Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočky žijící trvale u nás

Příspěvky

Kočky k adopci na dálku

31. 12. 2030

V této rubrice najdete kočky, které jsou v našich depozitech, ale pro svou plachost nebo špatný zdravotní stav nejsou vhodné k běžnému osvojení.
Tyto kočky jsou zvyklé žít v bytě ve skupině koček,
jsou čistotné a ostatní kočky mají rády.

Většina z nich by mohla být umístěna ke skupině vašich koček a najít tak svůj domov,
pokud budete počítat s tím, že nevyhledávají člověka, nemazlí se.

Ale u některých ani toto není možné - pro zdravotní stav se špatnou prognózou nebo by jim přemístění způsobilo velký stres.
Více na tel.: 724 142 463

 

Antonio

2. 4. 2024

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

4.8.2023 - Dnes jsme přijali kocoura, který se objevil na místě, kde se krmí plaché kočky v objektu Armaturky v Hodoníně. Mladý, mazlivý, ale nekastrovaný. Zveřejněno na FB v místní skupině, zda ho někdo nehledá, ale zatím se nikdo nepřihlásil. Když něco děláte, Antonio asistuje a pomáhá, je velice zvědavý. S kočkami to moc neumí, při jídle si brání misku vrčením. Ale na kočičí kamarády si postupně zvyká a lepší se to. 2.4.2024 - Bohužel Antonio onemocněl, má rakovinu mízních uzlin a není vhodný k umístění do nového domova.

Další fotky zde.

Antonio je adoptován na dálku -  na krmivo mu přispívají Marcela Dvořáková s manželem Martinem a kočičkami Torinkou a Proužkem. Děkujeme!

Antoniovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 2

Ginger

28. 3. 2024

1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

10.4.2023 - Dnes k nám oznamovatel přivezl mourovatou kočičku, kteru našel v lese, ve Vracově u firmy Drevos. Dostala jméno Ginger. 28.3.2024 - Ginger je málo kontakní, k cizím velmi nedůvěřivá. Hodně pobývá na zahradě a zůstane u nás.

Další fotky zde.

Ginger je adoptována na dálku - na krmivo přispívá Hanka, kocourek Fox a kočička Daisy.  Děkujeme!

Ginger je adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívá Honzík Studýnka s kamarády - kocourkem Mikešem a fenkou Chelsea. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Mystique

16. 3. 2024

mensi2.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

1.7.2022 - U sousedů naproti naší dočasky v Mikulčicích se v zimě začala objevovat kočka. Obrátili se tedy na nás s žádostí o pomoc. Bohužel, kočka čtvrtý den po kastraci náhle uhynula. Jedno kotě se pomocí malého sklopce na potkany podařilo v podbití střechy odchytit, druhá dvě bohužel nepřežila. Kočička je asi 6 týdnů stará, to že přežila je zázrak a tak dostala jméno Mystique. 16.3.2024 - Z Mystique vyrostla krásná kočička, když byla malá tak se občas i ráda se pomazlila (video najdete v albu), ale je hodně opatrná, k cizím nedůvěřivá. Hodně pobývá na zahradě a myslíme si, že přemísťování by pro ni byl velký stres.

Další fotky zde.

Mystique je adoptována na dálku - na krmivo jí přispívá Pavla Theuerová a kocour Zedikus. Děkujeme!

Mystique můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Bujónek

11. 3. 2024

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

25.5.2022 - Přijali jsme kočku a její dvě koťata z Hodonína. Kočka porodila bůhví kde a nakonec si svá koťata schovala v kanále na sídlišti u pošty. Pán s paní ji krmili už od loňského roku! Věděli o ní a nenahlásili nám ji, mohla být dávno po kastraci, nemusela rodit, možná mohla už mít i nový domov.  Kočka dostala jméno Johanka a její koťata - mourovatá kočička Magi a bílomourovatý kocourek Bujónek. 11.3.2024 - Bujónek je u nás dva roky, je to kocour k člověku méně kontaktní, v dočasce pobývá zejména na zahradě i s Magi, je u nás zvyklý a zůstane tady.

Další fotky zde.

Bujónkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na krmivo.

Bujónek byl adoptován na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu přispívala do 7/2023 Vanda Bočková a kocourek Pipi a kočička Mášenka. Děkujeme!
Bujónkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Magi

11. 3. 2024

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

25.5.2022 - Přijali jsme kočku a její dvě koťata z Hodonína. Kočka porodila bůhví kde a nakonec si svá koťata schovala v kanále na sídlišti u pošty. Pán s paní ji krmili už od loňského roku! Věděli o ní a nenahlásili nám ji, mohla být dávno po kastraci, nemusela rodit, možná mohla už mít i nový domov.  Kočka dostala jméno Johanka a její koťata - mourovatá kočička Magi a bílomourovatý kocourek Bujónek. 11.3.2024 - Magi je u nás dva roky, je to kočička k člověku méně kontaktní, v dočasce pobývá zejména na zahradě i s bráškou Bujónkem, je u nás zvyklá a zůstane tady.

Další fotky zde.

Magi je adoptována na dálku - krmivo hradí Alice Oppová. Děkujeme!

Magi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Očko 02

8. 3. 2024

20230813_180630a.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2017
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

13.12.2022 - Kocurek žil douhodobě na ulici v Mikulčicích, asi ho někdo krmil nebo znal krmná místa pro plašany, není vyhublý. Má však problém s oběma očima. Zvýšeným nitroočním tlakem vznikl glaukom, došlo k luxaci (změny polohy) čočky a zánětu. Kocourek se léčí na specializované oční klinice v Brně, kapeme do očí, ale prognóza je nejistá a hrozí ztráta zraku. 24.1.2023 - Na doporučení ošetřující veterinářky jsme dnes byli s Očkem až v Pardubicích u MVDr. Beránka na laserovém ošetření, které by mělo celý proces zpomalit. 2.6.2023 - Kocour Očko naléhavě potřebuje nový domov! Více ZDE. 8.3.2024 - Očkovi se domov najít nepodařilo a tak byl vloni na podzim na zkoušku přemístěn k paní Lucii, do domku v Mikulčicích, kde sice jsou tři kočky, ale tři je podstatně méně než desítky dalších koček ... ze začátku to nevypadalo ideálně, Očko si nerozuměl s jedním z kocourů, ale během několika měsíců se situace uklidnila natolik, že jsme se dohodli, že tady Očko zůstane. Z finančních důvodů však stále zůstává v naší péči. Děkujeme paní Věře Kubů za jeho podporu.

Další fotky zde.

Očko je adoptován na dálku - na krmivo mu přispívá Věra Kubů. Děkujeme!

Očko je adoptován na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívá Věra Kubů. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Alex 05

14. 2. 2024

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2022
Umístění:
depozitum Hodonín II.

14.6.2022 - Přišel soused, který bydlí vedle domu, kde je naše depozitum v Hodoníně, že se mu zdá, že ve svém autě slyší mňaukání, jestli nám nechybí kočka. Nechyběla. Ale bylo slyšet hlasité naříkání a bylo jasné, že soused má v autě kotě ... Více zde. Kotě bylo velmi vyděšené (možná je plaché), nedalo se pohladit, naříkalo a naříkalo, chvílemi šplhalo po mříži, chvílemi se snažilo ukrýt a nacpat do škvíry za WC a zkrátka nebylo k utišení. Je to kocourek, dostal jméno Alex. 14.2.2024 - Alex je u nás rok a půl a k lidem je hodně opatrný, až plachý.

Další fotky zde.

Alex je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Míša a Borek, kočky Otýlie a Filoména a pes Hugo. Děkujeme!

Alex je adoptován na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívají Anička a Linda. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Ťuk

12. 2. 2024

tuk-30.3.024a.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2023
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

23.8.2023 - Obrátila se na nás oznamovatelka, že objevila u cesty v křoví několik koťat, která byla v zoufalém stavu - velmi hubená, nemocná, hnisavý výtok z nosu, výtok z očí, v uších svrab a nafouklá bříška. Usoudila, že koťata jsou opuštěná a potřebují bezodkladně pomoc a z místa je odvezla. Více informací najdete ZDE. Koťata jsou čtyři - kocourci Ťuk a Bzuk mají 3 měsíce a kočičky Bleška a Briketka 2 měsíce. Všichni jsou v karanténě a probíhá léčba. 24.11.2023 - Ťuk je bázlivější kocourek, bude potřebovat více času ... 12.2.2024 - Čím je Ťuk u nás déle, tím více se ukazuje jeho bázlivost. S kočkami si rozumí, ale před člověkem utíká, pohladit se nenechá.

Další fotky zde.

Ťuk je adoptován na dálku - na krmivo mu přispívá Petar Ralevski, Míša, Toďa, Miki, Kiki a Malina. Děkujeme!

Ťukovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Fialka 02

10. 2. 2024

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2023
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

8.9.2023 - Obrátila se na nás oznamovatelka, že objevila u cesty v křoví několik koťat, která byla v zoufalém stavu - velmi hubená, nemocná, hnisavý výtok z nosu, výtok z očí, v uších svrab a nafouklá bříška. Usoudila, že koťata jsou opuštěná a potřebují bezodkladně pomoc a z místa je odvezla. Více informací najdete ZDE. Koťata jsou čtyři - kocourci Ťuk a Bzuk mají 3 měsíce a kočičky Bleška a Briketka 2 měsíce. Všichni jsou v karanténě a probíhá léčba. A dnes na místě nalezeno v zoufalém stavu další kotě. Je to kočička a dostala jméno Fialka. 10.2.2024 - Fialka je bázlivá. S kočičími kamarády vychází dobře, ale společnost člověka nevyhledává.

Další fotky zde.

Fialka je adoptována na dálku - na krmivo jí přispívá Jorga Lišková, Liduška a Jeník. Děkujeme!

Fialce můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Babetka 04

20. 1. 2024

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2022
Umístěna:
dočasná péče Mikulčice

11.9.2022 - Asi před dvěma týdny nám byla nahlášena kočička pohybující se v areálu nemocnice Kyjov, zaměstnanci ji tam krmili a na FB jsme zkoušeli dohledat majitele. To se nepodařilo, ale ukázalo se, že kočička (ač sama odrostlé kotě) má tři koťata. Blíží se zima, prší a tak jsme je tady nemohli nechat. Koťata jsou tři kočičky, dvě mourečky Brigitka a Babetka a bílomourka Balerínka. 17.10.2022 - Bohužel se ukázalo, že kočičí máma musela během březosti prodělat panleukopenii a všechna tři koťata mají neurologické postižení zadních končetin. 20.1.2024 - Babetka má jako její sourozenci neurologické postižení zadních končetin a špatně se pohybuje, je u nás zvyklá a domov pro ni nehledáme.

Babetce můžete přispívat formou adopce na dálku na krmivo.

Babetka je adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu přispívají Tom, Marťa a Moja Kamerovi. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Pupík

8. 11. 2023

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

8.5.2022 - V obci Bořetice u rybníka nalezeno kotě staré asi týden. U nás ho přijla kočka Melanie, která přišla o koťata a krásně se o něj a Pucíka stará. 8.11.2023 - Pupík je nádherný kocourek s oranžovýma očima. Je k člověku opatrný, nedůvěřivý. Téměř veškerý čas tráví na zahradě, tam je ve svém živlu. Má tam své kočičí kamarády, se kterými vymýšlejí kočičiny. Ale s nově příchozími kočkami se moc nemusí, proto přestal chodit do domu. Vzhledem k tomu jsme se rozhodli Pupíka nestresovat a nechat ho tady.

Další fotky zde.

Pupík je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Olina a Milan s kočkami Milčou, Florou a kocourem Hugem 03. Děkujeme!

Pupíkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 3

Sabina 02

19. 9. 2023

sabina4.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

27.9.2018 - Dnes byla v Hodoníně na parkovišti u hlavní silnice nalezena malinká cca 2 měsíční kočička. Kde se na takovém místě vezme vyděšené kotě, které má být ještě u mámy, to netušíme. Kočička je nemocná, po oznamovatelce dostala jméno Sabina. 27.4.2019 - Sabinka je opakovaně nemocná, často bere léky, je u nás už 6. měsíc a zatím si ji netroufáme nabídnout do nového domova ... 19.9.2023 - Sabinka je krásná, černá kočička, je u nás už pátý rok, pořád bázlivá, hodně opatrná.

Další fotky zde.

Sabina je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Katka, Barbora a kočičáci Max a Ladina. Děkujeme!

Sabina je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku hradí Mau. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Želvinka

12. 7. 2023

mensi3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2020
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

8.7.2021 - Dnes příjem z vetpointu z Moravské Nové Vsi. Želvovinová kočička s dvěma koťaty. Majitele známe, ale protože jim tornádo poničilo dům, dohodli jsme se, že se o kočku s koťaty postaráme. 1.11.2021 - Želvinčina koťata už jsou samostatná a tak i Želvinka hledá nový domov. Je to kočička  s delší srstí, krásná, mazlivá, ukecaná, s kočkami si ráda hraje a mohla by odejít s některým kamarádem z dočasky. 7.5.2022 - Želvinka odjela do nového domova, do Ostravy, kde ji čekají kočičí kamarádi. 19.6.2022 - Želvinka si nezvykla a dnes jsme ji vzali zpět. Byla zvyklá na větší prostor v domě na volný přístup do venkovní voliéry, v bytě si nezvykla. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov.

Další fotky zde.

Želvinka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí manželé Pospíšilovi a kočičáci Sárinka, Bertík, Charlík, Denísek, Matýsek, Olivka, Datlička, Rupi a Ava. Děkujeme!

Želvince můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Pusinka 04

12. 7. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2021
Umístění:
dočasná péče Břeclav

8.7.2021 - Dnes příjem z vetpointu z Moravské Nové Vsi. Želvovinová kočička s dvěma koťaty. Majitele známe, ale protože jim tornádo poničilo dům, dohodli jsme se, že se o kočku s koťaty postaráme. Koťata jsou černý kocourek Miláček a želvovinová kočička Pusinka. 1.11.2021 - Miláček a Pusinka mohou odejít do nových domovů! 15.2.2022 - Pusinka je společenská želvovinová kočička s hebkou srstí, mazlivá a ráda se k vám přitulí v posteli, ale je také zvědavá a u všeho musí být. V novém domově potřebuje kamaráda, ideálně by do nového domova mohla odejít spolu s Miláčkem. Je zvyklá na volný přístup do venkovní voliéry, takže do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov, Želvinka se dokonce vrátila, protože si nezvykla ... 

Další fotky zde.

Pusinka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Marie Báčová. Děkujeme!

Pusinka je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu hradí Ludvíkovi, kocouři Max, Chip, Muf, Márty a kočička Sejdynka. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Miláček

12. 7. 2023

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2021
Umístění:
dočasná péče Břeclav

8.7.2021 - Dnes příjem z vetpointu z Moravské Nové Vsi. Želvovinová kočička s dvěma koťaty. Majitele známe, ale protože jim tornádo poničilo dům, dohodli jsme se, že se o kočku s koťaty postaráme. Koťata jsou černý kocourek Miláček a želvovinová kočička Pusinka. 1.11.2021 - Miláček a Pusinka mohou odejít do nových domovů! 15.2.2022 - Miláček je společenský kocourek, krásný černý panter, s lesklou srstí, hravý, velký mazel, rád bude s vámi spinkat v posteli. V novém domově potřebuje kamaráda, ideálně by do nového domova mohl odejít spolu s Pusinkou. Je zvyklý na volný přístup do venkovní voliéry, takže do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov, Želvinka se dokonce vrátila, protože si nezvykla ... 

Další fotky zde.

Miláček je adoptován na dálku - krmimo hradí Bubu, Tutu, Mumu, Deminka a Fanynka. Děkujeme!

Miláčkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Robin 08

12. 7. 2023

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2021
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

3.7.2021 - Oznamovatelka nám ohlásila, že v Moravské Nové Vsi, na konci obce u areálu firmy našla kočku s dvěma koťaty. Kočka je Bětuška, koťata jsou dva kocourci - zrzavobílý Kilián a černobílý Robin. 8.2.2023 - Robinek je moc krásný, má lesklou srst, ale je opatrnější, přijde si pohrát, i pohladit, ale zvykání na nový domov mu může trvat déle. Druhý kocourek Kiliánek je odvážnější a proto bychom chtěli, aby šli do nového domova spolu nebo by měl Robinek odejít s některým kamarádem z dočasky. Je zvyklý na pohyb po domě a volný přístup do venkovní voliéry, takže raději do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov, Želvinka se dokonce vrátila, protože si nezvykla a Robin je velmi bázlivý a až po dlouhé době se osmělil ... 

Další fotky zde.

Robin je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Lucie Bočková a kočička Eminka. Děkujeme!

Robin je adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  mu hradí Lucie Bočková a kočička Eminka. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Kilián 05

12. 7. 2023

kilian-mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2021
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

3.7.2021 - Oznamovatelka nám ohlásila, že v Moravské Nové Vsi, na konci obce u areálu firmy našla kočku s dvěma koťaty. Kočka je Bětuška a koťata jsou dva kocourci - zrzavobílý Kilián a černobílý Robin. 9.12.2021 - Z Kiliána vyrostl krásný rezavobílý kocourek, mazlivý, hravý a protože potřebuje kočičího kamaráda, chceme, aby do nového domova vzal sebou brášku Robina, který bude potřebovat při zvykání na nové místo podporu. Je zvyklý na pohyb po domě a volný přístup do venkovní voliéry, takže raději do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov, Želvinka se dokonce vrátila, protože si nezvykla ... 

Další fotky zde.

Kilián je adoptována na dálku - krmivo mu hradí Barbora Svinková, Petr Novák a kocourek Simon. Děkujeme!

Kiliánovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Bětuška 03

12. 7. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2020
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

3.7.2021 - Oznamovatelka nám ohlásila, že v Moravské Nové Vsi, na konci obce u areálu firmy našla kočku s dvěma koťaty. Majitelka se přihlásila, ale protože jim tornádo poničilo dům, dohodli jsme se, že se o kočku postaráme, najdeme domov. 5.8.2021 - Koťata se mají čile k světu, jsou to kocourci Kilián a Robin. 9.9.2021 - Bětuščina koťata jsou už velká a Bětuška může do nového domova! 16.2.2022 -  Bětuška je želvovinová kočička krásná, velmi mazlivá a má ráda společnost člověka a na vašem klíně by byla nejraději celý den, není vhodná do domácnosti, kde by byla často sama. S kočkami vychází a potřebuje přátelského kamaráda nebo může odejít s někým z dočasky. Je zvyklá na volný přístup do venkovní voliéry, takže do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov.

Další fotky zde.

Bětušce můžete přispívat formou adopce na dálku na krmivo.

Bětuška je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu hradí Leona Bočková a kocourci Fido a Hug. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 4

Rufus 05

24. 5. 2023

r7.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2021
Umístění:
depozitum Hodonín I.

15.5.2021 - Oznamovatelé z Prušánek přivezli kočku se 4 koťaty, které jim porodila na zahradě v kůlně. Jsou to kocourci Rufus a Frodo a kočičky Adinka a Žofka. 20.9.2021 - Rufus je kotě, dovádivé, hravé a potřebuje podobně starého kamaráda, informace zde a nebo může odejít s kotětem od nás. 24.5.2023 - Rufus je u nás dva roky, zůstal k člověku bázlivý, až plachý, hladit se nenechá.

Další fotky zde.

Rufus je adoptován na dálku - krmivo hradí Darja Čablová. Děkujeme!

Rufusovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Adélka 06

21. 4. 2023

a3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2020
Umístění:
dočasná péče Kostice, okres Břeclav

19.4.2021 - V Lanžhotě byla nalezena cca 7měsíční černá kočička, zablešená, nemocná. Dostala jméno Adélka a je v dočasné péči umístěna do karantény. 14.8.2021 - Adélka je miloučká a mazlivá kočička, které by vyhovoval domov u kočičího kamaráda. 21.4.2023 - Adélka k nám přišla hodně  nemocná a zůstala jí silná chronická rýma. Je u nás už dva roky, zvyklá chodit na zahradu, domov jí nehledáme.

Další fotky zde.

Adélka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí manželé Pospíšilovi a kočičáci Sárinka, Bertík, Charlík, Denísek, Matýsek, Olivka, Datlička, Rupi a Ava. Děkujeme!

Adélka je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu hradí Ludmila Tvrdoňová a kocouři Matýsek, Pitrýsek, Bertíček a Jasmínek. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Diana 04

11. 4. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2020
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

11.12.2022 - V září jsme upozorněni na případ v Dubňanech, kdy kočka porodila koťata v polorozpadlém domě a údajně se o koťata nestará, nechodí k nim a tak oznamovatelka koťata přivezla k nám. Jenže koťata nevypadala, že by se o ně kočka nestarala, tak jsme pátrali a na místo zajeli a nakonec bylo všechno trochu jinak ... Kočku jsme přivezli koncem září spolu s koťaty s tím, že až koťata odstaví, vrátíme ji na místo. Ale ona si u nás za tu dobu zvykla a tak ji vracet k životu venku nebudeme. Dostala jméno Diana, koťátka jsou kočičky Dejna, Dory, Daenerys a kocourci Davos a Daario. 11.4.2023 - Všechna koťata našla nové domovy, ale Dianka je hodně bázlivá, o pohlazení nestojí. V dočasce může i na zahradu, je spokojená a tak ji nebude trápit přemísťováním.

Další fotky zde.

Diana je adoptována na dálku - na krmivo jí přispívá Nikola Sobotová a kočky Kája a Máša, kocouři Koko, Jingle a Bells, fenka Honey, králík Poppy, korela Nina a 3 afričtí šneci. Děkujeme!

Dianě můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Balerínka

21. 3. 2023

mensi2.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2022
Umístěna:
dočasná péče Mikulčice

11.9.2022 - Asi před dvěma týdny nám byla nahlášena kočička pohybující se v areálu nemocnice Kyjov, zaměstnanci ji tam krmili a na FB jsme zkoušeli dohledat majitele. To se nepodařilo, ale ukázalo se, že kočička (ač sama odrostlé kotě) má tři koťata. Blíží se zima, prší a tak jsme je tady nemohli nechat. Koťata jsou tři kočičky, dvě mourečky Brigitka a Babetka a bílomourka Balerínka. 17.10.2022 - Bohužel se ukázalo, že kočičí máma musela během březosti prodělat panleukopenii a všechna tři koťata mají neurologické postižení zadních končetin. 21.3.2023 - Kromě toho, že má Balerínka neurologické postižení zadních končetin a špatně se pohybuje, je i plachá a kontakt s člověkem odmítá.

Další fotky zde.

Balerínka je adoptována na dálku - na krmivo přispívá Pavel Hrubý. Děkujeme!

Balerínka je adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívá Michaela Hrubá. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Brigitka

21. 3. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2022
Umístěna:
dočasná péče Mikulčice

11.9.2022 - Asi před dvěma týdny nám byla nahlášena kočička pohybující se v areálu nemocnice Kyjov, zaměstnanci ji tam krmili a na FB jsme zkoušeli dohledat majitele. To se nepodařilo, ale ukázalo se, že kočička (ač sama odrostlé kotě) má tři koťata. Blíží se zima, prší a tak jsme je tady nemohli nechat. Koťata jsou tři kočičky, dvě mourečky Brigitka a Babetka a bílomourka Balerínka. 17.10.2022 - Bohužel se ukázalo, že kočičí máma musela během březosti prodělat panleukopenii a všechna tři koťata mají neurologické postižení zadních končetin. 21.3.2023 - Kromě toho, že má Brigitka neurologické postižení zadních končetin a špatně se pohybuje, je i plachá a kontakt s člověkem odmítá.

