Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boří se Vám vztahy?

Boří se Vám vztahy? Možná je důvod k radosti a ne k pláči…

 

Mám dojem, že mnoho lidí v mém okolí (a nejen já sám) řeší vztahy. Vztahy, které se bortí, rozpadávají a nebo získávají novou podobu tím, že byly ukončeny ve „vzorci a programu“, který už léta nefungoval. Jde o to, že lidé se stále učí a stále rozšiřují své pole působnosti, někde získávají větší znalosti a dovednosti, jiné části osobnosti mají pomalejší růst-nebo jich nebude třeba.

 

Každý člověk má svůj svět. V mnohých oblastech se naše světy prolínají a my se „přátelíme, setkáváme = spoluutváříme společné světy“. Jenže co když člověk udělá se sebou velkou změnu a najednou „staré koleje“ vztahu s druhým nefungují? Člověk vyjde z klece, ve které byl (ať se tam dostal sám, či tam byl pozván) a najednou se tam nemůže vrátit, protože dvířka jsou malá – to, jak rychle povyrostl.

 

Takže vztah, kde jeden je zvyklý, že se o něj všichni starají a jen ukazuje „já chci, já chci“ a druhý, který odmítá žít tenhle „program“, jelikož je zvyklý se starat sám o sebe a vyžaduje, aby se každý postaral i o sebe, nemůže fungovat a rozpadá se. Nebo soužití jednoho, který potřebuje prostor pro svůj růst a druhého, který potřebuje jen energii partnera, aby mohl fungovat a parazituje tím, také opouští zajeté vzorce typu „my se potřebujeme a pomáháme si“ a vzniknou světy, které se už nepotkávají…jako když se rozlomí ledové kry, na které zasvítí slunce, světlo a pochopení a poznání. Jiné vztahy, kde jeden hraje roli „já Ti se vším pomůžu, vše udělám…atd. a Ty mě za to musíš milovat a nesmíš říci svůj názor“ také už nefungují a nepomáhá ani citové vydírání typu: „Tak já se tak snažím a Ty se mi takhle odvděčíš?“. Vztahy, kde jeden říká jací jste přátelé a stále něco potřebuje a naproti tomu, když potřebujete vy, najednou má mnoho výmluv proč zrovna…no…také už nedrží pohromadě…

 

Vztahy souvisí s emocemi. Emoce jsou jako voda. Pokud chcete „uvařit“ vztah, nechte emoce probublat a pak i vypařit. Jelikož nemůžete uvařit nic ze studené vody. Rok 2014 je též symbolizován v tarotové sadě kartou Mírnost. Mírnost drží dva poháry a přelévá vodu z jednoho do druhého. Můžete nechat přelít svou duši z jednoho světa do druhého, nebo přelít své emoce z jedné nádoby do druhé. Jelikož zůstávat ve vztazích a vzorečkách, které nefungují není dobré pro duše ani jednoho ze zúčastněných. Ale tím neříkám, že není třeba na vztazích pracovat a tato slova brát jako ospravedlnění vlastních chyb či jako balzámek na poraněné ego. Toto je pouze ke vztahům, kterým opravdu skončila životnost a každý si jde svou vlastní cestou. Takže hodně štěstí s objevováním vlastních světů a radost z nově nabytých prostorů k růstu a životu!