Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návody JEDNODUCHÉ ZAČÁTKY KORÁLKOVÁNÍ

Techniky plochého korálkování :o))

Plochým korálkováním můžete vytvořit krásné náramky, náhrdelníky a jiné ozdoby. Složitějšími styly, jako je flat square a brick stitch můžete vytvořit i nástěnné obrázky.

Jednoduché květinky

Nejprve navlékněte na vlasec 6 korálků a udělejte z nich smyčku. Konec vlasce provlékněte prvním korálkem (na obrázku korálek 1). Potom navlékněte středový korálek a konec vlasce protáhněte korálkem č.4. Mezi jednotlivé kytičky můžete navléknout několik dalších korálků, které vytvoří jakýsi můstek a pak pokračujte stejným způsobem.

KvětinkyKvětinkyKvětinky

Opakující se kytičky

Nejdříve provlékněte vlasec jedním korálkem, posuňte jej doprostřed nitě, na každý konec pak umístěte po dvou korálcích. Pátý korálek navlékněte nejdříve na jeden konec a potom jej opačným směrem provlékněte koncem druhým. Uvnitř korálku vznikne překřížení. Pokračujte stále dokola. Tento styl korálkování je základem pro 3D korálkování.

KvětinkyKvětinkyKvětinky

Žebřík

Na vlasec navlečte libovolný počet korálků, v našem případě dva. Na každý zvlášť navlečte také po dvou korálcích a další dva provlékněte z každé strany oběma konci vlasce.

žebříkžebříkžebřík

Flat square stitch

Tahle metoda je o něco náročnější, je také lepší vybrat si na ni větší korálky. Na malé korálky použijte stav na korálkování, tká se na něm metodou, která je flatu velmi podobná. U Flat square stitch je výhodou to, že se korálky staví za- a podsebe tak, že vytvářejí čtverec nebo obdélník, podle počtu navlečených korálků.

Začíná se navlečením libovolného počtu korálků (v tomto případě 6). Dále pak navlečte první korálek druhé řady (7) a srovnejte ho za poslední korálek první řady (6). Provlečte opět korálek 6, následně pak 7 (jak je ukázáno na obrázku). Pokračujte až na konec řady. Vždy po dokončení řady provlékněte předchozí a právě dokončenou řadu nití (aby vaše dílo lépe drželo).

flatflatflat

Brick stitch

Brick stitch se od flatu liší tím, že korálky se neřadí přímo za sebou, ale vytvářejí jakési mosty.

Navlečte si sudý počet korálků z první a druhé řady (na obrázku korálky 1-8). V dalších řadách navlékněte vždy jeden korálek (na obrázku 17), a posléze nit provlékněte vyčnívajícím korálkem z předchozí řady (16).

Brick

Ploché korálkování

Pro ploché korálky můžete použít klasické ploché korálkování, je to metoda jakéhosi sešívání korálků. Výsledek je podobný jako u bricku s přihlédnutím na to, že korálky jsou ploché.

Použijte dvě jehly tak, že v první řadě protáhnete korálkem obě dvě jehly proti sobě. V dalších řadách už pracujete jen s jednou jehlou tak, že vždy protáhnete nit korálkem a hned na to ji protáhnete prostorem mezi vrchními korálky, tak dosáhnete požadované pevnosti a také tvaru.

PlochéPloché

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hdhdhd

(skymi, 30. 10. 2011 22:43)

mne to zaboha nejde

Re: hdhdhd

(kok , 11. 10. 2015 9:36)

Me taky ne vždyť ty návody nejdou pochopit

HDHDHD

(skymi, 26. 4. 2012 19:59)

tyvole to nejde majou debilní návody

Pre..HDHDHD

(Anonym, 7. 1. 2014 13:05)

za to že tebe to nejde,neznamená že majú blbé návody.

jzrtetz

(jtzrzerter, 20. 11. 2013 16:43)

hjr

PRO-hdhdhd

(ANNA, 3. 4. 2012 13:40)

proboha co ti na tom nejde dit je to tak primitivnííííí!!!!!!!!!