Jdi na obsah Jdi na menu
 


Harry

29. 7. 2014

harry01.jpgHarry, kocour, kastrovaný

Mourek Harry byl 7.8.2012 hozený přes plot do útulku v ZOO, odkud zavolali nás. Byl již kastrovaný, ale uši měl plné svrabu. Je mazlivý a moc vděčný, milý, ostatním kočky ale nesnáší. V novém domově bude potřebovat výběh. 29.3.2013 byl Harry umístěn do Uherského Hradiště jako jedináček do domku se zahrádkou.

Fotky Harryho z jeho pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

Děkujeme Alijevovi Vjačeslavovi & kocourovi Kuzovi s kočičce Líze, že Harryho po dobu jeho pobytu u nás podporovali. 

Poděkování paní Marii
Šťastný Harry
Vzít si kočku z útulku je jistě chvályhodné. Vzít si ale takovou kočku, která to moc potřebuje a hodit za hlavu své „barevné preference“ je pro nás to nejúžasnější….
Harry byl u mě doma – v útulku - už víc než půl roku. Čím dýl tu byl, tím bylo jasnější, že potřebuje do domku s výběhem a musí být jedináček. Jeho nesnášenlivost k jiným kočkám nabírala na obrátkách. Přesto, že měl milou a přátelskou povahu, začínal být agresivní. A to i k nám (když se při mazlení přiblížila kočka).

Ovšem najít domov, kde nebude mít kočičí konkurenci, a bude moct chodit ven, není až tak jednoduché. A že jsem se snažila!
Až přijela paní Marie a všechny nás zachránila! :-) Ač měla představu o kočičce a bílo-mource, z nějakého mě dosud neznámého důvodu vyslyšela moje prosby a Harryho si vzala. A musím říct, že ten mi to ten den neulehčoval. Chtěla jsem předvést, jak úžasný kocour to je, ale on chodil kolem nás, mrskal ocasem sem a tam, chňapal po nás, kousal, nenechal na sebe ani sáhnout. Domlouvala jsem mu „tak si tě nikdo fakt nevezme…“ Až zakotvil v přinesené, nachystané přepravce. Tam se usadil a paní Marie řekla: „Tak já si ho vezmu“. Zázrak!!!! :-) Znovu a stále, navždy, moc, moc děkuji! :-)
Lucka M.

 

Zprávy z nového domova :


29.3.2013:SMS: Dobrý večer, zatím to vypadá dobře. Harry byl v autě moc hodný, nechal se přes dvířka hladit. Teď běhá po bytě a prozkoumává. Nechá se pohladit a běží dál. Manželovi se líbí, dali si pusu na uvítanou.:D Zítra napíšu na mail, jak se to vyvíjí.

30.3.2013:
Harry včera běhal po bytě skoro do půlnoci, chtěl prozkoumat všechny poličky a když se někde nemohl dostat, tak se vztekal..Byl chvílemi hodně nervozní, vrčel a chňapal po nás. Myslím, že byl hodně unavený, protože vůbec nespal. Ale mezitím pěkně papal granule od vás, trochu jogurtu, pil vodu a vzorně chodil na záchůdek. Když probíhal kolem nás, otíral se o nohy a nechal se hladit. V noci spal mezi námi na posteli u našich hlav a mazlil se. Dnes už je klidnější, našel si teplé místečko na posteli u dcery a schovku v ložnici,když chce být sám. Je moc milý a je to opravdu pan kocour a miláček. 

Naše odpověď:
Dobrý den,
moc děkuju za tak úžané zprávy. Myslím, že Harry lítal po bytě a hledal jestli někde náhodou nemáte zašitou kočku.:-)
On se dovede prosadit a dovede si říct co chce. Někdy jsme ho museli i usměrnit, ale to bylo dané právě tím, jak nesnášel ty kočky kolem. Jak se nějaká přiblížila, začal být nervozní a vzteklý na všechny. Strašně se to stupňovalo, ale k lidem je opravdu úžasný. A ani jsem neřekla - strašně rád se chová. Vždycky jsem ho vzala do náruče, přední packy přes ramena a to byl úplně blažený! Těším se, až ho ještě víc poznáte, uvidíte že takového kocoura byste jen tak nenašli. A jsem moc ráda, že jste svolili a dali mu šanci. Vzít si kočku z útulku je jistě hezké, ale nechat si poradit a navíc si vzít kočku která to potřebuje je obdivuho dné. Já si uvědomuju jak je šílené, když Vám tvrdím, že kocour je zlatý a on se mezitím chová jak vrah malých koťátek.:-)
Opravdu moc, moc, moc za něj děkuju! Udělali jste mi radost jak dlouho nikdo ne.:)
Ještě mi prosím napište a mějte krásné Velikonoce.
Lucie Malečková
PS: A že je krásný?:) A ještě měl rád - když přiběhl, lehnul si mi na prsa, hlavičku mi strčil skoro pod nos, tak jsem ho škrabkala kolem fousků na čumáčku, to pak špulil pusu.:-)


