Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vítejte na stránkách majitelů a příznivců plemene holandského ovčáka.

Náš život se točí kolem dětí, psů a zahrady. Oni naplňují náš volný čas, udržují nás v kondici a naši zahradu v beznadějném stavu wink

Veliké potěšení nám rovněž přináší turistika a nezapomínáme ani na výstavy a sportovní kynologii.

 

A jak to vlastně začalo? Vyrůstala jsem na venkově obklopena spoustou domácích zvířat a vždy jsem měla k přírodě a ke zvířatům velmi blízký vztah.

kralik.jpg

Od dětství jsem toužila mít své vlastní zvířátko, nejlépe koně. To se ovšem nikdy nesetkalo s pochopením rodičů... Ale můj děda byl nimrod a každý myslivec má psa a ani on nebyl výjimkou. Míval především lovecké psy. Jezevčice Zora byla moje první láska, tu později nahradil hrubosrstý ohař Alan.

zora.jpg

Jako dítě jsem však svého psa mít nemohla. A tak jsem začala s chovem akvarijních ryb, ten posléze nahradil chov morčat a když mi bylo 13 let konečně jsem udolala tátu a pořídili jsme si Ronyho, středního německého špice.

rony_cb_80x40.jpg

Když nás opustil, věděla jsem, že chci psa dalšího. Přibližně po třech letech usilovného hledání a rozmýšlení jsem se konečně rozhodla a 14. května 2010 si pořídila holanďátko. A tím to všechno začalo...

1.3.10-010_1_cb_80x40.jpg

 

"Psi nejsou celým naším životem, ale díky nim je náš život úplný.“

(Roger Caras)