Hruškový koláč. -upravený 2.
Suroviny: 250 g tvarohu, 6lžic slunečnicového oleje, 1 vejce, 2 vanilkové cukry, špetka soli, 1 lžíce kakaového prášku, 300 g hladké mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, (necelé 2 sáčky), máslo na vymazání plechu. Náplň: 1 kg oloupaných hrušek nakrájených na plátky, smíchaných s kůrou a šťávou z 1 citronu. Vrchní těsto: 3 vejce, žloutky a bílky odděleně, 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 75 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce jedlého škrobu, špetka mletého hřebíčku. Příprava: tvaroh, olej, vejce, van.cukr, sůl a kakao smícháme v míse nebo robotu dohladka. Postupně přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva, pokud je těsto moc tuhé, přidáme 2-5 lžic vody (podle potřeby). Pak těsto rozválíme a vmáčkneme do vymazaného plechu o rozměru 30x40 cm. Navrch naklademe nakrájené hrušky. Troubu předehřejeme na 200°C.Horkovzdušnou na 180°C. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s tvarohem, mascarponem, cukrem, vanil. cukrem, škrobem a hřebíčkem a opatrně spojíme s bílky. Směsí rovnoměrně potřeme hrušky a a dáme péci doprostřed trouby a pečeme až vršek koláče pěkně ztuhne. (přispůsobit své troubě). Převzato: APETITONLINE.Velmi dobrý.