30.3.2013
Dobrý večer, já jsem si taky myslela, že u nás hledá ukrytou kočku. Zatím se moc chovat nechce, ale to jsem taky poznala, že mus být až na rameni, aby byl spokojený. Já jsem ráda, že jste nám poradila, protože tento kocourek a my se dobře doplňujeme v požadavcích. Teď odpoledne, jak se dobře vyspinkal, tak se přišel pomazlit sám a pak si hrál s mčkem a mávatkem.To další mazlení,co píšete budeme muset časem vyzkoušet. V noci chvili spal se mnou i pod dekou, ale pak si asi řekl, že ještě nemůžeme být tak důvěrní, když se ještě moc neznáme:-D Taky doufám, že u násbude spokojený, už nám přirostl k srdci a je kouzelný.
Taky přeju hezké Velikonoce a hodně dobře umstěných kočiček, je obdivuhodné, jak pěkně a obětavě se o tyto nalezence staráte.
A je vidět, že ty vaše kočičky jsou u vás opravdu spokojené a mají se dobře. A ty kvalitní granule je to poznat, že Harry má krásnou srst a je šthlý a přitom hodně těžký - dobře živený.


1.4.2013
Taky zdravím do Hodonína, právě jsem si prohlížela Vaše stránky na facebooku a dcera mi napsala, že máme nový mail. Ano, s Harrym je všechno v pořádku, je hrozně miloučký a už se určitě nikdy nebudeme nudit. Chodí se sám mazlit, skočí mi na klín a bucinká, v noci taky tlapkuje po posteli, hladíme ho a přede. Určitě vám taky musí chybět, když je to takový mazel, věřím, že je vám po něm i smutno.
A taky hlídkuje u ledničky, včera dostal kuřecí šunku (to asi není zrovna zdravé, že?), ale tak mu chutnala, že i panáčkoval, aby dostal další. Tučný tvaroh mu chutná, kapsičky ani ty paštiky od vás nechce. Pak mu objednáme ty granule, co jste mu dala sebou.
Je hrozně citlivý na vůně a pachy, když jsem umyla podlahu, celou ji očichal, že je to změna. A když si natřeme ruce krémem, tak se mu to moc nelíbí.Koupili jsme mu škrabadlo, ale zatím ho nezaujalo, Jinak mu zatím byt stačí, dívá se sice občas z okna, ale nijak se nesnaží dostat ven, což je dobře.
Než jsme k vám jeli pro Kim, tak jsem si říkala, že se třeba nechám přemluvit na Stinga, kterého taky paní Tomalová jmenovala, ale i když se Eddie tak mazlil, věřila jsem vám, že Harry je nevrlý, protože nechce být s tolika kočkami a že to s ním bude o.k. i když se tak netvářil :D. A jak vlezl do té přepravky a ani nedutal, tak mi to bylo jasné, že chce k nám. Je poznat, že máte s kočičkami obrovské zkušenosti a cit pro ně a víte, co je pro kterou dobré.
Ještě se chci zeptat, když jsme měli kočku, tak chodila čurat 2x denně, Harry chodí tak za 3 - 5 hodin, je to proto, že je to kocour?
A to jsem ráda, že místo Harryho přišel Michal, je to fakt obr a zaslouží si to. Přítel dcery, který nás k vám dovezl, se jmenuje taky Micha l:D. Pěkně to do sebe všechno zapadá, a tak to mělo být - já trošku věřím, na osud a náhody.
Budeme kocoura Michala sledovat na vašich stránkách.
Ted se Harry přišel podívat, co tu dělám, pusinkujeme se a já píšu.

10.4.2013
Dobrý večer, Harry se má dobře, je už celkově klidnější a v pohodě .
Vymysleli jsme improvizovaný " výběh" - zamkneme dům. aby zvenčí někdo neotevřel a Harry si chvíli poběhá po schodišti od půdy až do sklepa, kde se mu líbí nejvíc, hlavně brambory a čerpadlo. Spí buď na posteli v dětském pokoji nebo v ložnici mezi námi a mazlí se. Krásně spinká od 11 večer do 5 do rána.

Nové škrabadlo stále ignoruje a drápky si škrábe na obyčejné rohožce, hračky jako míčky a myšky ho také nezajímají, hraje si s ústřižkem papíru nebo s burákem - takže je velmi nenáročný.
Když v práci vykládám, jak se mazlí a jak přiběhne na zavolání, tak všichni žasnou, jak je od Vás vymazlený a vychovaný a jak je chytrý.
Jsme rádi, že máme právě ho, má citlivou a jemnou dušičku a on je snad taky spokojený. A na Vaši radu ho škrabkáme pod krčkem a to je pak nadšený. A vůbec nejraději má, když někdo spí nebo leží, to hned přiběhne a chce se mazlit a hladit. Výšky ho pořád lákají, v sobotu chodil nahoře po dveřích - jsou polstrované.
A četla jsem, že naši oblíbenci Kim Dealka s Eddiem odjeli společně do bytu, tak to mají super, to jim moc přeju (lidem i kočkám).
Zato Vaše nejnovější kočička z igelitového pytle - no na toho "člověka" není slov.
Jinak máte super www.stránky i facebook,

