Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mona, Jonáš 06, Guči 02 a Korálka 02

13. 6. 2018

mona-350.jpgKočky, kastrované, nar. 2014

V Lužicích se našli tyto dvě krásné dlouhosrsté kočičky, stáří do jednoho roku. Chodily po silnici u zahrádek za Lužákem, motaly se lidem pod nohy a naříkaly hlady. Slečna, která je našla, je se snažila zahnat zpátky do zahrádek, ale kočičky ji vytrvale a neoblomně následovaly. U nás první dva dny jen jedly a spaly, toulaly se tam již asi delší dobu. Nechce se nám věřit, že tak úžasné dvě kočičky tam záměrně někdo vyhodil, proto se ptáme, nepostrádá je někdo? Majitel si je může u nás vyzvednout i s účtem za kastrace. Pokud se nenajde majitel, hledáme pro ně nový domov!
U nás dostaly jména Mona&Lisa. Jsou to nerozlučné sestřičky, neustále se drží jedna druhé. Mají neuvěřitelně hodnou a přátelskou povahu, dokonce se spolu starají i o kočičku Lilinku po amputaci. Rády se mazlí, nosí a celkově zbožňují lidskou společnost. 8.1.2015 byly Mona a Lisa společně umístěny do Brna, do bytu a jejich kamarádem bude králíček.
17.7.2016
Dnes bohužel přišla špatná zpráva - Lisa dostala záchvat a než se podařilo dojet na veterinu, byla mrtvá. Je nám to moc líto.

 
Další fotky z pobytu u nás i z nového domova zde.

Mona a Lisa byly adoptovány na dálku - jejich adoptivní rodinou byla paní Hana Zemanová a 15 kočičích kamarádů.  Moc děkujeme!
jonas270.jpgKocour, kastrovaný, nar. 8/2015

Jonášek byl nalezen zraněný v Rohatci, asi ho srazilo auto - nehýbal se, měl oči zalité krví, napuchlou tlamičku a těžce a pomalu dýchal. Zranění na bradě měl plné červů, více si přečtětě zde. Po úraze mu zůstalo jedno oko menší, přivřené.
Jonášek je velký mazel, hodný kocourek a moc by si zasloužil pěkný domov.
21.7.2016 byl Jonášek umístěn do Brna, do bytu k Moně, aby jí nebylo smutno po Lise.

Další fotky zde.

Jonášek byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Olina a Milan s kočkami Matějem a Milčou. Děkujeme!


guci320.jpgKocour, kastrovaný
Umístění:
depozitm Hodonín I.

Guči a jeho sourozenci Gobi, Dag a Flip jsou týrani kocourci, kteří prožili svůj život uvěznění v kotci králíkárny s nedostatkem vody a jídla. Více se dozvíte zde. U nás si pomaloučku zvykají, ale zatím jsou stále velmi bázliví a zatím nevíme, jestli někdy bude možné umístit je do nových domovů. 2.1.2017 - Guči se dal natolik do pořádku, že by mohl zkusit nový domov u trpělivých a zkušených majitelů. 5.3.2017 byl Guči umístěn k Moně a Jonáškovi do Brna, do bytu.

Další fotky zde a z pobytu u nás zde.

Guči byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Kristýna Tuzová. Děkujeme!

koralka.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2017
Umístění:
depozitum Hodonín I.

22.2.2018 - Dnes jsme přijali zuboženou kočičku. Byla nalezena v lokalitě Baťovka v Ratíškovicích. Je to sotva odrostlé loňské kotě, velmi vyhublá a nemocná. Nevíme, jestli nepřijde o očičko, zatím kapeme, dostává antibiotika a je v karanténě. Dostala jméno Korálka. 2.5.2018 - Korálka nakonec o očičko přišla, ale je to pořád moc krásná kočička, drobnější, s delší srstí, milá a mazlivá, ale trochu bázlivější, musíte jí dát čas. 13.6.2018 - Korálka dnes odjela do nového domova do Brna, do bytu, kde ji čeká Mona, Jonášek a Guči.

Další fotky zde.

Korálka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Kateřina Falešníková. Děkujeme! 

