Jdi na obsah Jdi na menu
 

Protože jsem se stal černou ovcí skupiny, a místo abych vedl celoročně oddíl, tak jsem se odstěhoval mimo Most, vím o všech mimo-letních aktivitách pouze "z doslechu". Ale máte štěstí, sluch mám dobrý, takže těmto údajům můžete věřit.

Ale vy, zvláště pokud jste z Mostu či blízkého okolí, se určitě přijďte k nám podívat. Pokud Vás nějaká činnost zaujme, rádi Vás mezi sebou opět uvidíme.

Níže uvedený popis je ze školního roku 2005/2006. V jemně obměněné verzi funguje nadále, ale pro aktuální informace si zavolejte paní Kamilu Beranovou-Průšákovou 604/705 269 - či mail svadlenka.kamila@seznam.cz.

Nyní u nás fungují tyto oddíly:

rybářský oddíl Úhoři
     

Oddíl Úhoři je oddílem pro děti školního věku zaměřeným na sportovní rybolov, nácvik rybolovné techniky a rybářské teorie. Členové oddílu se soustavně připravují na složení rybářské zkoušky. Vedoucím oddílu je zkušený rybář, který zprostředkovává všem členům získání rybářského lístku a místní povolenky. Součástí činnosti oddílu jsou také schůzky u vody s praktickým rybolovem a účast na rybářských soutěží.

Pro letošní rok je rybářský oddíl spojen s oddílem v Domě dětí a mládeže (ul. Okružní)...více info: www.rybarskyoddilmost.estranky.cz

 

kontakt - Franta  739/541 463

oddíl Perla Severu
  

Oddíl Perla severu je oddíl pro děti školního věku se zaměřením na turistiku a tábornické dovednosti (práce s buzolou, uzlování, přírodovědu apod.) a netradiční stolní a deskové hry (Carcassone, Osadníci z Kataru, Bluff apod.) Pro jeho činnost je připravena klubovna, která zahrnuje také část vyhrazenou pro pohybové aktivity. K dispozici je množství her, které jsou ve spolupráci s organizací Mensa neustále dopňovány a obměňovány. Ve spolupráci s oddílem Štěnata pořádá oddíl Perla severu pravidelné výlety minimálně jedenkrát za měsíc, každý rok organizuje také jarní a letní tábory.

 

kontakt - Péťa 723/082 554

● dívčí oddíl Palička
 

Palička je oddíl pro dívky a ženy školního, ale i staršího věku, zaměřený na ruční práce - paličkování, malování na hedvábí, ubrouskovou techniku, batikování a mnohé další. Pro činnost oddílu je připravena klubovna vybavena 2 šicími stroji, dvoulůžkovým pletacím strojem a veškerým ostatním potřebným zařízením. Děti se scházejí přes týden, dospěláci (možno i s dětmi) poté v sobotu dopoledne.

 

kontakt - Zdena 604/595 290

● oddíl Štěňata
 

Oddíl Štěňata je oddílem zaměřeným na turistiku, vlastivědu, přírodovědu a hry pro děti staršího předškolního a mladšího školního věku. Ve spolupráci s oddílem Perla severu pořádá pravidelné výety minimálně jedenkrát za měsíc. Pro jeho činnost je připravena klubovna, která zahrnuje dětský koutek a část vyhrazenou pro pohybové aktivity. K dipozici je množství her (průběžně doplňovaných) vhodných pro tuto věkovou kategorii, stoly pro rukodělnou a výtvarnou činost a také videotechnika pro přehrávání dětských filmů.

 

kontakt - Jirka 775/176 393

● volnočasový klub pro nejmenší
 

pro děti předškolního věku i jejich rodiče je určen volnočasový klub, který se schází ve čtvrtek. Děti se zde učí poznávat nové kamarády, hrají nové hry, trénují jemnou motoriku a další činnosti, které se jim budou v následujích letech určitě hodit.

 

kontakt - Milada (Jirka) 775/176 393

Hlavní náplní naší PS skupiny v současné době je pořádání táborů, a to jak letních tak zimních, případně podzimních, případně i různých jednodenních či vícedenních turistických výletů. Nezapomeňte, v klubovně nebo doma se nikdy nenaučíte a nezažijete to, co Vám ukáže sama příroda.....