Zdravím, časem zas napíšu, jak se Harry má a co dělá

28.4.2013

Dobrý den, Harry se má dobře a vše probíhá, tak jak má. V noci spí většinou s námi, přes den na schodišti v přepravce nebo v dětském pokoji, a občas ho hledáme a pak zjistíme, že spinká v nějaké skříni nebo poličce. Zjistili jsme, že nemá moc rád velké teplo, takže někdy leží i na zemi a chladí se .Proto asi chodí taky tak rád do sklepa., Někdy i trošku zlobí, když například nesmí být ve sklepě, protože se něco dělá a je otevřeno ven a odnáším ho, tak drápe a naznačuje kousání, poté když ho dám na zem, tak mi skočí na nohu. Takže 2x už byl taky zavřený na minutku v koupelně. Jinak je hodný a milý. Mazlení pod krčkem a kolem fousků funguje o:). Dnes jsme měli návštěvu s malými dětmi, sám za nimi přišel a hezky si s nimi hrál. Všem se líbil, jak velice je mrštný a že je hezky zbarvený. Když jsou u nás nějací řemeslníci, tak jim pomáhá pracovat o:) a důkladně je očichává, což je docela srandovní- jeden nám pak řekl, že má 3 psy a ten druhý, že má zakrslé králíčky, takže to Harry asi poznal. Chodí i na návštěvu ke tchánům do spodního bytu, tam mu sice říkájí Mikeš, ale snad mu to nevadí o:).
Ven ho zatím nepouštíme, vypadá, že je spokojený s tím, že může téměř po celém domě a stačí mu to.
Jo a nerad se češe, to teda dost zuří, tak nevím, jakou fintu na to používat.Když jsme ho od vás přivezli, tak byl krásně vyčesaný, hlaďoučký.
Celkově je to super kocour, miláček, když někdo přijdeme domů, utíká hned pozdravit a raduje se, máme ho rádi a on nás asi také.
Příště pošle dcera nějaké fotky, já to neumím vkládat o:(.
Zdravíme hlavně Lucku a její útulné čisťounké depozitum,a ať jsou kočičáci zdraví a spokojení.


5.5.2013
Harry dnes pomáhal manželovi uklízet ve sklepě, a pak tam spal na židli. Mně taky pomáhá, nosí pavučiny ze sklepa do kuchyně, aby se mi líp uklízely:-). Ale už by i rád šel ven, ale nějak se nám nechce ho pouštět, přece jen venku je to i nebezpečné.
Mějte se pěkně
Marie

14.5.2013
Dobrý večer Lucko,
tak pana Harryho od čtvrtka 10. každý den na chvíli pouštíme na dvůr, vždycky tam s ním někdo je. Harrymu se tam velice líbí, ale na volném prostranství se hodně bál, chodil přikrčený, bál se popelnice i hadice na zalévání, nejlíp se cítil pod "šopou", což je vlastně překližkový domek s vyřezaným otvorem pro kočku. Manžel si myslí, že Harry zvyklý venku nebyl..?. Chceme se proto zeptat, jestli opravdu chodil ven, než byl u Vás? 

Ale i když se na dvoře bál, chtěl tam jít zase znovu a znovu, osměluje se. A je tam moc hodný, loví mouchy nebo co, očichává kytky, okusuje travičku a klape spodní čelistí na ptáčky. (já jsem myslela, že vypádí ven a 3 dny ho nenajdem). Ze dvora se dá jít na zahradu, ale musel by projít kolem děsivých a strašidelných nestvůr - pan Harry je "hrdina" - k smrti se bojí slepic, které jsou za plotem Vrčí, škrábe, utíká . Večer chce taky jít ven, ale to už ho nepouštíme.

Zítra pošlem nějaké fotky. Jinak vše v pohodě, v noci spinká na pokrývce na mých nohou nebo manželovi na břiše , o půl 5 budíček. Ale o víkendu pak se vrátí a spí tak dlouho, jak spím já. Taky rád spí dceři na maturitních otázkách - asi bude chytrý.

Pořád sledujeme váš web, vidíme, že se u vás každý den něco děje, Je to moc zajímavé i když v podstatě smutné, kolik opuštěných kočiček stále přichází..... 

Zatím na shledanou, Marie F.

6.7.2013
Dobré odpoledne Lucko,
po delší době zas posílám zprávu o Harrym. Slepic už se dávno nebojí.

Další etapa byla, že mohl být venku sám od rána do večera, večer v 9 již musel být doma. Ale jak byly ty horka v půli června, tak mně "překecal", že bude venku i v noci. Takže teď je venku, kdy chce a chce tam být skoro pořád.  Domů se chodí najíst a také vyspinkat, když chce. Vždy  ráno, když přijde zvenku, tak se podívá do ložnice, jestli tam někdo spí - když ano- přes víkend - tak se přidá. Pod šopou má též pelíšek, ale rád leží i na dvoře u dveří, anebo pomáhá manželovi při práci na zahradě.

. A připravil mi velmi adrenalinový zážitek, byla téměř půlnoc, manžel byl na noční a dcera na dovolené, Harry mi propašoval do bytu živou myšku! Takže jsme byli 3 aktéři a chvílemi nebylo jasné, kolik nás přežije. Já jsem střídavě pištěla a volala "myšička, myšička", to když ji Harry pustil a začal si čistit kožíšek a když myš běžela ke mně, tak jsem ječela, pak mu myš spadla ze schodiště a Harry za ní skočil po hlavě do hloubky 2,2 m - tak jsem zase křičela Harry!! a myslela jsem, že dole bude ležet s rozbitou tlamičkou nebo zlomenýma nohama. Nic mu však nebylo a hrál si s myš kou dál. Skončilo to tím, že jsem Harryho vyšoupla ze dveří na dvůr, za ním letěla myš i s papučí, ve které byla ukrytá. Tak jsme přežili všichni. O dalším osudu myši není nic známo.

