Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár starostů měst Chodov a Waldsassen 11.8.2013

chodov-11.8.2013.jpg

Historicky první lukostřelecký závod hostilo v neděli město Chodov. Na tamním fotbalovém hřišti se utkali sportovci z České republiky a Bavorska o Pohár starostů měst Chodov a Waldsassen. Z vítězství hlavní trofeje se nakonec radoval úřadující český vicemistr Filip Reitmeier. Závod spolu s oběma městy uspořádaly kluby TJ ESKA Cheb a SG 1519 Waldsassen.

Na střeleckou linii se postavily necelé tři desítky střelců a největším nepřítelem jim společně byl především vítr. Ten se nad perfektně střiženým trávníkem objevoval v nečekaných poryvech a foukal zcela jinak na střelecké linii a jiným směrem u terčů. I tak se ale nakonec diváci z řad obyvatel města i návštěvníků Waldassenského kulturního a sportovního dne v Chodově mohli těšit z vyrovnaného výkonu. Zatímco při střelbě na 50 metrů byly znát určité rozdíly ve zkušenostech střelců, na 30 metrů už se bojovalo doslova o každý bod.

Nejúspěšnějším ze všech klubů nakonec byla v divizi reflexní luk TJ ...ESKA Cheb, když v mužské třídě obsadili všechny tři příčky její střelci. První skončil s nástřelem 595 bodů Pavel Smažík před týmovými kolegy Michalem Prosbou a Vítem Vejražkou. Pomyslné zlato do Chebu přivezla i Marcela Ambrožová, když s nástřelem 520 bodů za sebou nechala soupeřky Soňu Lukešovou a Báru Němcovou, obě z karlovarské Slávie.

Poměrně jednoznačný byl i výsledek v nejobsazenější divizi kladkový luk. V ní se do oboje pustilo rovných 11 střelců a nechyběla zde zvučná jména z absolutní republikové špičky. Nakonec se na první příčce suverénně umístil úřadující český vicemistr Filip Reitmeier z 1. KLK Praha před teplickým paralympionikem Leošem Bartošem a dalším z pražských střelců Leošem Bartošem. Na pořádající kluby tak zbylo až čtvrté místo v podání Vladislava Podrackého a páté které získal Christian Koch. Reitmeier si zároveň za nejvyšší nástřel odváží i putovní pohár starostů měst Chodov a Waldsassen.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

O vaší stránce

Smažík,24. 9. 2013 17:41

Dobrý den, jmenuji se Smažík. Pocházím z Kladna a hledám historii naší rodiny. Našel jsme vaše stránky, ale moc jsem se toho nedozvěděl. Pouze jen to, že se věnujete lukostřelbě, nic více. Vaše stránky by mohly být lepší a obsáhlejší. Také bych si dával pozor na to, co píši. Myslím, že v roce 1213 jste se jistě nenarodil.

Re: O vaší stránce

Pavel Smažík,16. 2. 2014 18:30

Náš otec pochází z Táborska.