Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Schůze výboru 2.9.2014

10. 9. 2014

Z á p i s

                         ze schůze výboru konané dne 2.září 2014
Přítomni: Liška, Kabát, Bareš, Beran, Burda, Ptáček, Pittner, Podroužek,      
                     Měšťan, Lišková
Omluveni: Trávníček, Korbelová, Švancara
 
1/ Kontrola zápisu z 24.6.2014 – bez připomínek
2/ Prázdninové aktivity TJ, výstavba beachvolejbalové hřiště, petanque – 20.8. byla obě hřiště slavnostně uvedena do provozu. Celé léto byla všechna naše sportoviště otevřena k veřejnému užívání, v tenisovém areálu se uskutečnilo několik celostátních turnajů. Oddíly basketbalu, sportovní gymnastika, atletiky a tenisu pořádaly pro své členy letní prázdninové aktivity – výcvikové tábory. Předseda TJ I. Liška poděkoval všem, kteří se formou brigád podíleli na dokončení výstavby obou nových sportovišť v areálu TJ ve Svépravicích, zvlášť pak F. Kabátovi a J. Měšťanovi (hmotná podpora od plesového výboru). Rovněž poděkoval za úsilí našich trenérů a funkcionářů při organizování letních sportovních aktivit, zejména pro děti a mládež. Všechny tyto dosažené úspěchy a dobré výsledky jsou výsledkem práce našich dobrovolných trenérů. Patří za to všem dík. Je to současně závazek i výzva k další prospěšné práci v TJ, pro členy i pro veřejnost, pro TJ i ve prospěch obce.
3/ Dostavba beachvolejbalového hřiště a petanque – rekapitulaci akce po stránce technické i ekonomické provedl předseda I. Liška. Práce firmy EKIS byly vyfakturovány ve smluvní výši. Zatím bylo zaplaceno 316 tis., zbytek se budeme snažit uhradit do konce roku, příp. i dříve, obdržíme-li alespoň nějaký příspěvek k tomuto účelu od naší městské části. Zatím naše žádosti nebyly vyslyšeny, ani poslední, která předpokládala změnu účelovosti již schválených 250 tis. z neschváleného dotačního programu pro naší TJ na zateplení sokolovny. Další hodnota díla vznikla brigádnickými pracemi, zejména pořízením oplocení kurtů z plotových dílců a trubek z tenisového areálu (z r. 2011). K zámečnické práci J. Junka, za kterou Pepovi moc děkujeme, pomohli zvláště F. Kabát, J. a I. Liškové a členové tenisového oddílu – senioři. Celková hodnota beachvolejbalového sportoviště bude po dokončení cca 800 tis. Kč. Poděkování rovněž patří ing. arch. Dandovi za projektové práce a vyřízení potřebných žádostí na stavebním úřadu ÚMČ. Do celkového dokončení všech prací chybí ještě dokončit montáž několika plotových dílců, nátěr oplocení, terénní úpravy a vybudování veřejného parkoviště pro cca 8-10 aut (podél ul. Domkovská, na našem pozemku, parkoviště ale bude veřejně přístupné). Zejména k vybudování parkoviště ale nemáme dostatek finančních prostředků. Hřiště na petanque je dokončeno a faktura od firmy EKIS (24 tis.) uhrazena.
4/ Pravidla pro užívání obou nových sportovišť
- užívání beachvolejbalového hřiště: 2x 2hod. ve všední dny a 1x 2hod. o víkendech jsou k dispozici oddílu volejbalu/ časově upřesní M. Švancara), veřejnost si může hodiny rezervovat kdykoliv v ostatních hodinách na tel. č. 704 731 434, poplatek za hodinu je 150,- Kč, půjčení míče 50,-za 1 hodinu, proti vratné záloze 500,--Kč. Tato záloha platí i při půjčení koulí na pétanque, pronájem tohoto hřiště je zdarma. Obsluhu má na starosti Petra Olahová, (viz mobil),na kterou se telefonicky i osobně mohou zájemci obracet v areálu TJ Sokol Horní Počernice, Chvalkovická 2031/47. Odměna obsluze 10% z vybraných poplatků.  K oběma hřištím bude vypracován provozní řád. Ten bude zveřejněn a na kurtech umístěn do 5. září. Obě sportoviště mohou kromě členů a veřejnosti užívat i školy a další spolky. Základním pravidlem pro obě sportoviště je slušné chování při sportu, ochrana užívaného majetku TJ a úklid po sobě – platí pro všechny! Vše bude zvřejněno na našem webu – zajistí J. Lišková.
5/ Ekonomické záležitosti: dotace na zateplení budovy TJ byla SFŽP zamítnuta. Na provoz a údržbu jsme od ČUS dostali 158.100,-Kč. , které již máme na účtu. Na účtě je cca 400 tis., z toho vázaná dotace na reko kotelny 150 tis. Předseda TJ I. Liška připraví do příští schůze výhled do konce roku a příslušné návrhy.  29.8. byly předsedou TJ podány žádosti na rok 2015 - provoz a údržba – program MŠMT - přes 1 mil. korun, na základní funkce TJ a sportovní činnost, administrativu, ekonomát – žádáno v dalším programu MŠMT 500.000,-Kč. 
6/ Provozní záležitosti: hala je připravena k užívání, budova kompletně uklizena.         Plánované malování haly se zatím odkládá do doby, než budeme mít prostředky na její zateplení. Zateplena je přístavba u beachvolejbalového hřiště – ze severní strany provedl J. Liška, z jižní a východní strany provedla firma M. Rybáře. Omítky budou dokončeny podle počasí. Je nutno dodělat klempířské práce a parapety a to i u garáže. Předseda osloví klempířskou firmu.
-rekonstrukce kotelny: vzhledem k tomu, že jsme dostali pouze 150.000,-, což na       celkovou rekonstrukci nestačí, necháme opravit stávající kotle, zrušíme elektrické boilery, novými rozvody do šaten se bude topit i ohřívat voda. Celou záležitostí se bude zabývat předseda TJ I. Liška, v případě , že bude třeba cokoliv zásadního rozhodnout, než se přikročí k rekonstrukci, svolá členy výboru k vyjádření, i korespondenčně, elektronicky.
- informace o provozu tenisového areálu – po sportovní a provozní stránce celé prázdninové období bez problémů. V současné době opět není zajištěn provoz občerstvení.    
7/ Významná sportovní a společenská akce v tenisovém areálu - 21.9. Prezentace Davisova poháru. Zajišťuje výbor tenisového oddílu TJ. Od 6.10.2014 bude opět zprovozněna nafukovací hala tamtéž. Na akci v neděli 21. 9. na tenis jsou zváni všichni členové TJ.
 8/ 3. – 5. 10. bude v TJ Sokol - zasedací místnosti tradiční výstava ovoce a zeleniny Svazu zahrádkářů, MO v Horních Počernicích. Schváleno poskytnutí prostor po celý víkend zdarma. Podmínka je úklid po skončení výstavy.
9/ Zahájení provozu v tělocvičně. Program se školami je dohodnut. Nebude již chodit Gymnázium. Rozvrh hodin zůstává beze změny.
10/ II. pražský sportovní summit – svolaný radním MHMP pro sport a předsedou komise pro sport RMHP. Koná se dne 3. září od 14 hod. v hale Podvinný mlýn. Zúčastní se předseda TJ.
11/ Příští schůze s oddíly se koná 14.10. v 19,00 hod.
Zapsala: J. Lišková