    Jinak Harry je opravdu venku šťastný a pořád chodí s ocáskem dovrchu, seznámil se s panem sousedem, do jehož zahrady taky chodí a soused je rád, že mu myšky vypudí nebo vychytá.

Též Harry už nepoužívá domácí WC, chodí ven. A snaží se chytit i ptáčky, vyskočí z místa třeba do metru a půl, taky tak chytá mouchy, vyskočí, klapne tlamičkou a má ji.Když přijde domů, vždy slušně pozdraví "vrrrrmňau", pomazlí se, napapá se a buď jde spát nebo znovu ven.

Snad bude obezřetný a nic se mu nestane.

Stále sledujeme i s dcerou Vaše stránky, je to moc zajímavé a dojemné.Například Zachariášek a jeho nový pán, ten pán je vzácný člověk, jak kocourkovi rozumí a co vše pro něho dělá - je to krásný příběh. Sleduju též útulky Srdcem pro kočky a Brněnský Max. Je to zajímavější než televize, protože jsou to skutečné příběhy, ale někdy hrozné.

Přejeme hodně štěstí, pěkné léto Vám i kočičkám, a aby co nejvíc macíků našlo nové dobré majitele.Jo a těšíme se na kalendář a diář. 

Akorát teď manžel šel pro Harryho, podívá se z okna a Harry, když chce domů, sedí na studni a teď mně přivítal ducnutím a šel papat granule.

Marie F.

16.8.2013

Dobrý den, Harry posílá též ještě pár svých nových fotek - poslední foto - krtek - je jeho úlovek, myšičky již nechává způsobně na šlapáku před dveřmi. Je to velký tulák, na mazlení má čas tak 3x 5 minut denně. Jsem zvědavá, jestli si ho víc užijeme, až bude venku zima. Jen když na náš dvůr zavítá jiná kočka, tak pak jde domů prozkoumat, jestli se u nás někde neschovala.

Zdravím a přeju moc sil v zachraňování a vypiplávání kočiček.

Marie a celá rodina

12.9.2013
Dobrý večer Lucko.

Po odeslání posledních zpráv o Harrym, jsem si myslela, že i další zpráva bude v odlehčeném duchu, neboť jsme se dozvěděli, že Harry chodí k sousedům až do kuchyně, kde zkoumá, co se vaří, ale chytit se od nich nenechá. Jsou to takoví svěží důchodci a dřív taky mívali kočky.

Avšak posléze se stalo to, že Harry bojoval o svůj život. Nyní už je v pořádku, už chce jít zase ven, pan doktor už mu to dovolil od úterý, ale ještě ho chceme pár dní nechat doma.

V neděli 25-8. večer Harry několikrát doběhl na jídlo, a zas natěšeně běžel ven, v 11 večer velký mňaukot, jako když se kocouři perou. Volali jsme, Harry nedošel, nedošel ani ráno. Po obědě už mňaukal za dveřmi, dcera přijela akorát domů a viděla, že má pod krčkem a na bříšku barvu, tak mu to setřela, pak jsme usoudili, že je to zaschlá krev. Harry byl takový zaražený, ale jedl, předl a šel spát. Ráno, když jsme ho chtěli hladit, tak naříkal bolestí - mysleli jsme, že se někde napíchl, třeba když přelézal plot. Takže naše Katka zavolala veterinární pohotovost a odvezla ho na vetkliniku do Mařatic. Pan doktor zjistil, že Harry má kousné rány, nejhorší na stehně, což nebylo vůbec vidět, &scaron ;krábance, modřiny a horečku.

Po 4 dny vždy dal Harryška do narkózy, pročistil mu rány, Harry dostával infuze a injekce antibiotik a po probuzení jsme si ho zas odvezli. Harry se však nelepšil, stále přivíral oči, až je křečovitě zavřel, chodil poslepu po bytě, padal, naříkal, schovával se za nábytek a měl vysokou horečku.Takže znovu na kliniku, kde vet po vyloučení jiných možností, diagnostikoval tetanus. Harry tam zůstal hospitalizovaný 3 dny, dělali mu všechny testy na kočičí nemoci, zda má vůbec smysl ho dál léčit - všechny FIPky a Felvky byly  negativní, krevní obraz velmi špatný a horečka velmi vysoká, Harry nepřijímal potravu a neotvíral oči. Vet ho začal léčit "koňskými dávkami" antibiotik, které ; musel podávat rozdělené do více dávek, aby Harrymu nepoškodil mozek. Po těchto 3 šílených dnech se Harry zlepšil natolik, že mohl jít domů, pak ještě jezdil každý den na injekce a doma dostával 3 různé léky. Prý ho pokousala nejspíše kuna. 

Nyní již je fit, chce jít zase ven, manžel ho už nechce pouštět, ale to by se utrápil. Ještě mu nezarostl oholený kožíšek, který tedy nedal panu doktorovi zadarmo, i když mu bylo tak zle, pana doktora napadal, kousal, syčel, škrábal, bez narkozy nešel vůbec ošetřit.

Takže je mi z toho smutno, že tak brzy poznal, jak je to venku nebezpečné. Ale on si to určitě s venkem nespojuje, protože zle mu bylo doma.

Takže takové zprávy nyní posíláme, ještě teď mi je těžko u srdce, když si vzpomenu na jeho hospitalizaci, vždy se stresem jsme čekali, jaké zprávy nám pan veterinář zavolá, stav se mohl zvrtnout tam i tam. Vet říkal, že tetanus u kočky je velmi vyjímečný, že to za 14 let praxe zažil teprve po třetí.

Zítra dcera dodá fotky Harryška jako pacienta.

Zdravím a doufám, že příště už vždy budou jen hezké zprávy

Marie, Katka a Harry

7.11.2013

Dobrý večer Lucko,

abyste viděly, že Harry je opravdu v pořádku, posíláme Vám pár nových fotek. Bylo to opravdu docela náročné, ale teď už Harry ani neví, že mu něco bylo. Léčil se na té klinice, kde operovali Vašeho Vítka. Ještě dlouho po uzdravení jsem měla až hysterický strach, že když bude v noci venku, že se mu to stane znovu a že už bychom to moc nezvládali.

 Ale Harry je opravdu kocourek svůj a nic moc si diktovat nedá. Když jsme ho nechtěli pustit ven, tak nám skákal až na loket a kousal, též chytal kolem kotníků a naznačoval kousání. Takže brzy zase chodil ven a dovnitř dle vlastního přání. Že se venku ochlazuje, mu až tak moc nevadí. Ze sedmi nocí, tak 2x spí doma - a tehdy kolem 3tí hodiny ranní nastává čas na intenzivní mazlení. No co by pro projev kočičí lásky člověk neudělal .

Ještě má jít na kontrolu s ušima, vypadalo to, že má nějaký úporný ušní svrab, ale ani 2x Stronhold nepomohl - buď prý má polyp, nebo je to mazová zátka, tak pročisťujeme uši a uvidíme. Ale vypadá to laickým pohledem už lépe.

Jinak se Harry má moc dobře.

Zdravíme Vás i všechny Vaše kočičky, máte jich teď opravdu hodně. Též jsme rádi, že Benjamin to hrozné zranění přežil a je v  už v pohodě.

Přejeme, aby se umisťování trochu pohnulo.

Marie a Katka F.

23.11.2013
Dobrý večer Lucko a zdravím též paní Naďu, 
doufám, že jste dnes na výstavě byly úspěšné a umístily nějaké mňoukaly a že si lidé koupili Vaše výrobky pod stromeček pro kočky. Pelechy jsou moc krásné.

Jinak hádejte, proč jsem tak dlouho neodepisovala! Než se mail s mailem sešel, Harry zase přišel zvenku pokousaný!!! Stalo se to v noci na 11.11. Tentokrát má jen jednu kousnou ránu, ale dost velkou, na boku. Takže zase veterina, pročišťování rány, antibiotika. Ale bohudík je to "jen" kousnutí, tentokrát bez infekce, bez tetanu. Takže na veterině byl pod narkozou jen 1x, hned poprvé. Druhý den tam byla místo veta paní vetka a ta to zvládla bez narkozy, takže pak i on ošetřoval Harryho zaživa, nemohl se nechat zahanbit. Po kontrole za týden jsme už Harryho trošku pouštěli ven, aby nás nesežral, ranka už je zatáhlá a on nechápal, proč musí být doma, když mu nic není. Ale antibiotika má ještě i zítra, už je moc nechce, já používám metodu držet jako mimino, levačkou otevřít tlamku a pravou vstrčit prášek až do krku. Ale už to plive, tak ho musím balit do ručníku, aby mně nekousl. Užívá dvakrát denně 2 půlky různých atb-

 

V uších svrab  nemá, měl tam hodně mazu, vet nevěděl, jestli pod tím není polyp, ale ne. Kapeme mu 1x týdně micelární roztok, na to musíme být dvě, a pak mu dcera občas čistí  ouška tyčinkami, ale to si nechá bez protestů. A nakonec má nejraději manžela, ten mu nedělá nic, a ještě mu dává šunku.

S tou veterinou je to určitě tak, jak píšete. Minulou kočičku Lindu nám např. jiný veterinář vykastroval tak, že se normálně mrouskala, akorát že koťátka nebyly. Chodil za ní kocourek, o kterého se lidé nestarají. Poté co jsme přivezli Harryho, tak k nám začal chodit i na baštu, jen na dvůr, jinak by to Harry nedopustil. Naštěstí tenhle kocour žere jen kapsičky, které zase Harry vůbec nejí. Harry se ho bojí, i když je to drobek, protože není vykastrovaný. Kastrované kocoury z ulice pod námi Harry napadá - i když jsou to
macci větší než Harry. Takže kdoví, kdo ho to vlastně kouše , jestli kuna nebo kocouři. Pokud to byla kuna, tak si to určitě začal taky Harry.

 Na veterinu v Mařaticích jsme jezdili i s Lindou, soused ji nevědomky sekl kosou, ona za ním pořád chodila po zahradě. Po úrazu přišla domů až na 3. den - byla sobota a v Mařaticích měli ordinační dobu, rána byla rozjetá, zastaralá. Mimo jiné jí to mazali medem, vyléčila se krásně, ale doma musela být měsíc, rozkousala nám i hliníkové žaluzie, jak chtěla ven. Od té doby jezdíme jen na tuto vetkliniku. Mají tam veškeré vybavení, rentgeny, sona, když je nutné i tu hospitalizaci.

