Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hopík

31. 8. 2016

hopik250.jpegKocour, nar. 8/2014

Hopík je krásný mourovatý kocourek s bílými znaky, který má za sebou špatnou zkušenost - paní viděla, jak dva romští kluci si házejí s koťaty a nakonec je obě hodili do popelnice. Obě koťata paní přinesla k nám, dostala jména Hup a Hop, ale Hup nepřežil. Zato Hopík se má k světu a je to čilý a hravý kocourek. Ke svým hrám potřebuje parťáka, proto by neměl být v novém domově sám. 25.1.2015 byl Hopík umístěn do Brna, do bytu ke kocourkovi.
31.8.2016 podlehl Hopík Felv a odešel do kočičího nebe. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

 Hopík byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Lucie Huňková. Moc děkujeme! 

Zprávy z nového domova:

25.1.2015
Paní Tomalová, já úplně zírám, můj starší kocour si už s Hopíkem hraje! Oba řádí na kočičím škrabadle, to snad ani není možné!

15.2.2015
SMS: Hopík baští dvakrát tolik co náš kocour a je jak pejsek - všude za mnou chodí a v noci se mnou samozřejmě spí v posteli. Na záchod už chodí na kočičí, za minulý týden to jen jedenkrát udělal pod postel, ale jinak už ne. Je to hravé a veselé kotě, škoda, že nemám foťák. Také jej budu vážit, před 14 dny měl 2,4 kg. Mějte se hezky, Jana

1.8.2016
Dobrý den,
brouzdala jsem po netu a našla Vaše stránky a tam zprávu o adopci kocourka Hopíka. Jsem jeho pyšnou majitelkou :-), v novém domově je už víc jak rok a půl, jmenuje se Hippie a vše by bylo úžasné, kdyby Hippísek neonemocněl teď kočičí leukémií (FeLV). Vložila jsem nicméně do jeho léčby zatím 15 tis. Kč  a dle veterináře se dá současné zlepšení Hippíska považovat za zázrak, tak nám prosím nadále držte pěsti. Posílám nějaké fotky, jak vypadá Hopík/Hippie v dospělosti (i když on zůstane navždy věčným hrajícím si "kotětem").
Srdečně zdraví
Jana N.

hopik350.jpg
 

 

 

 

 

 

Další fotky zde.

 

 

31.8.2016
Milá paní Naďo,
dnes asi v 19.30 h. si k sobě Bůh vzal mého kocourka. Kocourka s jiskrou v očích (jak někdo napsal na vašich webovkách), kocourka trpělivého v nemoci a snášejícího všechnu léčbu. Jsem si jistá, že i zvířata mají duši. Leť dušičko mého Hippíska, už máš volnost a svobodu a prosím dávej na nás pozor!
Za všechno, úplně za všechno, za každý den, co jsi byl se mnou, můj malý závisláčku Hippísku, Ti s pokorou děkuji. Děkuji, že jsi úplně celé své srdce dal jen a jen mně, vážím si toho a vždy si toho budu vážit. Byla jsem Tvým středobodem vesmíru, vybral sis mě a Tvoje společnost mi pomohla ujít zase kousek života. DĚKUJI, HIPPIE, SLIBUJI TI, ŽE NA TEBE NIKDY NEZAPOMENU!
Abych doplnila informace o mém statečném kocourkovi, tak jsem si jistá, že by dál ještě dny, možná i týdny trpělivě snášel to, jak jej nemoc sžírala. Nikdy si ani trochu "nezastěžoval". Ještě dnes trochu předl, když jsem přišla domů od dr., ale už nebyl schopný mi přijít naproti, a když ano, udělal pár kroků a musel si lehnout. Proto jsem TO dnes poznala. A MUSELA jsem jednat. Nešlo nikoho sehnat, až se mi podařilo sehnat úplně cizí veterinářku. Nejdříve nechtěla přijet, pak nakonec ano.
Hippísek umřel pokojně v mé náruči. Při aplikaci smrtící látky vydal vzdech a paní dr. řekla, že to je loučení se se světem zde, možná právě to bylo znamení, že jeho dušička vyšla z jeho těla ven. Pak jej pohladila, pomazlila,... A já jej ještě dlouho držela v náruči, plakala mu do srsti a za vše jsem mu poděkovala.

Jana

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hippísek

(Renča , 31. 8. 2016 23:36)

Paní Janičko, ze srdce ♥ na Vás myslím a je mi moc líto odchodu Vašeho milovaného kocourka

Re: Hippísek

(Renatce, 4. 9. 2016 17:25)

Milá paní Renatko,
lidé, kteří milují zvířata, jsou úžasní, protože když někomu odejde z tohoto světa jeho milovaný parťák, tak ostatní "zvířecí lidé" toho dotyčného podrží. A já cítím obrovskou podporu - chodím i na jiné kočkařské weby. Tam se zvedla úplná vlna solidarity - všichni mi napsali, že pláčou se mnou. A jak to tak bývá - sdělená bolest je poloviční bolest...
Proto i Vám ze srdce děkuji za slova útěchy.
Upřímně zdraví
Jana.

pláču s Vámi

(jolana, 1. 9. 2016 8:34)

paní Jano, cítím s Vámi. Umřela mi takto 2koťátka měsíc po sobě na totéž co Hoppísek. Je hrozné, když víte, že není jak pomoci a ti broučci za vámi chodí nebo předou a pak nejsou. držte se, už je mu dobře a nic ho nebolí.

Re: pláču s Vámi

(Milá paní Jolanko,, 4. 9. 2016 17:21)

i Vám moc a moc děkuji za projevená slova útěchy. Myslela jsem, že to snad nepřežiju, ale jak jsem odepisovala výše paní Jarmilce, já Hippískovi tu poslední službu MUSELA prokázat. Už se moc trápil. Sice neměl bolesti, ale měl strašnou anémii a tím byl víc a víc unavený - doslova z něj před mýma očima vyprchával život...
Krásný kocourek to byl...a má jednu jistotu - už má navždy místo v mém srdci.
Srdečně zdraví
Jana.

Milá paní Jano,

(Jarmila, 1. 9. 2016 13:26)

cítím s Vámi, také jsem zažila tyto smutné chvíle...to neodešla nějaká kočička, ale člen rodiny a jen čas trochu utěší bolest. Já jsem dostala radu...myslete na ni, ona to cítí a ví, je tu pořád s Vámi...

Re: Milá paní Jano,

(Milá paní Jarmilko,, 4. 9. 2016 17:17)

moc děkuju za slova útěchy. Píšu Vám skrze slzy. Ale je to už přece jen lepší než ten den, co Hippísek odešel do nebe. Myslím, že by se zde již moc trápil, a i když je to pro každého chovatele přetěžké, tak si myslím, že my lidé jsme povinováni našim parťákům tu poslední službu udělat. Navíc jsem Hippískovi slíbila, že na žádnou veterinu nepojede, takže odchod neměl tak stresující - měla jsem jej v náruči - veterinářka jej přijela uspat ke mně domů. Je moc smutné, že se mnou prožil jen rok a asi 7 měsíců, ale věřím, že si musel připadat, že je Bůh - měl u mě veškerou péči a lásku. Přemýšlela jsem, jestli ten jeho start do života (jak jej Cikáni hodili do popelnice a záchranu našel až u paní Tomalové) jej nepoznamenal tím, že měl náchylnější imunitu, a proto onemocněl "kočičí leukémií" (FeLV). To už teď nikdy nevyřeší, Hippísek už odpočívá u mě na chalupě na prosluněném místě, kde mu až do setmění zpívají ptáčci. Už je mu dobře... Jen se přiznám, že dostat se mi do rukou ten nevychovaný s prominutím fracek, který hodí malé bezbranné kotě do popelnice, tak - i když jsem zásadně proti násilí - by asi ode mě dostal fakt šíleně moc po papule! Tak krásný a trpělivý kocourek to byl...
Srdečně, i když se smutkem v duši
Jana N.

Hippísek

(Renča , 31. 8. 2016 23:34)

Paní Janičko, ze srdce ♥ na Vás myslím a je mi moc líto odchodu Vašeho milovaného kocourka

Hippískova nemoc

(Jana z Brna, 29. 8. 2016 4:10)

Milí "kočičí lidé",
není to dlouho, co jsem sem psala celkem optimistické zprávy. Bohužel situace se úplně změnila a můj milovaný, malý a trpělivý kocourek se mě chystá opustit. Zákeřná a hnusná nemoc FeLV mu bere síly každým dnem. Zatím jí, vyměšuje, ale je víc a víc unavený. Pláču, ale nemám už jak mu pomoci. Jen tím, že zatím ode mě dostává hrstě lásky (plus mu píchám lék, který ale zřejmě přestal účinkovat). Jakmile poznám, že se trápí a nechce zde již být, pomohu mu přejít na "druhý břeh". Zázraky se bohužel nedějí, a když ano, tak jen na krátkou chvíli.

Hippísku,

(Renata Žaludová + Frank a Sally s Odysseem z Brna, 3. 8. 2016 22:14)

moc Ti držíme palce i drápky a přejeme Ti, aby jsi se uzdravil, a dělal svým lidem ještě dlouho radost!

Re: Hippísku,

(Jana z Brna, 3. 8. 2016 22:23)

Moc moc děkujeme. Jak Hippískovi je, jsem napsala v těch jiných komentářích. Tak snad/kéž to vydrží takto nadále!

