Jdi na obsah Jdi na menu

Charakteristika školy

Mateřská škola na Sochorově ulici byla postavena v „ Akci Z“ v roce 1979, původně jako závodní školka Zbrojovky Vyškov. Stojí v klidné části města Vyškova, obklopena sídlištní zástavbou a hojností zeleně. Je zřízena jako příspěvková organizace Města Vyškova. Její kapacita je 70 dětí.

Díky investičním dotacím zřizovatele, Města Vyškova, od  roku 2013 prošla škola rozsáhlou modernizací a rekonstrukcí - výměna oken, zateplení, nová fasáda, zaizolování sklepů z projektu „Úspora energií na MŠ Sochorova“ financovaná z OPŽP.

ms-3.jpg  ms-2.jpg

O děti pečuje 10 pedagogických pracovnic (7 učitelek a 3 asistenti pedagoga), 4 pracovníci provozu a 3 pracovnice školní jídelny.

received_402331800368968.jpeg

Škola je obklopena velkým pozemkem s krásnou zahradou, který je dobře využíván pro pobyt dětí venku v každém ročním období. V létě je možné využívat brouzdaliště k osvěžení dětí, v zimě svažitost terénu k bobování. Zahrada je vybavena pískovišti, skluzavkami, brouzdalištěm a zahradním domkem. Je zde také vytvořen prostor a plochy pro dětská vozidla a sportovní náčiní podporující pohyb dítěte.  Zahrada je také využívána pro setkávání s rodiči a rodinnými příslušníky na akcích jako jsou dílničky a společné slavnosti.

zahrada-2.jpg  zahrada-4.jpg

Školní budova je jednopatrová, pavilónového typu.

V přízemí pavilonu vlevo se nachází I. třída Sluníček, vpravo II. třída Žabiček – třída pro děti se závažnými vadami řeči. V 1. patře je situována III. třída Motýlků. Všechny třídy jsou věkově smíšené. Herny a třídy jsou prostorné, esteticky a prakticky vybavené, uzpůsobené do herních koutů. 

    wp_20140829_002.jpg wp_20140829_008.jpg

S ohledem na děti zdravotně oslabené s respiračními, alergickými a astmatickými potížemi a děti s oslabeným imunitním systémem zde nejsou koberce ani záclony, aby bylo zachováno bezprašné prostředí. Třídy jsou vybaveny čističkami vzduchu a v topné sezóně zvlhčovači vzduchu.

Výzdobu mateřské školy zpestřují fotografie z úspěšných akcí MŠ a dotvořují ji výtvarné práce dětí.

received_2200276156949456.jpeg

V přízemí v provozním pavilonu je situovaná školní kuchyně, kanceláře ředitelky, vedoucí stravování, účetní a také sklady.