Takže po návštěvách veteriny si letos pod stromeček nadělíme Harryho, no hlavně že je už v pořádku, dareba jeden. Doufám, že jsem to zase nezakřikla, a že už nebude žádný úraz.

Přeju málo přijatých a hodně umístěných kočiček a stále obdivuju, kolik toho musíte s kočkami zvládnout - fyzické práce i psychiky.

Zdravím, Marie a Katka

 

6.1.2014
Harry taky všechny zdraví, kočičky, pokud jsou od něho dál jak 200 metrů, tak ty zdraví taky.

Harry je spokojený, zmohutněl, a něco jako špatné počasí, pokud se jedná o to jít ven, moc neuznává. No ale zdá se, že je teď trochu častěji doma.

Vánoce prožil dobře, akorát na Štědrý den, když přišel zvenčí a všichni jsme se dívali na novou pohádku v televizi, tak se musel sám obsloužitPřekvapený. Nikdo si ho nevšímal, tak si v kuchyni stahoval z talíře ze stolu zbylého lososa (dcera kapra nejí) pěkně na rohovou lavici a tam to pojídal. Pak už ten zbytek dostal celýSmějící se.

Na Silvestra měl od odpoledne zákaz vycházení, první nevěděl proč, pak to pochopil. Dokonce po půlnoci byl chvíli i pod postelí. Ale jinak byl odvážný, a když nejhorší přešlo, chtěl zas ven.

Stromeček očichal, ale dál si ho nevšímal. Má takových venku, pche a lepších... Ale nevídáme ho lozit po stromech, to spíš u sousedů skáče ze střechy jejich garáže na jejich balkon, což je neuvěřitelný výkon, protože skáče do výšky, ale hlavně do dálky je to minimálně 2 metry a ještě se musí trefit mezi šprušle. Proč to dělá, ví jen on sámMrkající. Někdy se na nás od nich z té střechy směje.

 Takže Mick Jagger je taky nazpětPlačící, Ozzy se neskamarádil, to je smutné. Je vidět, že kočičky jsou opravdu osobnosti, a dělají jen to, co samy chtějí. Harry též, jak není po jeho, hned naznačuje, že bude kousat. Třeba když ho hladím a pak už nechce, tak už otvírá tlamuškuUsmívající se. A  když budu pokračovat, tak se zahryzne...

17.2.2014

Harry se má dobře. Od té doby,co byl po třetí pokousaný 6. ledna a pak mu zjistitli  zánět uší - uši má po kapkách Surolan zdravé- ještě, když užíval ATB, tak přišel domů zase poškrábaný nad okem- hnisalo to i krvácelo. To jsem sama vyléčila kombinací hypermanganu a betadinky. A pak jsem objednala i dračí krev, ať máme do zásoby.

 Většinou v noci spí doma na posteli na mých nohách, předtím mě pošlape mléčným krokem (super je to po břiše), kolem páté jde ven a v sobotu a v neděli se vrátí do ložnice, nastaví se na hlazení bradičky a vousků a pak spí se mnou druhé kolo. 

Jak byl ten týden velký mráz, byl víc doma a bojoval s páskem, na kterém byl suk. Pak si ho vítězoslavně donesl do misky s granulemi. Tvářil se, jako by skolil jelena, to jsme se nasmáli. Taky má rád krabice, jako všechny kočky.

Jinak se moc mazlit nechce, jen když přichází domů, tak je natěšený a nechá se. Já už se docela bojím posílat Vám pozitivní zprávy, protože pak se to vždycky pos..e a Harry přijde s úrazem. Malé stroupky od poškrábání má co chvíli, ale to nic není. 

Když mrzne, prší nebo je vítr, tak moc venku být nechce, ale je na nás naštvaný (že děláme venku špatné počasí). Jak je 2-3 stupně nad nulou, to už považuje za dobré počasí a jde ven. A i když občas docela zlobí, vše je mu odpuštěno. Je to náš zlobivý mazlíček.

 

17.4.2014
Loni na Velký pátek jsme si přivezli domů Harryho, takže dnes ve stejný den zasílám zprávu, jak se mu daří. Myslím, že je šťastný, po dobrém i občas po zlém docílil to, co si přál - je z něho kocour venkovní, který se přijde domů napapat, pomazlit a občas i přes den vyspat. V noci je nyní pořád venku, na posteli spí jen přes den. Ale minulý víkend jsem byla po chirurgickém zákroku, tak se mnou v sobotu i v neděli poránu spinkal a léčil bolavé místo.

Venku má moc práce, musí hlídkovat, aby na náš dvůr nevkročila žádná jiná kočka a která si to dovolí, tu žene pryč.. Občas donese i myšičku. S tou myškou šantovou, co jste mu poslala z Bojkovic, si hraje pořád, vždy s ní bojuje a i olíže tak, že se myš pak musí sušit na radiátoru. Takže s dárečkem jste se zavděčila - Harry děkuje. Pytel, co jsme koupili, zatím nepoužil - možná zas až v zimě.

