Lízátka 2. :
Sladké pro radost
Banánovo-čokoládové Cake Pops
Tenhle receptík jsem našla v nejmenovaném časopisu a po vyzkoušení se chci o něj podělit i s váma. Přineste tyhle lízátka na oslavu a rázem jste nejoblíbenější osoba. Vždyť tyto ůžasné malé zázraky dobyli celý svět..
suroviny na 40 malých lízátek
korpus: 90g změklého másla * 110g cukru * 2 vejce * 150g polohrubé mouky * 1 lžička pr.do pečiva * 1/2 lžičky perníkového koření * 170g zralého banánu * 80g zakysané smetany
GANACHE:hmota používaná jako poleva nebo jako náplň do pralinek či zákusků, * 200g kvalitní čokolády v peckách * 100ml smetany na vaření
Korpus: Troubu na 180´C,ušlehat máslo,cukr,vejce a postupně přidávejte další ingredience.Vše do dortové formy, péct asi 20min,vychládnout a rozdrobit ve větší misce. Ganache:Smetanu přiveďte k varu,vypnout hořák,nalijte jí na připravenou čokoládu v peckách a nechte chvíli povolit.Pak vmíchat do korpusu,zpracujte rukama a dělejte kuličky,které ztuhnou v lednici.
Mezitím si připravte polevu z bílé a hnědé čokolády.Do polevy nejdřív namočte špejle a ty pak zasuňte do kuličky.Dortové lízátko namočte otáčivým pohybem do polevy.Nechte zaschnout./Výborná pomůcka je krabice,do které uděláte dírky a do nich napícháte lízátka na zaschnutí/Zaschlá lízátka nazdobte.
Komentáře
Přehled komentářů
úžasný, celé odpoledne marně hledám na internetu dárek pro přítele... už je to jasný, dostane lízátka! :D skvělé stránky, děkuju za tip :)
:)
(Barča, 13. 6. 2013 16:31)