Jdi na obsah Jdi na menu

Cyklistický klub Orlík

Charakteristika organizace:
Náš Cyklistický klub Orlík Orlová vzniká na podzim roku 1999. U jeho založení stojí Anna Šurabová a Josef Duda, Lukáš Dworok a Karel Kempný.


Klub cyklistiky si dává za úkol pracovat s mládeží v Orlové a proto okamžitě navazuje na tradici náborových závodů, které kdysi probíhaly ve všech školách v Orlové, nyní pod názvem „O pohár orlovských škol“. Vloni stálo na startu přes 240 dětí. Z těchto závodů těží i další orlovský klub Silesia Orlová získáváním nových sportovců. Jak už název napovídá, jedná se čistě o cyklistický klub, kde jsou soustředění zájemci o cyklistiku všech věkových a výkonnostních skupin. Hlavní náplní je silniční cyklistika, ale máme i zájemce o horská kola a rekreační cyklistiku. Po dohodě a povolení radou města používá Cyklistický klub Orlík znak města Orlová jako své logo s nápisem Cyklistika Orlová.



Současná členská základna se pohybuje okolo 60 členů z řad sportovců, funkcionářů a dalších členů. Členskou základnu proto dělíme na dvě části, na sportovní část a přátele cyklistiky. Sportovní část tvoří závodníci a funkcionáři, přátelé cyklistiky jsou rodiče závodníků, bývalí závodníci a jejich známí. Ti nám pak pomáhají při pořádání závodů jak náborových, tak i závodů oblastních soutěží a závodů krajských soutěží. A to jak na silnici, tak i na horských kolech.



Jak už jsme vzpomínali, uspořádali jsme v loňském roce 11 závodů „O pohár orlovských škol“. Tři závody krajské soutěže na silnici, 1 závod oblastní soutěže (OPS) na silnici a 1 závod krajské soutěže horských kol. V měsíci září pořádáme ještě závod horských kol. Naši závodníci startují na závodech OPS a závodech krajské soutěže O pohár Moravskoslezského kraje, jak na silnici tak na horských kolech.



Cyklistický klub Orlík Orlová má v současné době 1 trenéra 2.třídy, 2 pomocné trenéry, 2 rozhodčí 1.třídy, 3 rozhodčí 2.třídy a 2 rozhodčí 3.třídy. Funkcionáři našeho klubu pracují ve funkcích od oblastních, přes krajské až po ústřední v Praze.



Adresa Cyklistického klubu Orlík Orlová je:



Ke Studánce 1044,

Orlová-Lutyně,



faxové ani e-mailové spojení zatím nemáme. Předsedou klubu je v současné době:



Karel Kempný,

bytem Ke Studánce 1044,

Orlová-Lutyně,

telefonní spojení 604 592 501,



který je současně i trenérem CK. Další členové výboru jsou slečna Lucie Kaličiaková a pánové Josef Duda, Pavel Doležal a Karel Siuda.



V letním období máme tréninky vždy v úterý a čtvrtek od 16.30 hod., soboty a neděle od 10.00 hod. od klubovny cyklistického klubu, která se nachází v areálu fotbalového stadionu Slavia Orlová. V zimním období trénujeme na Základní škole Ke Studánce 1050, Orlová-Lutyně od 18.00 – 20.00 hod. O sobotách trénujeme i ve středisku volného času bývalého dolu Fučík 2 a to od 9.00 – 13.00 hod.



Přesto, že Cyklistický klub Orlík zapůjčuje zatím jen dresy a sportovci si musí kola a většinu materiálu kupovat sami, je stanovena částka členských příspěvků takto: závodníci 100,- Kč měsíčně, funkcionáři a zbývající členové CK 20,- Kč ročně. Náklady spojené se sportem hradí závodníkům rodiče a ti také pomáhají zdarma při pořádání závodů. Také všichni kluboví funkcionáři a trenéři pracují zdarma.