladých 9 sourozenců / všichni kromě Daggi, která žije na Slovensku / . Letos už se přihlásili pouze 4 sourozenci, kteří společně dorazili do Soběslavi, aby absolvovali svod mladých, který je jednou ze tří podmínek k uchovnění / další dvě jsou: RTG kloubů nožiček a klubová výstava / a jak dopadli naši 4 mušketýři heart, já jsem spokojená

Dellon :   výška 65 cm a svodový kód :  5/3a/N4

Dalton :   výška 64 cm a svodový kód :  2/2a

Donatella : výška 63 cm a svodový kód : 5/2a/A2,E4,N3

Dirké :     výška 61 cm a svodový kód :  5/2a/A2

Mám velkou radost, že majitelé Dellona, Daltona a Donatelly splnili slib, který mi při odběru štěňátek dali a přivezli svoje miláčky na svod mladých ukázat. Svod mladých je o tom, že je vidět, jak dopadlo spojení obou rodičů a info pro poradce chovu, kam se má budoucí chov HW ubírat. Dle mého názoru se spojení Anttary a Leroye velmi povedlo, vzešla z něho pohodová a pěkná štěňata, která se ve světě HW neztratí wink

 

26. květen 2021 - další vlašťovka si udělala výlet do Hradce Králového a nechala si zkontrolovat všechny klouby svých nožiček a tou šikovnou je princezna Natý -  Donattelka a jaký výsledek - no přece ten nej.... wink

Donattela Awedante : DKK A/A , DLK  0/0 a OCD nepostižen

Máme velkou radost, že páníčkové splnili slib a s Natý si udělali výlet do HK na RTG kloubů všech nožiček, moc jim gratulujeme a děkujeme za vzornou péči o naši znakatou princezničku heart

 

23. květen 2021 - tak jsme se po roční korona pauze konečně dočkali a mohli jsme vyrazit s naší nejmladší Dirké na Klubovou výstavu HW, kam se přihlásilo 103 zástupců hovawartů surprise 31 psů a 72 fen. Sice nám během toho roku utekla třída mladých a v této třídě už vystavovat nemůžeme a proto jsem to naše pometlo přihlásila do mezitřídy smiley. V této třídě se setkalo 20 krásných fen, které už věkově nespadají mezi mladé, ale zase ještě nejsou tolik staré, aby se počítali mezi dospělé.

Dirké se moc pěkně předváděla a posudek od rozhodčího p. Slezáka, který má velmi přísné oko a nic mu neujde byl bez chybičky: 18-ti měsíční fena, standartní hlava, hnědé oko, dobré uši, dobře utvářený hrudník, výborný pohyb, ocas dobře nasazen a nesen smiley

Po náročném běhu mezi všema 20 fenkami se postupně naše Dirké probojovávala stupínek po stupínku až nakonec se společně stavíme na první místo surprise, tohle jsem tedy na prestižní klubové výstavě, kde je velmi silná konkurence nečekala, vím, že Dirké je pěkná fenka, ale na takové výstavě byla poprvé po dlouhé době a hned si odvážíme

titul V1 CAC 

prostě parádní úspěch a aby toho nebylo málo, bráškové se taky krásně předvedli yes Dellon si vyběhal mezi 7 konkurenty V2, res. CAC a Dalton Výborný a 5 místo . Jsem moc ráda za krásné předvedení, protože i jen výborná z klubové výstavy je úspěch wink Ve třídě šampionů jsme měli našeho odchovance Busttra a s paničkou vyběhali V1 . Moc všem zůčasněným děkujeme za reprezentaci, gratulujeme k úspěchům a jsme na všechny moc pyšní heart

 

14. duben 2021 - v této náročné době se musíme radovat z maličkostí a tak přejeme celému vrh B, který dneska slaví své 6 narozeniny vše nejlepší, hlavně spousty zdraví do dalších let a tak jmenovitě:

Bustter, Brossi, BillyRoy, Blake, Bonnie Sunny, Betthy Lee, Bellami, Babette, Brigitte a Beatrice 

Přejeme vám vše nejlepší a ještě spousty let ve zdraví.heart

 

17. březen 2021 - dnešní den se našemu odchovanci BillyRoyovi Awedante narodil už druhý vrh krásných malých hovíčků, tentokrát je má s krásnou plavou a pracovně úspěšnou Perlou Gasko Prim, která mu porodila 10 buřtíků ve složení 7 kluků jako buků / 6x znakatý, 1x plavý / a 3 princezničky / 1x znakatá a 2x plavá / heart Moc oběma rodičům gratulujeme heart

 

18. únor 2021 - a máme tady oslavence - celý vrh C slaví

dneska své 4 narozeniny:

Caspien, Collin-Croy,  Cassian, Cave, Cyrano, Criss-Crosby, Constance, Collete, Cattie a Clarre 

Přejeme všem oslavencům jen to nejlepší a hlavně, aby se měli stále tak úžasně jako dosud, doufám, že majitelé mi pošlou nějaké nové fotky svých lásek a pár řádků jak se mají. Některé z nich vídám často, ale někteří jsou dál a mám jen občasné zprávy. Tak šup s info jak jste oslavili narozkywink a jak se máte heart.

16. únor 2021 - nastal den "D" a my vyrážíme s Dirké a Daltonem směr Hradec Králové na rentgeny. Jsme napnutí jak vše nakonec dopadne, přeci jen i když geneticky jsou předpoklady zdravých kloubů, štěňata jsou zbrklá a vy nikdy nevíte kam zrovna skočí a kde si můžou přivodit nějaké poškození, které pak na rentgenech zhatí váš chovatelský plán.

Do HK dorážíme v 9:30, po nezbytném vstupním vyšetření už Dirké upadá jako první do spánku a pan doktor fotí všechny nožičky, poté jde na řadu Dalton a i on má vyfocené všechny klouby nožiček. Po vyfocení oba společně dospávají narkozu a my celí zvědaví čekáme na ortel:

 Jupí yes dle pana doktora mají Dirké i Dalton všechny klouby naprosto v pořádku a oba můžou vesele skákat dál.

Takže konečný výsledek prvních tří Dček:

Dirké Awedante : DKK A/A , DLK  0/0 a OCD nepostižen

Dalton Awedante : DKK A/A , DLK  0/0 a OCD nepostižen

a nakonec i bráška Dellon, který to vše absolvoval den před námi

Dellon Awedante : DKK A/A , DLK  0/0 a OCD nepostižen

Mám velikou radost a doufám, že i ostatní sourozenci, kteří se teprve na rentgeny chystají budou mít zdravé všechny nožky heart

4. únor 2021 vyrazili jsme na povinné očkování s Dirké a Anttarou, při té příležitosti jsem nechala udělat kompletní vyšetření obou holek včetně prohlídky vnitřních orgánů pomocí sona, dle výsledků jsou obě zdravé, jupí tohle vždy potěší.

2. leden 2021 - Dirké se už přehoupl rok a protože jsem celá napnutá, zda naše malá raketka má zdravé klouby všech nožiček objednala jsem ji i Daltona na rentgeny do HK k MVDr. Ekrovi

1. leden 2021 - do Nového roku přejeme všem ať vykročí tou správnou tlapkou heart