Kokosová roláda
8. 11. 2011
5vajec, 5lžic cukru krupice, 4lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce oleje. Ušleháme bílka, přidáváme po lžících cukr, žloutky, mouku a zamícháme opatrně olej. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a upečeme. Po vytahnutí z trouby plech přikryjeme druhým plechem a necháme chvíli přikryté. Pak můžeme upečený korpus stočit do rolády. Já si pečené korpusy po třech skládám na sebe, přikryji mikroténovou folií a pak jen stáhnu papír, natřu trochu pikantním džemem, krémem a stočím do rolády. Celou roládu můžu potřít krémem, obalit kokosem,polít čokoládou nebo obalit marcipánem. Čokoládovou nebo kakaovou roládu uděláme přidáním ingrediencí do základního těsta s tím že ubereme lžíci polohrubé mouky.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář