Jdi na obsah Jdi na menu
 


Beruška (nyní Žofinka) a Jůlinka 07

19. 12. 2016

Bílou Obrazekkočičku Berušku našly dcery naší kolegyně Aleny, když se bezprizorně potulovala po Mikulčicích a žadonila u kolemjdoucích o nový domov. 20.8.2009 byla umístěna do Luhačovic a přejmenována na Ginger.
14.6.2013 byla Ginger vrácena, z důvodu, že byla napadána domorodým kocourem.
21.6.2013 byla umístněna do krásného prostředí na Vysočinu, do Dudína u Pelhřimova ke 4 kočičkám a 3 pejskům a přejmenována na Žofinku.

Fotografie z původního nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.
Fotky se současného domova Žofinky zde.

julinka300.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2013
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Jůlinka se hladová a nemocná potulovala na sídlišti v Brně, paní se snažila zjistit v okolí, zda někomu nepatří, ale nikdo nevěděl. Jůlinka je zdravá, milá a mazlivá a čeká u nás na nový domov. Bude vhodná jako společnice ke kočce, pouze do domku se zahrádkou. 19.12.2016 byla Jůlinka umístěna k Berušce-Žofince a dalším chlupáčům.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

22.6.2013
Tak první noc super. Žofinku jsem dala do uzavřeného podkroví pro hosty. Aby jí tam nebylo smutno, tak jsem tam šla i spát. Byla moc hodná...jen zatím nic nejí a pouze pije. Ještě jí tam ale nechám, abych měla přehled, jestli něco jí a aby měla klid. Jinak je to fakt strašná mazlivka. Ráno jsem se vzbudila a Žofinka vylezla po opřených štaflích na kleštiny a přeskákala po nich až  nad mou postel a hup ke mně ....a mazlení veliké. Je to zlatíčko.

Večer:
Tak teď jsem byla za malou nahoře a snědla naráz 1/3 paštiky a dojedla tu vitamínovou tyčinku co si z ní ráno 3x zobla....huráááá! Je pravda,že jsem jí měla na klíně a při jídle hladila,ale to je jedno...hlavně že něco snědla. Je tak miloučká...já bych jí umazlila.Mám radost,že něco snědla.

23.6.2013
Večer než jsem ulehla,tak jsem jí ještě dala trochu té paštiky.Vnoci mě vzbudilo rachtání a Žofinka byla na záchůdku a hrabala jako blázen.Ráno jsem se všimla,že tam je důlek v granulkách,tak určitě něco pojedla.Dnes po obědě jsem jí nechala otevřené dveře do baráku.Psi jsou venku a doma je jen Pepinka /spí/ a přišla Pája,ale jen se okukují na dálku.Žofinka to tady pěkně prolezla a hned mi ožírala asparágus...moc jí chutnal.Dveře už jí nechám otevřené a když bude chtít,tak už bude vědět kudy.Jinak já jsem jí taky řekla "Žužlo":-D. Jinak psi nahoru do podkroví nechodí,protože manžel nad schodami udělal vrátka,ale kočky tam pohodlně prolezou.Dolů také prolézají skrz zábradlí a rovnou na škrabadlo,tak se psy ani nemusí potkat.Tak zatím pa...jdu se podívat kde brouzdá Žofinka a zkusím jí nakrmit.Zatím pa.

18.7.2013
Pěkný den.
Tak Žofinka se opravdu velice ráda "peleší". Bradička se pěkně hojí, ale zase přišla s drápancem u nosíku. Asi ještě moc neumí procházet křovím a tak, protože ostatní nic takového nemají. Musí se teprve venku otrkat.

20.7.2013
Pěkný den,
tak dneska ráno donesla svojí první myšku.Sice takovou pidi, ale myška to byla. Musela jsem ji pochválit i když je to fuj! Je to šikula.

13.11.2013
Přeji pěkný den a posílám pár foteček.
Nemám ráda, když kočky lezou na stůl....:-D, ale nějak mě neberou vážně....
Žofinka u páníčka v posteli...
Jak se trošku ozimnilo, tak tráví více času doma, ale jinak je moc ráda venku. Mějte se fajn. H

15.6.2014
Přeji pěkný den.
Příští týden v sobotu to bude rok co jsem si dovezla Žofinku.
Je to naše velké zlatíčko a moc milá a přítulná kočička. Jsme rádi,že ji máme. Nové fotky
zde.