 

 

Zprávy z nového domova:

8.1.2015
Posíláme první zprávy z domova. Holky jsou úžasné, najedly se, prozkoumaly co mohly, dokonce si hrály s umělou myškou, nechaly se hladit a chovat a teď je ze všeho nejvíc zajímá náš zakrslý králíček:)
Děkujeme moc, jsme moc šťastní a náš domov dostal nové kouzlo:)

14.1.2015
Dobrý večer,
posílám vám
fotky našich krásek Moňulky a Lízinky :) Zítra to bude týden, co jsme si je přivezli domů a vypadá to, že si zvykají dobře. Zrovna teď jsou obě po večeři a chrní  na sedačce. Seznamování s králíčkem proběhlo taky dobře, on holky doslova miluje :) Snad si na nás brzy zvyknou úplně, občas ještě zalézají do pro nás nedostupných míst, ale dáváme jim čas. Jsou to naše zlatíčka :)
Petra a Michal

10.3.2015
Dobry vecer,
posilam
aktualni fotku :) holky jsou po jidle, tak chrni.
Jsou to zlaticka, jezdime o vikendech i s kralickem na chalupu, kde se jim moc libi. Uz si na nas perfektne zvykly, vcera jsme byly na zahrade na voditku, kdyz bylo tak hezky. Ale moc se jim chodit nechtelo :D
Meli jsme ale problemy s Lizinkou, mela porad prujem a parkrat i zvracela. Tak jsme jezdili k vybornemu veterinari. Nejprve jsme lecili homeopatikama. Ale kdyz se to nelepsilo, poslali jsme na rozbor hovinko, kde se ukazalo, ze ma nejakeho mikroba. Dostala 5 injekci a uz je to mnohem lepsi. Mely i dietu, ale ony by chtely zrat nonstop :D pritel se smeje, ze jakmile se objevim ja, tak stoji u misek a mnaukaji. Nejradsi maji kocici mlicko :)
Proste podle me se mame vsichni skvele, jsou to milacci a je s nema velka sranda. Nejlepsi kdyz se spolu kockuji. Lizinka je velky bitkar a provokater, Monulka uz je takova dospela kocicka a ta Liza ji porad provokuje :)
Uz nevim, co vic bych napsala. Milujeme je a nedokazeme si bez nich uz nas zivot predstavit. Dekujem!!! :)  M+P

29.12.2015
Dobrý den,
posílám vám pár fotek z našich prvních společných Vánoc s Moňulkou a Lízinkou Emotikona smile
Vánoční svátky a příchod Nového roku jsme se rozhodli strávit na chalupě na Vysočině. To hlavně kvůli holkám. Bojí se skoro každého hluku a nedovedu (a ani nechci) si představit, co by s něma udělaly oslavy Silvestra a všechny ty petardy a rachejtle v Brně. Na chalupě je klid a žadné velké ohňostroje tam nehrozí.
Holkám se na Vysočině moc líbí, ze všeho nejraději lenoší v peřinách Emotikona smile
Dostaly ale od Ježíška nové velké škrabadlo, tak mají o zábavu postarané. Moňulka je ale takový otloukánek a Lízina ji z tama často vyhazuje.
Největší sranda ale byla, když jsme postavili vánoční stromeček. To se na něj obě vrhly a šplhaly až do koruny a zpět. Naštěstí jsem tuto situaci předvídala dopředu, tak jsem stromek pořádně zabezpečila a zavěsila na něj jen dřevěné ozdoby. Vydržel stát dodnes
Emotikona smile

mona400.jpgJinak pořád někde pobíhají s kamarádem králíčkem. Na chalupě je s náma i papoušek, tak mu zkoušejí strkat packy do klece, ale on je vždy vyžene Každopádně myslím, že se nikdo z nás ani na chvilku nenudí.
Posíláme vám všem velké pozdravy a přejeme vám hodně úspěchů do Nového roku, zdravé kočičky a spoustu nových domovů.

M+P+M+L

 

22.4.2016

 

17.7.2016
Dnes bohužel přišla špatná zpráva - Lisa dostala záchvat a než se podařilo dojet na veterinu, byla mrtvá. Je nám to moc líto.

 

21.7.2016
Moně bylo smutno a tak za ní dnes odjel Jonášek. Snad se bude Moně líbit.

Zprávy z nového domova po příjezdu Jonáška:

21.7.2016
jonas250.jpgDobrý večer,
posílám vám fotku z dnešního předání Jonáška. Už jsme doma, kocourek skoro celou cestu spinkal. Seznamování probíhá myslím dobře, Jonášek je u nás už jako doma. Pořád chodí za Moňulkou a chce se kamarádit. Ta na něj vrčí a občas zasyčí, ale myslím, že to bude fajn. Jde vidět, že Jonášek chce být kamarád.
Moňulce je asi ješte smutno po Lízince ( tak, jako nám ).

Petra a Michal

 

11.10.2016
Dobrý den,
jsme teď na dovolené, kočičky jsou na chalupě, kde je s něma můj taťka a o víkendu i mamka, tak je o ně dobře postarané.
Jinak si na sebe zvykli dobře, Jonáš je takový jedlík - když jsme před týdnem odjížděli, tak už měl 5 kilo :-) Slíbili jsme jim nové škrabadlo, tak budou jak.u vytržení :-)
Hezký den, Petra a Michal.

jonas300.jpg

 

 

 

 

 


Zprávy z nového domova po příjezdu Gučiho:

19.3.2017
Dobrý den všem do koček SOS,

posílám pár řádků a fotek s našimi mazlíčky.
V srpnu nás bohužel nečekaně opustila Lízinka a její sestřička Moňulka byla nešťastná, tak jsem si hned jeli pro nového kamaráda.
Seznamování bylo težké, Móňa na Jonáše syčela, vrčela a utíkala před ním. Ale on je velice společenský kocour, tak ji nakonec uhnal a jsou z nich nerozluční kamarádi. Jonáš u nás hodně přibral a z krémového kocourka je kocour tlustý a tmavý :-) Je společenský, někdy až moc. Rozbité vázy, květináče, skleničky apod. už ani nepočítáme, je to lump, ale je s ním velká sranda.

guci300.jpgJednoho krásného dne jsem byla na návštěvě v hodonínském depozitu, kde jsem zahlédla Gučiho a byla to láska na první pohled. Dnes je to 14 dní, co je u nás. Vzhledem k tomu, že se jedná o týraného kocourka, který se hodně bojí, tak mám jen jednu fotku. Máme to štěstí, že od začátku má u nás klid a sám pro sebe celé horní patro domu, kde mu dělá non-stop společnost jen králíček. Musíme na něj opatrně, je plachý, ale Jonášek i s Moňulou se na něj chodí dívat, Jonda si chce hrát, ale Guči je zatím většinu času zalezlý v pelíšku, který jsem mu přivezla od vás z výstavy.
Věřím ale, že když mu dáme prostor a nebudeme na něj tlačit, přijde za námi sám od sebe, začne nám důvěřovat a budou kamarádi všichni tři. Může to trvat i hodně dlouho, tak držte pěsti, ať se to povede.

Petra a Michal

advent240.jpg

8.12.2017
Jonáškův advent ...

 

 

 

 

Další fotky zde.

 

 

 

 

 

 

 

27.3.2018
Mona, Jonáš a Guči (Guči je z týraných koček z Milotic) ...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hodně radosti Jonášku

(jolana, 27. 7. 2016 9:06)

Tobě i novým páníčkům! Tady už bude jenom hezky!

Upřímnou soustrast!

(Renata Žaludová, 18. 7. 2016 15:04)

Je mi to moc líto, taková krásná a milá kočička! Cítím s vámi ..... vím co je to přijít o kočičku!

Hodně štěstí!!!

(Mirka L., 29. 12. 2015 18:23)

Jste nádherné kočinečky, mějte krásný život vy i vaši hodní páníčkové, je vidět, že je vám spolu dobře a to je nádhera. Tak krásný rok 2016 a dejte o sobě zase vědět.
Mirka + pět kočičích mazlíků

Holky,hodně štěstí

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 9. 1. 2015 21:40)

a krásný,dlouhý,láskyplný a spokojený život!

Hodně štěstí

(Renata Žaludová, 9. 1. 2015 19:22)

krásným kočičkám Moně a Lise, i jejich novým majitelům a jejich králíčkovi! Přeji jim krásný dlouhý život plný vzájemné lásky! Jsem ráda že se tak dobře umístily! Zdravím také z Brna s kočičkami Sally a Frankem

Nádherné!

(Renata Žaludová, 14. 12. 2014 12:15)

A ještě k tomu i hodné! Také bych si je hned vzala, jenže mám Sally a Franka. Frank by je asi přijal, ale dovedu si představit co by na ně řekla Sally: "Sssssstačí žessssss přinessssssla Frrranka!" A navíc, pro mne by 4 kočky byly moc, to má Sally pravdu, a ony si zasluhují aby měl někdo jen je, nejvýš s jednou hodnou kočičkou!
Hodně štěstí, Mono a Liso!

Re: Nádherné!

(Beata Dvorská, 14. 12. 2014 19:49)

Tak ty jsou opravdu nádherné !!!!! Kdyby naše kočička Lucka snesla společnost, hned bych si je obě vzala ! Bohužel naše číča se nechce o lidskou lásku dělit za žádnou cenu ... je to velká škoda. Mě ta nerozlučnost těchto kočiček - Mony a Lisy úžasně dojímá. Přeji jim z celého srdce společný a krásný domov plný lásky...

jedním slovem-LUXUS!!!!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 14. 12. 2014 8:42)

Úplně luxusní,překrásné,prostě skvostné kočky!!!!!Musím dát příležitost někomu jinému,hodnému,aby si tyto superkrásky vzal,já sama bych je k těm mým sedmi vzala hned,ale mám k nim ještě dalších x venkovních,tak jak píšu přenechám je těm,kdo si jich bude vážit a dá jim krásný domov,který mu tyto holky budou suveréně zdobit!Jsou opravdu famózní!Hodně štěstí,cácorky!