Jdi na obsah Jdi na menu

Na Karvinou do Brumova přijede i Štítná

23. 7. 2013

 

Na Karvinou do Brumova přijede i Štítná

 

Štítná nad Vláří – Atraktivní pohárové derby mezi fotbalisty Štítné nad Vláří a Brumova divizní favorit zvládl. Proti soupeři, který hraje o dvě soutěže níž, to však neměl vůbec jednoduché. O jedinou trefu zápasu se postaral Strnad, který zároveň už vypsal pozvánku na druholigovou Karvinou, která by do Brumova měla přicestovat dle oficiálního termínu 21. srpna.

 

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ – BRUMOV 0:1 (0:1)

„Těšíme se," pousmál se asistent brumovského trenéra Josef Novák. „Porážka mrzí hlavně kvůli divákům. Fotbal hrajeme pro ně. Bohužel k nám Karviná nepřijede, ale blahopřeji brumovskému fotbalu k postupu. Určitě se přijedeme podívat," vzkázal sportovně kouč Štítné nad Vláří Zdeněk Šebák.

Štítná nad Vláří, která ve finále poháru KFS porazila na penalty Luhačovice i v předkole poháru České pošty Slavičín, na Brumov vletěla. „Byli aktivnější a prvních patnáct minut lepší," uznal Novák.

Postupně se hra ale srovnala a ve 20. minutě po rychlém kontru z pravé strany proletěl míč celým vápnem až k Ladislavu Strnadovi, který si s ním už věděl rady.

„Hrál se fotbal se spoustou osobních soubojů nakopávaných balonů. Viděl jsem už lepší fotbal. Byl to typický pohárový zápas. Domácí byli fotbalovější, ale nevyužili své šance," připomněl Novák. „To je poklona trenéra. Fotbalovější byl soupeř. Hráli jsme stejně jako proti Slavičínu. Kluci ukázali svůj talent a lidem předvedli, že se mohou rovnat i divizním týmům," liboval si Šebák.

Radim Soja dokonce trefil břevno Vypušťákovy branky, ale překonat ho nedokázal. Poté Kořének ze třiceti metrů přehazoval Vypušťáka, ale o metr minul branku. „Mohli jsme otočit, ale Brumov zápas pojal jinak než Slavičín. Byli důraznější a chtěli vyhrát," všiml si Šebák, který musel už ve 35. minutě nuceně střídat Šuráně. „Asi má zlomený kotník," informoval trenér Štítné nad Vláří.

Po přestávce se hrál podobný bojovně laděný fotbal. Brumovský Řehák míč sice dostal do sítě, ovšem z ofsajdu. „Příliš šancí už nebylo a jejich nakopávané balony jsme pokryli," lebedil si Novák.

Ve Štítné lidé využili hezkého počasí a na fotbal přišli, oficiální návštěva byla 456 platících diváků. „Jelikož ženy a děti neplatily, mohlo jich být až šest set padesát," odhadoval návštěvu Novák, jenž by byl rád i za podobné „číslo" proti Karviné. „Za oba zápasy se Slavičínem i Brumovem jsme tu měli asi dvanáct set lidí," lebedil si Šebák.

Branka: 20. Strnad. Rozhodčí: Batík – Růžička, Bartoň. Štítná nad Vláří: Vaculík P – Liška F., Sloboda, Machuča, Šuráň (35. Hnaníček M.), J., Soja R., (65. Liška J.) Kořének D., Chovančík – Holba (75. Baran), Hnaníček T – Vacuulík T. Trenér: Zdeněk Šebák. Brumov: Vypušťák – Miklas, Dekleva, Lukšík, Macků – Řehák (83. Trochta), Strnad, Straka, Školník, Horáček (46. Šindler) – Smolka (60. Chovanec). Trenér: Miroslav Mičega.