Jdi na obsah Jdi na menu
 


NIKOL A RENATA

6. 2. 2023

Nikol s rodinou a Sandra.

Dvě mladé matky, které mají po 5 děti. Některé z nich jsou ještě předškolního věku. S Nikol se známe již několik let. Je křesťankou, i když v posledním období ztratilo úplně kontakt se sborem kvůli problémům v osobním životě. S manželem již nežijí spolu, tak sama pečuje o děti. Nyní se jí narodilo šesté.

Sandra je její švagrová, která se zachovala velmi pěkně vůči Nikol, když neměla kde bydlet. Přijala ji do 2 pokojového bytu s jednou kuchyní na dobu několika měsíců. 

Při mé „balíčkové“ pomoci několikáté, jsem se jich většinou dotázal, kdy jedly naposledy? Párkrát jsem je pozval na jídlo do bufetu, nebo asijského bistra. Nikol jsem párkrát navštívil doma vždy v přítomnosti děti.

Renata s rodinou

Má již dospívající děti a finanční problémy. Byla doba, kdy zůstali zcela bez prostředků a jídla. Vždy jsem prožíval radost, pokud jsem dokázal pomoci finančně, nebo nakoupením stravy.

Dana, prožila již před léty obrácení a křest. Odešla od sboru a žila světským životem. Po smrti manžela s přítelem, který je velmi agresivní a užívá fysické násilí. Několik roků jsme se setkávali spolu v jejím bytě u Písma. Pak se stali oba bezdomovci. Když zůstala sama, zvláště v době zákazu setkávání, jsem cítil potřebu ji pomoci materiálně i duchovně. Modlil jsem se za ní na ulici a zdálo se mi, že byla vždy povzbuzena a potěšena. Při společném jídle v bufetu s jejím partnerem jsem vždy prožíval velikou radost, že mohu být součástí Kristova poslání. Navštěvovali jsme Aliho v době jeho pobytu v Sanatoriu v Jablunkově. Občas jsem ho napomínal za jeho jednání, ale pak jsem se znova vracel k těmto dvěma lidem.