cukrová vata
Cukrová vata
Způsob výroby cukrové vaty byl objeven roku 1897 a to Američany Williamem Morrisonem, který byl zubním lékařem a cukrářem Johnem Whartonem.
Výrobní proces spočívá v rozehřátí cukru na teplotu asi 150 °C.Prostřednictvím odstředivé síly dochází k vylučování rozehřátého tekutého cukru, který se proměňuje na cukrové vlákno, které obsluha natáčí na papírové kornoutky nebo klasické špejle.
Do cukrové vaty se přidávají speciální potravinářská barviva, které vylepšují nejen barvu, ale i chuť a vůni.
Existuje spousta barev, samozřejmostí je růžová, na kterou jsou lidé nejvíce zvyklí, v nabídce jsou samozřejmě i jiné. Například modrá, zelená, žlutá. Každá má jak jinou barvu, tak chuť i vůni.
Kouzlo cukrové vaty spočíva v tom, že si ji člověk nedopřeje každý den. To je důvod, proč si ji může jednou za čas plně vychutnat. Proto je vhodná na všechny vaše konané akce (slavnosti, oslavy, výročí založení, trhy).
Cukrovou vatu upřednostňují hlavně děti a proto prodáváme také na karnevalech, Dnech dětí atd.
Prodáváme cukrovou vatu také balenou v igelitových sáčcích nebo plastových kelímcích.
Zajímavost: Jedna porce obsahuje cca 55 kcal