Ještě něco

(Jana, 3. 8. 2016 22:21)

Jinak Hippík váží kolem 5kg, ale jeho starší kamarád Fido váží kolem 7kg! To už je opravdu veliký kocour. Přesto je Fido nesmírně dobrosrdečný a mnohem víc si prosadí menší Hippík. Teď v červenci, když tak vážně onemocněl, jsem byla až šokovaná, když jsem viděla jak starší kocour Fido o Hippieho jako by pečuje. Hippie ležel v křesle a Fido jej "hlídal" tak, že ležel pod křeslem, anebo se natlačil k němu do toho křesla. Škoda, že z tohoto nemám fotky...

Hippísek

(Renča , 3. 8. 2016 20:07)

Paní Janičko, máte krásného a statného kocourka a kamaráda, moc držím palce s léčbou a vždyť zázraky se dějí myslím na Vás a držte se oba >:D<

Re: Hippísek

(Jana, 3. 8. 2016 22:14)

Milá Renčo,
i Vám moc děkuji za rychlou reakci na moji zprávu a jen prosím - držte nám všechny tlapky, ať se Hippík drží tak jako v současnosti. Bez přehánění - na to, jak na tom byl na začátku července, kdy u něj nemoc propukla, je současný stav opravdu ZÁZRAK!

Hippík

(Monika, kočičáci Jiřinka a Roník, 3. 8. 2016 21:49)

Paní Jani, moc a moc Vám a vašemu kocourkovi držím pěstičky a přeji, aby Vám milovaný kocourek ještě dlouho dělal společnost a užíval si šťastného doma.

Re: Hippík

(Jana, 3. 8. 2016 22:12)

Moc a moc Vám děkuji. Jsem ráda, že jste tak rychle zde zařadili jeho nové fotky a jsem i vděčná za rychlé odpovědi. Hippísek je bojovník, dostává erytropoetin - drahý lék, ale protože své dva kocoury (ještě mám Fida - viz fotoalbum) miluji, neváhám investovat do jeho léčby. A veterináři jen kroutí hlavou - mluví opravdu o zázraku, protože Hippísek je v současnosti už zase stabilizovaný, hraje si, loví můry, mazlí se, zkrátka se chová jako zdravý kocourek!

Jsem ráda,

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 26. 1. 2015 17:43)

že je Hopík ve svém domově a budou ho tam mít určitě rádi.Přeji vše krásné!
P.s.Šířím "osvětu"-NEPOUŽÍVAT pro cikány hloupě smyšlené a jim nepříslušící jiné pojmenování.Odjakživa to byli cikáni,je to také ve spisovném slovníku,tudíž nazývat TYTO názvem jim příslušící tj.cikán,je to správné a nikterak se tím člověk nedopouští ničeho nezákonného!Jen ustrašení a vystrašení se bojí tento správný název naprosto běžně používat.NEBOJME SE!!!!!
To jen tak poznámkou.Důležité a krásné je to,že má Hopíček nový domov!!!!Škoda,že Hupíček nepřežil cikánské týrání.......ach jo!

Re: Jsem ráda,

(Jarmila, 26. 1. 2015 22:28)

Ano, velice dobře jste to napsala, od dětství slýchám cikáni a nikdo mě nepřesvědčí o jiném pojmenování...
A dodám...je krásné, že si Hopík tak rychle zvykl a našel kamaráda!

Re: Jsem ráda,

(Jana z Brna, 1. 8. 2016 15:02)

Naprosto s Vámi souhlasím.
Jinak Hippísek mi radost dělá, stal se z něj závisláček na mně a totální gaučák. I teď, co sem píši, tak se mi vyvaluje u PC...;-)

Kocourek s jiskrou v očičkách,

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 14. 11. 2014 19:26)

to je krásný Hopík.Bude ozdobou těch,kdo si ho vybere.Hodně štěstí Hopíčku.

Re: Kocourek s jiskrou v očičkách,

(Jana z Brna, 1. 8. 2016 0:02)

Milí kočičí přátelé,
až teď jsem objevila tyto stránky. Jsem majitelkou Hopíka, přejmenovaného na Hippieho alias Hippíska. Dělá mně a mému staršímu kocourovi Fidovi společnost již cca rok a půl. Je mazlivý, milý, krásný. Nyní však vážně onemocněl, propukla u něj FeLV. Prosím, držte nám tlapky, probíhá léčba a Hippísek se ZATÍM zlepšil tak, že veterinář tvrdí, že jde o zázrak, který ještě nezažil. Prosím, dají se sem vložit aktuální fotky? Ráda bych se s Vámi podělila o to, jak Hippie ve svém novém domově vyrostl.