Jdi na obsah Jdi na menu
 


PLEŤOVÉ MASKY proti...(DOMÁCÍ RECEPTY)

 1/ Maska proti vráskám

-S vráskami a potřebnou tonizací naší pleti si dobře poradí mrkev. Nastrouhejte ji, smíchejte s citrónovou šťávou a naneste na obličej. Pozor, mrkvička barví…

-Podmínkou, která masce dodá na účinnosti je samozřejmě i kvalitní noční krém. Hovoříme-li o pleti přesušené potom rozhodně sáhněte po dobře promašťujícím.

2/ Maska pro citlivou pleť

-Z avokáda si můžeš vytvořit skvělou regenerační masku pro citlivou pleť.Vydlabej z avokáda dužinu a rozmackej ji na kašičku. Pak ji prsty rovnoměrně nanes na obličej.Nech 10 minut působit a nakonec ji smej pomocí kosmetických tampónu.Závěrem ošetří kůži pleťovou nebo tonizující vodou. Tvoje pleť bude opravdu úžasně jemná!

3/Maska pro nečistou pleť

-Vynikající peelingovou maskou, ktera ti dokonale vycisti pory je maska z ovesne mouky.V mističce rozmíchej trošku ovesné mouky s vodou a setrne si smes rozetri na oblicej.Masku nech na obličeji schnout tak dlouho,dokud nepopraska. Bude lepsi,kdyz budes v klidu a snazit se nijak netvářit.Potom masku peclive a jemne odrol z obliceje. Touto maskou dokonale vyčistíš zanesené póry.

4/Maska pro normální a smíšenou pleť

-Smichej jednu polevkovou lzici tvarohu se dvema lzickami medu.Aby se ti vytvorila hladka smes, pridej trochu mleka.Hotovou kasicku rozetri na oblicej a nech pusobit 20 minut.Plet bude po teto tvarohove kure krasne hebka a pruzna.

5/ Maska pro rozjasneni pleti

-Pro rozjasneni pleti je vhodná třeba bílkovo-medová maska. 1-2 bílky smíchej s 1 lžičkou medu a vyšleje do pěny. Poté masku nanes na obličej, ale vynech místa okolo očí a rtů. Asi po 10 - 15 minutách masku smyj a pleť namaž hydratačním krémem.

6/Maska Na unavenou a podrazdenou plet

-Uvařený brambor roztlučte v přiměřeném množství teplého mléka tak, aby vznikla hladká kaše. Přidejte 1 lžíci oleje a směs naneste na tvář a krk. po 20 minutách setřete vlhkým ručníkem nebo žínkou.

7/Maska na dehydrovanou plet

-Rozmixujte hrst nesolených surových mandlí, půlku okurky, 1 lžičku medu a 1 lžičku jogurtu tak, aby vznikl hladký krém. Naneste ho na vlhkou tvář a po 20 minutách setřete navlhčeným ručníkem. Poté použijte k ošetření pokožky běžný krém.

8/Uklidnujici hojiva maska

-100 g sušeného květu heřmánku zalijeme takovým množstvím vařící vody, abychom dostali kašičku, kterou necháme ještě asi 10 minut odstát. Pak kašičku nandáme na víckrát přeloženou gázu a přikryjeme jí tvář i krk. Necháme působit 20 minut a pak pokožku umyjeme vlažným heřmánkovým odvarem nebo převařenou vodou. Maska má uklidňující, čistící, protizánětlivé a hojivé účinky.

9/ Bylinne zabaly

-Byliny např. heřmánek, jitrocel, řepík, máta, chmelové šišky, šalvěj a jiné léčivky zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut vylouhovat. Pak je přecedíme a do mírně vychladlého odvaru namáčíme kousky vaty a přikládáme na pokožku. Takto si pleť postupně oblepíme kromě oblastí očí a úst. Odpočíváme asi 20 minut a obklad odstraníme. Tento zábal má hojivý, omlazující a uklidňující účinek