Další fotky zde.

Brigitka je adoptována na dálku - na krmivo jí přispívají Drahoš, Edita, Editka, Natálka, Nikolka, kocour Chulio, Hermelínek a Murošek, kočička Mája a pes Dášenka. Děkujeme!

Brigitce můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Bibi 05

3. 3. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, narozená cca 2018
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

2.4.2020 - Ve firmě Keramika v Břeclavi, kde jsme už dříve odchytávali ke kastracím plaché kočky, se objevili nováčci - šedý bílomourek a černá kočička. Jsou oba mazliví, oba kastrovaní (!), takže to vypadá to, že se jich někdo zbavil. Umístili jsme je do karantény, kocour dostal jméno Archibald, kočička je Bibi. 17.5.2021 - Bibi se ze začátku u nás bála, trvalo jí déle, než si zvykla, teď už běhá s ostatními. Vypadá jako černá puma, ale je to velice něžná, ale opatrnější kočička. 3.3.2023 - Bibi se za celé tř roky nepodařilo najít domov. Poslední dobou většinu času pobývá na zahradě, s kočkami vychází a necháme ji u nás, domov nehledáme.

Další fotky zde.

Bibi je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Markéta, František a micáci - LumírekGustík, Kačenka, Čubinka a Mimi. Děkujeme!

Bibi je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v našem depozitu jí hradí Sedlákovi. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Bobeš 07

8. 2. 2023

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2021
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

27.8.2021 - Na kolejích, na nádraží v Břeclavě nalezeno kotě. Zanedbané, podvyživené, špinavé ... Kde se tady vzalo takto maličké kotě, to opravdu nechápeme. Je to kocourek, dostal jméno Bobeš a byl umístěn do dočasné péče. 15.2.2022 - Bobeš je kocourek hodně bázlivý, od člověka si drží odstup, o to víc potřebuje kočičí kamarády a měl by z dočasné péče odejít s někým, koho zná (Pusinka, Miláček, Andělka). 8.2.2023 - Bobešek je kocourek úplně plachý, s kočkami vychází výborně, ale přítomnost člověka nevyhledává.

Další fotky zde.

Bobeš je adoptován na dálku - na krmivo přispívá Petra, Maruška a Danielka a kočičáci Nikiček, Nelička, Ibišek a Mini. Děkujeme!

Bobeš je adoptován na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu přispívá Katka s kočičákem. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Kačenka 02

28. 12. 2022

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2019
Umístění:
depozitum Hodonín II.

3.10.2019 - Kačenka se z ničeho nic objevila v Rybářství Písečné v Hodoníně. Pracovníci si ji tam chtěli nechat a postarat se o ni, ale zjistili, že kočička se špatně pohybuje. Kačenka má neurologické postižení, má nekoordinované pohyby, ale nic ji nebolí a řádí u nás s koťaty, dobře papá, vzorně používá záchod a má radost ze života ... Více zde. 16.12.2020 - Kačenka odjela do nového domova, do Doubravic nad Svitavou, do domku, kde na ni čeká kocourek a pejsek. 16.1.2021 - Kačenka je zpátky u nás! Domácí kocour ji napadal a Kačenka se strachy začala počurávat. 28.12.2022 - Kačenka je u nás přes 3 roky, nic se nezměnilo, její zvláštní pohyb může ostatní kočky lekat, v poslední době se i často vyprazdňuje mimo WC. Přemístění do nového domova by bylo obtížné.

Další fotky zde.

Kačenka byla adoptována na dálku - do 16.12.2020 jí krmivo hradila Katka s kočičákem. Děkujeme!
Kačenka je znovu adoptována na dálku - krmivo jí hradí Iva Průžková a kočičky Ája, Rubby a Vilík. Děkujeme!

Kačenka je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v depozitu jí hradí Ivana Strejčková, Bohdanka a Lojzík, Ája, Elinka, Kačenka, Kubíček, Tedík a Mikeš. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Sadie

21. 11. 2022

mensi2.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2021
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

25.1.2022 - Oznamovatel nám nahlásil, že v zahrádkářské kolonii v Hodoníně, kde žijí námi kastrované plaché kočky se před časem objevily dvě kočky s delší srstí a nyní ten větší (kocourek) má prokousaný ocas, oba jsou zadredovaní a vypadají zuboženě. Oba jsme je přijali, kocourek je asi rok a půl starý, dostal jméno Edgar, ocas se mu musel amputovat, zadredovaná srst ostříhat. Druhá je kočička asi 4 měsíční, také se musela ostříhat, dostala jméno Sadie. Zatím se oba hodně bojí. 4.4.2022 - Sadie po dvou měsících - K člověku je bázlivá a to ještě více, než její bráška Edgar, na kterého je hodně vázaná a stále se ho drží. Sadie bude potřebovat klidný a trpělivý přístup, zkušeného chovatele. Domov hledá pouze společně s Edgarem, v klidnější domácnosti,  v domku se zahradou. 21.11.2022 - Sadie a Edgar mají umožněn volný pohyb po zahradě, od člověka se drží zpátky a kontaktu se vyhýbají.

Další fotky zde.

Sadie je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Helena a Jaroslav Blosgeber a kocouři Leo a Bertik. Děkujeme!

Sadie je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu hradí Helena a Jaroslav Blosgeber a kocouři Leo a Bertik. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Edgar

21. 11. 2022

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 9/2020
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

25.1.2022 - Oznamovatel nám nahlásil, že v zahrádkářské kolonii v Hodoníně, kde žijí námi kastrované plaché kočky se před časem objevily dvě kočky s delší srstí a nyní ten větší (kocourek) má prokousaný ocas, oba jsou zadredovaní a vypadají zuboženě. Oba jsme je přijali, kocourek je asi rok a půl starý, dostal jméno Edgar, ocas se mu musel amputovat, zadredovaná srst ostříhat. Druhá je kočička asi 4 měsíční, také se musela ostříhat, dostala jméno Sadie. Zatím se oba hodně bojí. 4.4.2022 - Edgar po dvou měsících - Je to mladý kocour, stále opatrný a zůstává nedůvěřivý, lekavý a bude potřebovat klidný a trpělivý přístup. Domov hledá společně s kočičkou Sadie, která je na něj hodně vázaná, v klidnější domácnosti, není vhodný do rodiny s malými dětmi, v domku se zahradou. 21.11.2022 - Edgar i Sadie mají umožněn volný pohyb po zahradě, od člověka se drží zpátky a kontaktu se vyhýbají.

Další fotky zde.

Edgar je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Veronika, Václav, Vašík a kočička Uhlík. Děkujeme!

Edgarovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Banánek

16. 10. 2022

mensi-bananek.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

28.7.2022 - Oznamovatel nám ohlásil, že v Rohatci, kde pracuje jako řemeslník se u domků v ulici se zdržuje kočka bez nohy, která má tři koťata. Nikomu nepatří, lidé v okolí prý ji občas nakrmí. Bylo mu kočky s koťaty líto a po domluvě je přivezl k nám. Kočce chybí přední nožka, zranění je už starší a zhojené, musela velmi trpět. Dostala jméno Kofila a její koťata jsou kočičky Koko a Margotka a kocourek Banánek. 16.10.2022 - Koťata vyrostla, bohužel, všechna (Koko, Margotka a Banánek) jsou plachá a člověku se vyhýbají. V naší dočasce v Mikulčicích budou mít umožněn i přístup na zahradu a volný pohyb.

Další fotky zde.

Banánek je adoptován na dálku - na krmivo mu přispívá Veronika, Lucie, pejsek Majky a kocourek Tutty. Děkujeme!

Banánkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0