Jdi na obsah Jdi na menu
 


Postavy SGA

John Sheppard - Joe Flanigan


 

John Sheppard


John Sheppard se připojil k expedici Atlantis náhodou. Je to vynikající pilot, který letěl ze základny McMurdo s generálem O'Neillem, který ho měl dopravit na základnu v Antarktidě. Na které před nedávnem objevili základnu Antiků. Shodou náhod ale major zjistil, že vlastní ATA gen (Ancient Technology Activation Gene), který mu umožňuje ovládat antickou technologii. A to natolik dobře, že ji nejen umí aktivovat, ale také kontrolovat a ovládat.
Je mu proto nabídnuta účast na expedici do města Antiků - Atlantis, jehož adresu objevil Daniel Jackson a které leží daleko v galaxii Pegasus.
Sheppard má na Atlantis autoritu a velké slovo, protože často dokáže přesvědčit i doktorku Weirovou. To se mu povedlo i v případě nového člena svého týmu, Ronona Dexe, který se k nim připojil po útěku poručíka Forda, předávkovaného Wraithským enzymem.
________________________________________________________________________________________
 

Dr. Elizabeth Weirová - Torri Higginsonová


 

Elizabeth Weirová


Doktorka Elizabeth Weirová se poprvé dozvěděla o programu Hvězdné brány, když byl odvolán generál Hammond, kterému bylo později svěřeno velení nad lodí Prométheus. Vybral si ji sám senátor Kinsey, protože si myslel, že jako diplomatka, která nemá ráda armádu, mu půjde na ruku.
Ovšem doktorka ho nepříjemně překvapila, když dokázala sama na dálku velet obraně nad Antarktidou, kde byla tou dobou SG-1 a kam se chtěl dostat
Anubis, protože to je místo, kde měli Antikové kdysi základnu. Potom, co se Země dokázala ubránit, byla pověřena velením právě v Antarktidě. Když Daniel Jackson objevil město Atlantis, byla vybrána jako velící expedice.
________________________________________________________________________________________
 

Teyla Emmagan - Rachel Luttrellová


 

Teyla Emmagan


Teyla pochází z planety Athos. Poprvé se setkala s lidmi ze Země hned po jejich příchodu do galaxie Pegasus. Její rodnou planetu napadli Wraithové a Athosiané tak byli nuceni ji opustit a odejít na Atlantis.
Zprvu musela bojovat s nedůvěrou, protože ačkoliv se stala aktivní členkou Sheppardova týmu, neustále naráželi na cizích planetách na Wraithy. Na Teylu tak padlo podezření, že je ona nebo někdo z jejích lidí Wraithský špeh.
To se později ukáže jako lež, protože Wraithové sice dostávali zprávy od Teyly, ale ta v tom byla nevinně, poněvadž signál vydával její přívěsek na krku, která Sheppard našel na Athosu a Teyle ho věnoval.
Tento incident ale způsobil to, že se Athosiané rozhodli odejít z Atlantis na pevninu, která se nachází asi půl hodiny letu od města. Teyla, vědoma si toho, že svým lidem pomůže spíš ve městě než na pevnině, nechala Athosiany odejít, ale sama zůstala v Sheppardově týmu, aby pomohla lidem bojovat s Wraithy.
________________________________________________________________________________________
 

Poručík Aiden Ford - Rainbow Sun Francks


 

Aiden Ford


Tento mladý poručík je velmi nadšený z nového přidělení do týmu Atlantis, a sám se také na tuto misi dobrovolně přihlásil. Doma nechal své prarodiče, kteří ho vychovali, i sestřenici, s níž si je velmi blízký. Nikdo z nich neví, co jejich Aiden dělá, ale myslí si, že je někde v Afghánistánu.
Ford je během prvního roku na Atlantis Sheppardovým zástupcem a pravou rukou. Často si dokáže zachovat chladnou hlavu i ve chvílích největšího zmatku a uvažuje čistě vojensky a takticky. Když byl spolu s ostatními členy týmu v Jumperu, který se zasekl v bráně, dokázal převzít velení a díky němu nakonec všichni psychicky náročnou situaci ustáli a přežili.
________________________________________________________________________________________
 

Dr. Rodney McKay - David Hewlett


 

Rodney McKay


Dr. Rodney McKay se poprvé připojil k programu, když zůstal Teal'Cův otisk v bráně a on byl povolán, aby “pomohl” Carterové. Ve skutečnosti ji ­měl spíš znepříjemnit život. Byl převelen do Ruska, kde asi půl roku pomáhal s výzkumem naquadahových generátorů.
Vrátil se do SGC, když Anubis útočil na Zemi antickou zbraní­. Jeh ospolupráce se Sam tentokrát vyšla a docela si i porozuměli. Ačkoliv McKayův plán poslat elektromagnetický puls bránou nevyšel, společnými silami přišli na to, jak aspoň dočasně odvrátit hrozbu. Když SG1 našla antickou základnu v Antarktidě, McKay se připojil k týmu Dr. Weirové. Ale když Daniel Jackson objevil polohu ztraceného města Atlantis, Rodney se přidal k expedici a stal se tak velícím vědecké sekce na Atlantis.
________________________________________________________________________________________
 

Dr. Carson Beckett - Paul McGillion


 

Carson Beckett


Doktor Beckett je hlavním lékařem na Atlantis. Je Skot a dobrý přítel doktora McKaye. Původně byl přiřazen jen na základnu v Antarktidě, aby později následoval expedici do galaxie Pegasus.
Objevil tzv. ATA gen, který umožňuje vybraným lidem ovládat antickou technologii, protože sám tento gen má. Přišel i na to, jak gen uměle
implantovat, tedy vynalezl genovou terapii, jež první podstoupil doktor McKay. Tato terapie se ujala a ačkoliv je účinná jen u 48% lidí, většina lidí, mířících po znovu spojení Atlantis
se Zemí, tuto terapii podstupuje, aby tak mohli piloti ovládat Jumpery a vědci antická zařízení.
________________________________________________________________________________________
 

Ronon Dex - Jason Momoa


 

Ronon Dex


Tento vysoký a nemluvný muž pochází z planety Sateda, kterou před několika lety napadli Wraithové. Ve fyziologii jeho lidí je něco, co Wraithům brání se na nich živit, takže jeho lidi vyhladili a z Ronona se stal tzv. runner čili běžec. Wraithové mu dali do zad sledovací zařízení, a pronásledovali ho.
Jako jeden z mála ale dokázal na Wraithy vyzrát a unikal sedm let než
se setkal s Atlantis týmem. Nejprve zajal Shepparda s Teylou, kteří,
ještě spolu s McKayem, pátrali po v té době značně pomateném poručíku Fordovi. Když mu Sheppard nabídne, že mu sledovací zařízení ze zad vyndají, souhlasí a navíc ještě následně zachrání život McKayovi, kterého chce Ford zastřelit.
 

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář