Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bilance 2013

1. 1. 2014

Čas letí a opět je tu bilancování.

Proto mi dovolte, abych shrnul naše letošní působení naší firmy během letošního, vcelku náročného roku .

trinec-21_09_12__19.jpgNaší hlavní prioritou bylo jako v loňském roce provádění komplexní údržby veřejné zeleně na 32 hektarech pro město Třinec. Hned počátkem jara nás počasí nechtělo „pustit" do travnatých ploch, abychom provedli jarní vyhrabání trávníku. I přes dlouhou zimu se vyhrabání zvládlo a již koncem dubna začalo kosení travnatých ploch. Následujících téměř šest hodně mokrých týdnů nám rovněž při kosení zrovna nepomohlo. Travnaté plochy byly značně podmáčené, takže bylo nutné přistoupit i k ručnímu pohrabání pokosené trávy. Vše se nakonec se zvýšeným úsilím a za zvýšených nákladů úspěšně zvládlo. Po té následovaly suché a horké prázdniny, takže se v celoročním zúčtování provedlo o část 1 pokosu méně. Při hrabání a likvidaci listí nám již počasí přálo. Listí bylo pohrabáno a odvezeno a během měsíce prosince jsme ještě stihli pokácet několik stromů a zlikvidovat několik přerostlých a proschlých keřových skupin. Takže jako celek bych hodnotil tento rok působení ve městě Třinci jako velmi úspěšný a věřím, že to tak vidí i občané a zastupitelé města.

V rámci arboristiky bylo provedeno ošetření celkem 1103 stromů pro město Třinec, 268 ks stromů pro město Ostravu. Práce obsahovaly, mimo běžné práce jakými jsou výchovné, zdravotní a bezpečnostní řezy, také instalaci bezpečnostních vazeb a rovněž byly ošetřeny i 2 památné stromy.

V rámci dokončení prací při realizaci zakázky „Revitalizace a výsadby izolační zeleně města Bohumína“ byla naší firmou, jako členem sdružení, provedena výsadba celkem 1437 kusů vzrostlých stromů a 1020 kusů keřů. Další stromy a keře byly vysázeny pro město Rychvald i pro město Třinec.

Jak vidíte, tak naše firma i přes téměř nulovou podporu města Bohumína i nadále a věřím, že i čím dál lépe funguje a dále rozšiřuje své služby pro další okolní města i obce. Nicméně bychom toho nedosáhli bez pracovitosti a bez profesionálního přístupu našich zaměstnanců. Proto bych jim chtěl na závěr poděkovat za celoroční úsilí, které pro splnění mnohdy nelehkých požadavků, vynaložili. Tím myslím, hlavně úsilí při realizaci zakázky Izolační zeleně v Bohumíně, kde jsme se často ocitali na pokraji zoufalství. Přístup dozoru zadavatele snad ani nebudu komentovat, ale věřím, že si všichni zaměstnanci svůj názor vytvořili.