Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mutare omnia

 

Kdo by nechtěl, aby šly věci podle něho! Něco si naplánuje a pokud to náhodou nevychází, použije jednoduché kouzlo a je všechno v pořádku. Žádný člověk nedokáže zodpovědně říct nic o konci světa, ale ani o budoucnosti a vlastně se mu často nedaří správně posoudit ani vlastní přítomnost. A vždyť by to bylo tak jednoduché. Nastavit sebe a aktéry podle předem připraveného a po všech stránkách vyhovujícího schématu jako ke všemu svolné panenky.
Na začátku mé práce stálo rozhodnutí malovat podle skutečnosti, která mi bude učebnicí. Zátiší je k tomuto účelu jako stvořené. Můžu si ho nastavit podle libosti a ono mě potom svou vizualitou samo vede. Z vybraných látek jsem se snažila vytvořit uzavřené prostory, do kterých jsem poté umisťovala hračky, panenky, věci jednak obrazově zajímavé, ale také mající určitou minulost a pro mě důležitost. Jednotlivé kompozice mají působit sevřeně, dýchat domovem, jenž může byt stejně tak bezpečný jako dusivý.
Snažila jsem se o vybudování obrazového prostoru, hloubky, o barevnou přesnost jednotlivých šátků, věcí a jejich hmotnost.
Obě složky mé práce, jak studijní, tak také obrazová byly pro mě důležité.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář