Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv aktualit

Příspěvky

Jarní sezóna 2021 se pomalu rozbíhá

13. 4. 2021

I když to tak podle počasí nevypadá, tak už máme téměř polovinu dubna a mnozí z nás již provádějí anebo se připravují na práce na svých zahrádkách. Ani my nezahálíme a jako každý rok jsme pro Vás připravili širokou nabídku rostlin k prodeji.

V plném proudu je prodej ovocných stromků a keřů. Rovněž jsme již doplnili i okrasný materiál jako různé druhy jehličnanů a okrasných keřů nebo okrasných trav.
 

Od soboty 17. 4. začínáme s prodejem balkonových květin. Věřím, že Vás při Vaší osobní návštěvě zahradnictví naše nabídka zaujme a že si u nás opět něco pěkného ke své spokojenosti vyberete  

Těšíme se na Vaší návštěvu a pro inspiraci posíláme pár fotografií z nabízeného materiálu.

jaro-2021--05.jpg

 
Více zde | Rubrika: Archiv aktualit | Fotografie: Jaro 2021

Podzim 2020

24. 10. 2020

I letošní podzim je u nás možné zakoupit ovocné stromky a keře. Rovněž tak nabízíme okrasné keře a jehličnany.

Z ovocných dřevin je nabídka dost široká a to z drobného ovoce od angreštů, rybízů, kanadských a kamčatských borůvek až po brusinky či rakytník i jostu. U stromků je nabídka již tradiční – jabloně, hrušně, meruňky, broskve, ryngle, švestky, višně a letos je v nabídce nově i jedlý kaštan, mandloň nebo líska.

 Věřím, že si u nás něco pěkného vyberete, otevřeno máme od pondělí do pátku od 8,00 do 15,00 a v sobotu od 9,00 do 12, 00 hodin.

Těší se na Vás vždy usměvavá obsluha.

 

Několik aktualit z našeho zahradnictví

12. 3. 2020

Vážení zákazníci,

v loňském roce jsme prováděli odborné zahradnické práce pro města Rychvald, Třinec, Ostrava – Jih ( zde bylo vysázeno 2 500 trvalek), Soběšovice a Bohumín. Rovněž jsme prováděli údržbu ploch na vodárenských objektech. Věřím, že všechny práce jsme provedli včas, odborně a ve vysoké kvalitě, o čemž svědčí stálý zájem těchto měst o naše služby.
 

V letošním roce máme další dobré zprávy.
V roce 2020 získala naše firma tříletou zakázku na kosení vodárenských objektů pro střediska Havířov, Třinec a Frýdek – Místek. Takže po letech shánění zakázek (v posledních letech byly zakázky vždy maximálně na 1 rok) získala naše firma zase nějakou tu jistotu.Rovněž bude tři léta probíhat následná péče na námi vysazených stromech a trvalkách pro již zmiňované subjekty.
 

Dále bych Vás chtěl pozvat do našeho zahradnictví, kde již vzhledem k teplému počasí bude od čtvrtku 12. 3.2020 zahájen jarní prodej ovocných keřů a stromků. Rovněž je již možno zakoupit substráty, hnojiva či volně loženou mulčovací kůru.
 

Těšíme se na Vaší návštěvu.

 

Iveta Mutinová vystavuje v knihovně v Petřvaldě

10. 9. 2018

dsc_8473.jpg

 

Podzimní prodej ovocných stromků je v plném proudu

16. 10. 2017

Jako každým rokem vrcholí zahrádkářská sezona prodejem ovocných keřů a stromků. Letošní podzim zatím moc zahradnickým pracím nepřeje, ale podle předpovědi počasí by se to konečně v polovině října mělo zlepšit.
V letošní nabídce budou nabízeny téměř všechny druhy ovocných stromků a keřů. Ze zajímavosti vybírám např. bílou moruši, brusinky, rakytník, aronii či muchovník. Z běžných druhů jsou nabízeny jabloně, hrušně, švestky, ryngle, třešně či višně, dále meruňky, broskve a nektarinky.  Rovněž si vyberete z nabídky rybízu a angreštu a to buď stromkových anebo i keřových. I nabídka maliníků je minimálně v 5 odrůdách, včetně remontantních.
Z okrasných rostlin je tradičně pestrá nabídka keřových a popínavých růží. Dále je možno si vybrat v prodejní částí kontejnerované okrasné keře a jehličnany.
Veškerý nabízený materiál pochází od českých školkařů, u ovocných stromků ze školního statku a ovocné školky v Opavě. To zaručuje velmi dobrou aklimatizaci materiálu po výsadbě.  Při prodeji Vám ráda poradí a prodejnou provede naše profesionální zahradnice Ivetka.
Těšíme se na Vaší návštěvu a přejeme Vám příjemný nákup.

 

Iveta Mutinová vystavuje své fotografie v Dolní Lomné

15. 7. 2017

vernizaz-iveta-029.jpgFotoreportáž Petra Piechowicze z vernisáže  výstavy Ivety Mutinové pod názvem "Krása jednoduchosti" konané dne 14.5.2017 v Restauraci a galerii Hospůdka Doma v Dolní Lomné.

 

Zdeněk promoval na Mendelově univerzitě v Brně

1. 7. 2017

promoce-11.jpg

Fotografie ze slavnostního aktu uvidíte zde.

 
Více zde | Rubrika: Archiv aktualit | Fotografie: Promoce | Komentářů: 0

Zdeněk Mutina úspěšně dokončil studia na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně

22. 6. 2017

diplom-001-n.jpg

 
Více zde | Rubrika: Archiv aktualit | Komentářů: 0

Zahájení jarního prodeje

24. 3. 2017

Věřím, že všichni, kteří jsme se těšili na letošní jaro, jsme se konečně dočkali. Teploty nám začínají stoupat a i na základě toho jsme zahájili drobný jarní prodej ovocných a okrasných stromků a keřů již v pondělí 6. 3. 2017. Věřím, že Vás naše nabídka kvalitního sadebního materiálu jako vždy zaujme. Prodej stromků a keřů je doplněn prodejem balených substrátu a volně ložené mulčovací kůry. Rovněž Vám nabízíme možnost odkoupení palivového dřeva.
Prodejní doba je během měsíce března upravena tak, že otevíráme z důvodu ranních rehabilitací vedoucí prodejny až v 9 hodin, ale za to nás můžete navštívit až do 16 hodiny odpolední.

Pondělí až pátek 9.00 - 12.00 13.00 - 16.00
Sobota 9.00 - 12.00  

Těšíme se na Vaši návštěvu.

 

Zahradnice a fotografka Iveta Mutinová v Televizním informačním kanálu Bohumín

18. 2. 2017

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

následující »