26.9.2014
Do alba přidány nové fotky.

11.2.2015
Žofinka se dneska uklidila do krabice.....a​ je spokojená.

23.9.2015
Krásný den,
dneska se Žofince evidentně nikam nechce. Leží mi tady vedle PC a vrní jak o život. Je to velikánský mazel a když hladit, tak do "vyhlazení".
Mějte se fajn. H

21.12.2015
Do alba přidány nové fotky z domova Žofinky, zde.

 

Další zprávy po příjezdu Jůlinky:

julinka200.jpg19.12.2016
Krásný den.
Tak je Jůlinka konečně doma. Zatím je zalezlá, ale né vyplašená... potřebuje trochu čas se rozkoukat. Dala jsem jí do otevřeného podkroví kde má  pelíšek, mističky a také jsem jí ukázala záchůdek.
Ostatní chodí jak drbny  okukovat "co je to" nového....
H.

21.12.2016
J
ůlinka 3. den doma. Zatím nic moc velké pokroky.Je zalezlá v podkroví, ale když za ní dojdu,tak mi jde naproti a otírá se o nohy... hurá!
Jinak granulky jí a na záchůdek chodí. Včera jsme zkusili jí vzít dolu, když tam byly naše psice ... vše proběhlo v klidu, protože jsou na kočky zvyklé... holky jí očichaly, ale Jůlinka chtěla jít zase nahoru, tak jsem jí nechtěla držet násilím. Chce to prostě čas.


7.1.2017
Krásnou sobotu z Vysočiny.
Zatím žádné velké pokroky,ale podkroví je její a tam si chodí jak chce. Když psice nejsou doma,tak chodí hlavně do kuchyně, kde ráda pije z kohoutku a vůbec kde co prozkoumává. V podkroví mám svojí dílnu, tak tam jsem velkou část dne s Jůlinkou. Dneska mi nechtěla moc pózovat a povalovala se na mojí druhé pracovní židli. Musela jsem na ní dát ručník, protože jinak je židle plná chlupů:-). Posílám i druhou povalečku Žofinku... leží u kamen.
Mějte se fajn  H.D. a Jůlinka a Žofinka

16.1.2017
Zdravíme z Vysočiny.
Jůlinka mi často a ráda pomáhá se šitím....já toho na oplátku využiji a zkouším jí trochu pročesat kožíšek....no, není z toho nadšená, ale chvilku to vydrží. Dneska poprvé jsme jí přistihli, jak nás šmíruje a leží nahoře na zábradlí /my dole obědváme/. Pak to přestalo být pro ní zajímavé a šla do mé pracovny. Tu si fakt dost dobře hlídá a jinou kočku tam nechce pustit.
Mějte se fajn. H.D. a Jůlinka


4.2.2017 jul250.jpeg
Zdravíme s Jůlinkou z Vysočiny.
Dneska jsme měly šicí den, tak mi pomáhala... H.D.

16.2.2017
Zdravíme z Vysočiny.
Hlásíme malý pokrok .... Jůlinka asi před 3 dny už byla venku, zatím sice jen na okně, ale i to je dobré. Využila jsem toho, že psi byli s páníčkem venku a doma byl klid. Jaké bylo druhý den překvapení, když jsme ji ráno našli dole za oknem jak kouká ven - to se ještě neodvážila. Dnes jsem jí zase vzala do ruky a snesla dolů ... ani se nebránila i když viděla psy. Byla asi 1/2hod venku na venkovním parapetu a pozorovala okolí. Je nádherně a svítí slunce.
Mějte se fajn. H.D.

15.3.2017
Zdravíme z Vysočiny.
Nastal docela velký obrat... už asi 3 dny Jůlinka všude chodí, jako když se nechumelí a nebojí se ani psů. Pokud psi leží, tak klidně všude korzuje a vše zkoumá..... no trvalo to skoro 3 měsíce, ale trpělivost se vyplatila.
Ráno mě přišla vzbudit do postele a klidně byla 1/2m od ležícího psa. Dnes také byla prvně na zahradě... sice jen pod oknem, ale i to se počítá. Dolů seskočila, ale zpět nevěděla jak.... na výskok se jí to nezdálo, protože o dlaždice se nezachytí, ale nakonec vyskočila a my jsme jí pomohli. Máme z boku okna o venkovní parapet opřené prkno, aby kočky mohly pohodlně nahoru... hlavně nemocná Amálka. Teď odpoledne jsem jí šla to prkno ukázat, aby věděla, že po něm může nahoru.
Jinak s Pájou jsou docela kámošky a každý večer a někdy i ráno si v podkroví hrají na stádo bizonů... a to je pořádný rachot:-):-):-)
Mějte se fajn.  Jůlinka a HD

23.3.2017
Krásný den,
musím nahlásit velkou změnu. Jůlinka začala chodit ven, i když zatím nijak na dlouho. Už i pochopila, že domů zpět se dostane jak oknem ze zahrady, tak oknem ze dvora a využívá obě dvě. :-) Jíst chodí s ostatními a nahoru do podkroví už nosím jen vodu. HD

27.5.2017
Zdravíme z Vysočiny.
Jůlinka je úžasná... skoro celý den běhá venku, ale když slyší zavolání, tak přiběhne. Dnes jsme odčervovali tabletkou, tak jsem měla strach, jestli ji "přepereme", ale byla skvělá, protože prášek hned polkla, tak jsme ji pomazlinkovali za odměnu.... to s Žofinkou je skoro pokaždé boj. Jak to půjde, tak vyfotím, ale většinou vyráží hned ráno....pak se nějak mihne doma a zase hurá ven.
HD s Jůlinkou 

julca.jpg1.6.2017
Krásný den,
včera jsem zastihla Jůlinku doma... je sice rozespalá, ale spokojená. Obsadila uloženou autosedačku od vnoučka, tak jsem jí to vystlala dekou. HD.

 

 

14.9.2017
Zdravíme z Vysočiny.
Jůlinka celé léto trávila venku... někdy i 20 hodin denně, ale je šťastná a to je důležité. Včera bylo ošklivo a  protivně foukalo, tak mi dělala společnost u PC. Konečně přišla šance ji vyfotit.
Mějte se fajn,  H.D. a Jůlinka

24.11.2017
Nové fotky z domova Žofinky a Jůlinky zde.
Video s Jůlinkou
zde.

30.12.2017
Pozdrav z Vysočiny od Žofinky a Julinky ..., dále zrzavá Pepina a MCO Leontýnka.

julinka.jpg

 

 

 

 

 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Přání

(H&spol., 19. 12. 2016 19:32)

Krásné Jůlince i ostatním spolubydlícím hodně štěstí a dobré spolužití.

Krásné!

(Daniela, 8. 1. 2014 22:39)

Opravdu nádherné,naprostá kočičí spokojenost,stejné poleženíčka a výrazy jako u nás doma.Krásná kočičí smečka,gratuluji a děkuji za všechny.Přeji stále zdraví.
Daniela se svými šesti kočičími zlatičky.

Žofinka

(Iva Tomančáková, 8. 1. 2014 20:39)

Je to tady napsáno dobře? Ona byla umístněna v roce 2009 a vrácena po 4 letech? To snad kočce nemůže nikdo udělat! Nebo jo? To je hnusné, ještě, že se má teď dobře, vypadá moc spokojeně.

Fota

(., 15. 11. 2013 11:12)

Opravdu moc pěkné fotky! :-)))

Re: Fota

(Iveta, 8. 1. 2014 18:55)

To je fakt bomba :-))

Žofinka

(Dana Blechová, 25. 6. 2013 1:03)

Majitelka Žofinky je moje kámoška a proto tvrdím,že se kočička ocitla v tom nejlepším domově,jaký si mohla přát.Přeji všem ať jsou zdrávi a Žofinka ať se brzy adaptuje a těší se z nových kamarádů.
Dana a fenka GoldenRetriever Sheila

Žofinka

(Daniela, 23. 6. 2013 18:34)

supééér,děkuji,že je kočička u tak skvělé paničky,taky už zasluhuje pohodičku.Holky, mějte se spolu jen a jen krásně,ze srdce vám to přeji
Daniela a její sedmičlenná kočičí posádka+fenka labradorka

DHUHnaxH

(oyvpyt@vbckyd.com, 11. 9. 2009 1:53)

Opdjir <a href="http://hytoicxkaexy.com/">hytoicxkaexy</a>, [url=http://otelpnywchoe.com/]otelpnywchoe[/url], [link=http://pbzfbznznflw.com/]pbzfbznznflw[/link], http://ghoesxlqhnwf.com/