Jdi na obsah Jdi na menu
 


zajímavé případy z naší praxe

Paní A - Asi pět let diagnostikovaný lupus. Klientka byla patříčně vystrašena lékaři. Bolesti celého těla, špatná psychika.

Z našeho pohledu šlo o extrémně kyselý organismus. Po odkyselení a trojím přiložení pijavic na rozlišná místa na těle ustoupilo ztučnění jater, bolesti kostí a dle krevních odběrů a důkladného vyšetření specialistou lupus ustoupil. Pacientka se cítí velice dobře.

Paní A - jeden z nejzajímavějších případů. Kolapsové stavy s vysokou hypertenzí. Stav trval zhruba 5 let. Byla diagnostikována jako neurotička. Paní si nechala udělat CT břicha, kde se ukázala kompletně procystována játra. Cysty zasáhly oba jaterní laloky. Počet cyst byl 24 a primární cysta měřila zhruba 11 cm na 11,5 cm a ležela v okolí věnčité cévy. Paní bylo špatně vždy, když se změnilo počasí a nebo když bylo špatné bio. Byla jí doporučena na klinice operace břicha s odebráním žlučníku a napíchnutím cyst. Paní operaci oddálila a podstoupila několik terapií pijavicemi. K tomu užívala medicinální houby a pila zásaditý roztok. Po třech měsících cysty z pravého laloku beze zbytku zmizely, zmizela i primární velká cysta a zůstalo několik cyst v levém laloku, kde největší cysta mí 5 cm.

V terapii budeme pokračovat nadále do úplného vymizení cyst a žlučových kamenů.

 

Paní B - Desítky let migreny hlavy, léčba kortikoidy bez efektu.

Po dvou přiloženích pijavic obrovská úleva /dvě návštěvy o dvou pijavicích/. Paní B nyní dochází na terapie každý týden a harmonizujeme ostatní orgány.

 

Paní B - Dlouhodobé bolesti v pravém lokti.

Přiložení jedné pijavice přímo mezi kůstky  paní ulevilo. Další pijavičky do lokte prozatím neplánjeme.

Slečna T - devatenáct let, krvavé hemeroidy, psychické potíže, trávící potíže. Lékaři diagnostikovali cronovu chorobu a dívce předepsali léky na parkinsonovu chorobu. Došlo k vážnému poškození jater z nevhodně naordinovaných léčiv.

U nás diagnostikován blok na psychice starý čtyři roky. V tomto období došlo k tragické smrti v její rodině.

Přiloženy ve dvou návštěvách pijavice na játra a tlusté střevo, byl odebrán pearsing z pupíku.

Během týdne velká úleva. Dívka byla odkázána na jednorázovou návštěvu u  kinezioložky.

 

Paní B - tvrdá nepoddajná jizva po císařském řezu.

Přiložení dvou pijavic ve dvou návštěvách. Došlo k uvolnění jizvy.

 

Paní K - dva roky po sklerotizaci žil , při které došlo k přeřezání lymfatických uzlinek v lýtku, noha zhnědla a ztvrdla. Prognoza lékařů byla poměrně skeptická.

Prvví návštěva o dvou pijavicích přinesla markantní úlevu, paní tvrdí, že měla tolik energie, že si uklidila barák .

Při každé návštěvě zvyšován počet pijavic. Noha měnila částečně barvu a paní se uvolňoval tlak v noze. Chodila do zaměstnání a vychutnávala si zlepšení zdravotního stavu. Dnes již je v důchodu a na pijavičky občas přijde.

 

Paní H - tvrdé boule po těle, napětí a stah ve svalech.

Kombinovaly jsme pijavice, lymfodrenáže a tibetské kapky na psychiku. Paní se cítí lépe a na procedury se každé dva měsíce vrací.

 

Paní P - otok nad pravým kolenem. Napětí v celé noze.

Do otoku se nasadily dvě pijavičky. Během několika dní se v rankách nalily masivní pupence, kterými odtékala několik hodin lymfa.

Otok povolil a zmizel, noha se uvolnila a pupence se musely podpořit kapkami proti alergické raekci.

Paní na pijavičky chodí dále a pupence se již po druhé neobjevily. Zřejmě si tělo na léčivé látky pijavic zvykllo.

 

Paní K - sedm let nad pravou dvojkou nahoře  zánětlivý váček v okostici. Nezabírala antibiotika ani kortikoidy.

Nejdříve jsme třemi pijavicemi uvolnily játra a v další návštěvě jsme položily pijavici do dásně mezi zuby.

Nastalo uvolnění a dle paní příjemný pocit. Tento případ je čerstvý a čekáme na další zkušenosti.

 

Paní P - křečové žíly na pravé noze rok po operaci

Nasadily jsme dvě pijavice vedle žíly. Následné krvácení v domácím prostředí trvalo 24 hodin. Noha se odvodnila, otok od kyčle ke kotníku zmizel. Paní se cítila moc dobře.

 

Slečna S - zhruba dva roky zvracení, za poslední dobu pravidelné návštěvy u lékařky, která dívku léčila čínskými tabletami a dietou skládající se ze suché rýže a pomerančů.

U nás diagnostikována přemnožená candida v krevním řečišti a opět extrémně kyselý organismus. Lékařka nemá žádnou specializaci na čínskou medicínu, prodává pouze tabletky. Dívka byla špatně diagnostikována a rýže a čerstvé pomeranče organismus zakyselovaly a žaludek špatně trávil. Tělu chyběly minerály a vitamíny.