Pere se nyní jen se stejně silnými soupeři, mívá občas trošku podrápanou hlavu, doufám teda, že to zase nezakřiknu a nepřijde žádný další úraz. A klíšťata nosí pořád, přestože je ošetřený Frontlinem, skoro každý den aspoň jedno vytáčím.

Jinak je hodný a spokojený i s námi, jen když chce jít ven, tak se musí jít rychle otevřít, nebo je zle.

Přikládám dnešní fotky, jak Harry odpočívá. Podle situace má dvě přezdívky Pan Herold a Chlapeček chlupatý.

Přejeme krásné velikonoce a zítra v Brně hodně štěstí, ať se umisťování zas trošku pohne. Určitě teď už máte hektické přípravy....


27.4.2014

Dobrý den Lucko,

chtěli bychom na dálku adoptovat kocourka Cipíska - v pátek jsem zadala trvalý příkaz.

Jinak Harry se má fajn, už nechodí ani poškrabaný, jen občas klíště - předevčírem ho měl chudák na zadečku. Krátké pomazlení, papání, spánek ráno v posteli, občas šantová myška a jinak celý den a noc v přírodě - užívá jara.

Přejeme krásné jaro Vám i manželovi a všem z SOS.

 

4.7.2014
... jinak  se  má Harry dobře, celé dny trávil venku, ale poslední dny zas i přes den spí doma. Myšky chytá jako o závod, za den i 2 kusy, i teď trochu pohubl a vyrezl, takže nevypadá úplně výstavně, ale je spokojený. Nemá rád, když je moc horko, ani když prší. Občas ho pod tu šopu chodí otravovat kocourek od sousedů, takový hezký dorostenec bílorezavý, ale je slyšet jen mňaukot, a žádné úrazy ...ťuky ťuk...a další celorezavý minikocour, ten zas chodí na kapsičky na přilepšenou. Harry zas kapsičky vůbec nejí, takže mu to nevadí....
Samozřejmostí je, že se doma nevysává, pokud je pan  Harry v baráku i kdyby jsme se brodili po kotníky ve špíně a chlupech, měl by totiž trauma - vysavače se bojí i vypnutého. A když někde spí, tak se zatemní okno a do místnosti se nevstupuje a ztiší se hlas. 

Naopak když Harry ráno po páte hodině přijde domů a jde spat do ložnice, tak tam musí někdo z nás spát - ve víkend jsem to já, manžel když má odpolední nebo noční směnu, horší když má manžel ranní - to tam nespí nikdo a Harry posnídá a znechucen zas jde ven. Takže máme ještě rezervy....

Když donese myšku, tak vždy hrozně nahlas mňauká, tak někdo dojde, chválí, chválí a chválí .... a nenápadně myšku do popelnice.


6.7.2014
Harry dnes v tom horku 33 stupňů donesl během  3 hodin 4 zakousnuté myši!!! Nestíhám to uklízet. Asi kluk trénuje na nějaký rekord!

Po dalších 3 hodinách donesl Harry pátou myš dnešního dne. Dostal svou nejoblíbenější pochoutku - tuňáka ve vlastní šťávě (tuňáka v oleji naopak vůbec nejí), chvíli se chladil na schodišti a šel zas ven - asi pro další myši....

Sice jsme si myšilova neobjednávali, ale Harry přesto tuhle funkci plní sám, dobrovolně a s nadšením na 500 %

 

24.7.2014

Dobrý večer,

tak máme velmi špatnou zprávu, která se mi nechce vůbec psát. Harry je od noci na 20.7. nezvěstný. Je to nepochopitelné, nikde není živý ani mrtvý - neležel ani sražený u silnice, ani v zahradě, hledali jsme všude ..... Nad naším je obrovský lán kukuřice, ten prohledat celý nejde.... V 1 hodinu v noci mi skočil na postel, mňoukl, že chce ven, předtím bojoval s papučí v předsíni, pustila jsem ho ven a ráno již na snídani nepřišel...tu noc byl velký mňaukot venku, nějaké kočičky se tam pářily, tak jestli to s tím má něco společného .... manžel si myslí, že ještě přijde, jednou nám kočička chyběla 6 týdnů a pak přišla.... ale já myslím, že šance již moc není .... myslela jsem, že něco takového budu psát nejdřív za 10 - 12 let......

 

29.7.2014

Harry se bohužel domů nevrátil a paní se rozhodla vzít si od nás Hawkeye.

Na Harryho budeme vzpomínat, byl to Pan kocour a u paní Marie prožil rok a půl krásného kočičího života.
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Harrynku,vrať se!!!!!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 25. 7. 2014 21:31)

Moc,moc držím pěstičky Vám psni Marie, i celé rodině tuláka a kocourka se vším, co ke správňáckýmu kocourkovi patří,aby se Harrynek v pořádku vrátil!!!!!Já pevně věřím,že se Vám vrátí,vždyť on nezapomene,kde je doma a kde ho mají rádi!Dej Bůh,aby byl v pořádku!!!!Když jsem kdysi hledala jednoho z prvních mých kocourků,byla zoufalá,nešťastná a zdrcená,tak jsem se doslechla,že kocour má "akční rádius"až 50km!!!!a dříve, či později se, navíc je-li hnán pudem vydá i na delší doposud neprobádané cesty a,že se nemám obávat,že se zase vrátí a vrátil se xkráte!Je pravda,že jednou se nevrátil.......
Chci věřit,že se Harry vrátí,budu na vás všechny myslet a moc vyhlížet DOBROU ZPRÁVU,že je klučina zpět doma!DRŽÍM PĚSTI I ZA VŠECHNY TLAPIČKY MÝCH KOČIČÍCH MILÁČKŮ.Hodně štěstí!!!!Daniela

Však on se vrátí.

