Jdi na obsah Jdi na menu
 

Tábor 2017

Plichtice 2017

 

V roce 2017 jsme se potřetí po sobě vrátili do základny v Plichticích u rybníka Hnačov, tentokráte s námi vyrazilo 52dětí. Býti hlavní vedoucí si poprvé vyzkoušela Maruška, která zároveň zvládla býti zdravotnicí tábora a měla pod palcem i CTH. Dále zde byla již vyzkoušená sestava osmi vedoucích a čtyř instruktorů. První oddíl Mystikoni měl na starosti Martin (Svíťa) s Evkou a k ruce jim byl instruktor Marek, druhý oddíl Šmoulové vedl Martin s Julií a instruktor František. Jirka (Jurášek) s Míšou a instruktorkou NG (Angelikou) vedli třetí oddíl "Ohnivá Fíbí" a poslední čtvrtý oddíl "Blbosauři" zajišťoval Tomáš s Ondrou a jejich íčko Verča. Do zázemí tábora ještě patřil kuchař Jirka s pomocnicí , hospodář Franta a zásobovačka Rita. S černou prací jako příprava ohně, zajištění teplé vody či umývání černého nádobí pomáhali Kuba s Adamem.

2017-maruska.jpg

 Celotáborová hra pro letošní rok byla ve znamení celosvětové hry Pokemon. Děti se v průběhu tábora seznámily s jednotlivými typy Pokemonů, s tím jak vlastně vznikli a co se s nimi dá dělat, jak vypadají a samozřejmě se způsoby jak takového Pokemona ulovit. Každý den jsme hráli alespoň jednu hru, která se počítala do celotáborové hry, většinou jich bylo i více za den. Soutěž mezi oddíly byla jako tradičně velmi vyrovnaná a do závěrečného dne byl náskok prvního oddílu na druhý pouze 1bod a třetí oddíl byl též na dostřel. Vítězem se nakonec stal 4tý oddíl Blbosauři, moc gratulujeme.

2017-pokemon.jpg

Jak se již stalo zvykem, opět jsme měli celý tábor štěstí na počasí, a tak jsme si užívali sluníčka a (občas až příliš) velkého tepla. Na rozdíl od minulých let jsme tentokráte pořídili bazén, a tak jsme se mohli vykoupat téměř kdykoliv. Samozřejmě jsme s dětmi zavítali i na koupaliště do Klatov a celkově využili všechny možnosti koupání mimo tábor. V zásadě nám vytrvale pršelo pouze předposlední den tábora, a tak místo balení děti koukaly na filmovou projekci. I díky tomu jsme byli schopni uskutečnit veškeré plánované (i neplánované) akce a hry, například zvolili táborovou Miss a Missáka, vybrali nejšikovnějšího človíčka v rámci hry Hnačov má talent, několikrát si všichni zazpívali u ohně a ti nejstatečnější z dětí si vyzkoušeli Stezku odvahy.

2017-koupani.jpg

2017-ohen.jpg

V rámci běžného programu jsme vyráželi do blízkého okolí na pěší výlety, jen tak si zahrát hry v lese, vyrobit si z kůry lodičku nebo zahrát si na mědvědy či městečko Palermo se stejně jako každý rok i letos neustále opakovalo. Jedno odpoledne jsme strávili ve společnosti pána a paní ze Záchranné stanice živočichů, spolu s nimi přijelo několik dravců, pavouků, hadů apod. Dětem se návštěva moc líbila :-)

2017-hry.jpg2017-les.jpg

2017-zver.jpg

 

Tak jako každý rok i letos jsme vyrazili na výlet autobusem do vzdálenějšího okolí. Samozřejmě nemohl chybět nákupní výlet do Klatov, pro změnu na koupaliště či za kulturou na hrad a zámek Velhartice. Starší děti se vydaly na přespání pod širák na zříceninu tvrze a vyzkoušely, jaké je to spát přímo pod hvězdami.

2017-velhartice.jpg

 Dny plné her a soutěží, sluníčka a radosti rychle ubíhaly a jak to tak bývá, aniž jsme se nadáli, konec tábora se přiblížil. Zbývalo vyhlásit vítěze všech táborových soutěží, olympiády, bodování úklidu stanů a samozřejmě hlavní celotáborové hry a rozdat dětem za své snažení ceny. Díky všem sponzorům (a usilovné práci hospodáře Františka s hlavní vedoucí Maruškou) byly letos ceny opravdu velmi hodnotné a tak si jistě každé dítě domu přivezlo kromě spousty zážitků i něco hezkého za odměnu.

2017-ceny.jpg

Pevně doufáme, že se všem dětem líbilo minimálně stejně jako dospělákům a že se s valnou většinou dětí uvidíme i za rok. Jak to přesně bude a kdo bude hlavní vedoucí pro příští rok zatím není jasné, ale termín a místo je již domluveno. Opět třetí běh v Plichtitích, takže se na Vás těšíme 28. července 2018!!!

2017-tabor.jpg