Slečna je nyní čerstvě v terapii.

 

Pan S - dlouhodobé krátké pokašlávání.

Nasadili jsme asi ve třech návštěvách celkem 10 pijavic. Pán dodnes nekašle.

 

Pan H - rudý obličej, tkak na hrudi a zhoršené dýchání.

Nasazení dvou pijavic na hrudník. Okamžitá úleva, pán si na pijavičky občas přijde.

 

Pan F  - zhoršené močení, prostatitida.

Návštěva asi čtyřikrát, pijavice se přikládaly na přední stranu podbřišku a do anální rýhy.

Došlo k uvolnění a pán si pochvaloval, že se mu zlepšily i  hemeroidy.

 

Paní T - hypertenze a zbytnělá chlopeň.

Několikanásobné přikádání pijaviček do oblasti levé ruky, hlavy, prsou a zad .Hypertenze je dodnes bez medikamentní léčby a zbytnění na chlopni se zlepšilo. Na kardiologii pochváleno zlepšení zdravotního stavu.

 

Pan CH - pád ze žebříku a zhruba po dvou hodinách nasazeny dvě pijavice na otékající kotník

Ráno na chirurgii byl tento zákrok vyhodnocen jako velmi zdařilý. Natržený sval se hojil rychle, noha otekla minimálně.

 

Paní K - gynekologické potíže , myomatická děloha. Myom o velikosti 11 cm.

Paní podstoupila preventivní kúru pijavicemi, myom se zmenšil na polovinu. U lékaře gynekologa tento postup byl hodnocen jako zdařilý a bylo doporučeno pokračování v terapii.

 

Paní H - růže v obličeji možná dvacet let /i více/. Střídání kortikoidů, antibiotik a všch možných kožních mastí.

Přiložily jsme dvě pijavice k nosovým křídlům. Ránky doma silně krvácely, ale paní byla nadšená a do telefonu řekla: kdybyste mě viděla, jak se to zlepšilo.

 

Slečna K - atopický ekzem v celém těle. Nejhorší postižení na pravém zápěstí.

Přiložily se dvě pijavice na játra a jedna pijavice na ruku. Očividné zlepšení nastalo hned po několika dnech. Slečna začíná chodit na lymfodrenáže a léčbu podpoříme čínskými bylinami na atopický ekzem. Nutná je i makrobiotická strava.

 

Paní T - vysoký vnitrooční tlak a slzavé bělmo.

Přiložení dvou pijaviček do okolí očí. Dva dny vyýrazná bolest v očích a nervozita. Další den ohromná úleva. Oči se vyčistily a tlak ustoupil. Paní tuto proceduru během měsíce znovu zopakovala a bolest v očích již nebyla.

 

Paní H - vrásky v obličeji, paní chtěla docílit lepšího kosmetického efektu bez chirurgického zákroku.

Přiložení dvou pijaviček na nejhorší místa. Efekt během 24 hodin.

 

Paní M - poškozené cévy za očima, glaukom ve velmi agresivní fázi.

Sedm návštěv a přiložení pijavic na různá místa /včetně obličeje v okolí očí/. Úleva se dostavila již po prvních týdnech.

Po několika měsících došlo k obnovení normální funkce cév v očním pozadí, oči nebolí, hlava také ne. Paní nebere žádné kapky a z pohledu očního lékaře není co léčit.

 

Pan T - zatuhnutí pravého trapézu po námaze. Bolesti hlavy a pocení.

Nasazení dvou pijavic přímo do místa něpětí a bolesti. Ranky doma velice intenzivně krvácely v kouscích sražené krve. Ráno uvolnění celých zad a výborná nálada.

Paní G - pohmoždění obličeje pádem na řidítka jízdního kola.

Paní si asi dva dny po úrazu a předběžném vyšetření na chirurgii aplikovala 1 pijavičku mezi oči. Do rána bylo po otoku a za tři dny paní s lehkým make upem mohla mezi lidi.

Morčátko skinny 

Čistokrevné morčátko ve zbídačeném stavu /zřejmě následkem nějaké plísně nebo bakterie v kupované směsi pro hlodavce/. Morče několik málo dní nepřijímalo potravu, zhublo, spadlo na zadek a přestalo chodit. Po prohlédnutí zvířete jsme našli ve střevě tuhou stolici velikosti křepelčího vejce. Pomocí oleje jsme překážku vytlačili z tělíčka. Morčátko mělo horečku a nevěřili jsme, že se nám podaří zvíře zachránit. Bylo tak hubené, že se neudrželo na nohou.

Zahájili jsme každý druhý den terapii pijavičkami. Zvíře ijavice snášelo velice dobře a hned po první terapii začalo s chutí přijímat potravu. Sice vleže, ale přeci. Za týden se postavilo na nohy a za deset dní se vykrmilo a začalo znovu běhat jak vítr. Celkem podstoupilo čtyři terapie. Majitelé ušetřili velké peníze za veterinární ošetření.

 

 

 

Takto bychom mohli pokračovat do nekonečna. Nikdy nezasahujeme do práce lékařů a trváme na tom, aby klienti všechny tyto stavy konzultovali s lékaři. Z velké části jsou tyto terapie podporovány a svým způsobem obdivovány lékaři i fyzioterapeuty.

 

To potvrzuje i návštěvnost zdravotníků v našem centru.