(Ludmila Saidová, 25. 7. 2014 16:54)

Dobrý den paní Marie! Nebuďte smutná! Myslím si, že je ještě pořád naděje, že se Harry vrátí. Naše kočky, každý rok si potřebují od nás odpočinout a na pár dnů zmizí. A vždy, když jsem již z toho úplně vynervovaná a říkám si, tak tahle už nepřijde, určitě se jí muselo něco stát, tak se zničehonic objeví, jako kdyby odešla před půl hodinou. Letos Máša zmizela skoro na čtyři dny a vzhledem k tomu, že je výborná myšilovka, tak bylo vidět, že hlady rozhodně nestrádala. Držím Vám palce a ať se tulák již brzy vrátí domů.

no je to prostě...

(Jorga Bucík Liduška Jenda, 21. 4. 2014 16:29)

..Pan Kocour - to už je hned vidět i na fotkách. Já si vždy ráda čtu zprávy o Harrym - protože se vždy dobře pobavím:)Přeji Vám dál takové veselé a láskyplné soužití.

Moc všechny zdravím

(Daniela, 25. 11. 2013 21:10)

Harrynku,ty jsi teda,ale kocouří výlupek č.1!!!!!Ale máš to nejlepší, co může kočena mít-to je báječnou lidskou rodinu,Tvým lidičkám na Tobě strašně moc záleží a milují Tě,to je nám všem jasné.Víš,kocourečku zlaťučký,moc Ti to přejeme,já i všichni ti moji kočičáci co se v tuto chvíli povalují okolo mne a slastně se protahují u sálajícího topeníčka.Dávej na sebe pozor,netoulej se tam, kde číhá nebezpečí a neper se!Já sice chápu,že "muže zdobí jizvy",ale než se z rány stane ta "zdobící"jizva je to ouvej,ouvej.
Tak se měj pěkně a zase se budeme těšit na zprávy.Krásné vánoce všem u Tebe doma.
Daniela+sedm kočičích mazlíků+x dalších, venku žijících o které pečuji a mám ráda

Harrynku,drž se!!!!!!

(Daniela, 14. 9. 2013 8:51)

Kocourku milý,držím Ti pěstičky,jsi silný a statečný klučina,musíš vše zvládnout a zase bude dobře!!!!!!!
Marii a Katce hodně síly a naděje,že bude lépe.Stálé zdraví přeje Daniela a jejich sedm kočičích čumáčků.

Re: Harrynku,drž se!!!!!!

(marie, 14. 9. 2013 13:50)

děkujeme za podporu. Harry se cítí už úplně dobře, v pátek ho sice ještě čeká kontrola, ale vypadá už fit. My obdivujeme Vás, že se dokážete starat o takovou smečku čičkounů, musí to být sice krásné, ale taky náročné

Re: Re: Harrynku,drž se!!!!!!

(Daniela, 14. 9. 2013 16:44)

Je to náááááádherné!!!!!! A náročné?To ano,ale mne více než nový boty,hadříky atd,udělá větší radost kočičí spokojenost,vrnění a tak velká část z výplaty jde pro miláčky,ale s LÁÁSKOU!!!!!!Starám se ještě o dalších 29 volně žijících kočiček,ale s těmi pomáhají s krmením úžasné dámy z sos Hodonín.Ale je fakt,že stejně jako ony ,nevím co je dovolená,volný den,atd.Ale nevadí,je to nádhera!
Pohlazení mouránkovi Harrynkovi.Mějte se pěkně.
Daniela

Harry

(., 14. 9. 2013 9:30)

"Nyní již je fit, chce jít zase ven, manžel ho už nechce pouštět, ale to by se utrápil".
Máte pravdu, že by se trápil, kdyby nemohl chodit ven, ale Vašeho manžela chápu. Vždyť by Harry mohl v noci opět narazit na to zvíře... Snad by Harry přistoupil na kompromis, tj. v noci být doma?

Re: Harry

(marie, 14. 9. 2013 12:56)

zatím to tak zkoušíme, aby byl venku jen ve dne, a v noci doma, uvidíme, zda na to Harry přistoupí

Harry

(Iva Tomančáková, 8. 7. 2013 16:02)

Moc krásně se tento příběh čte... Jste holky bezvadné a p.Marie suprbaba :-)

To jsou aspoň krásnézprávy!

(Daniela, 8. 7. 2013 8:11)

Dobrý den,pani Marie,Harry a vůbec všichni o kterých jsem si s chutí a chvílemi i s úsměvem nad vtipným textem nyní přečetla.Je to potěšeníčko číst,že jsou i hodní a zlatí lidé.Po večerním příspěvku z hod.burzy je tento příspěvek pohlazení po duši.
Děkuji.Krásný,klidný a pohodový den ze srdce přeje Daniela Jestřábová a její kočičí parta