Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Schůze výboru 20.6.2017

14. 11. 2017

 

Tělovýchovná jednota Sokol Horní Počernice, spolek                                          21. června 2017
                                                                 Z    Á    P    I    S
ze schůze výboru TJ Sokol Horní Počernice, spolek, konané dne 20. června 2017 od 19 hod.
Přítomni: Jukl, Trávníček, Podroužek, Měšťan, Bareš, Liška
Omluveni: Rieb, Novotná, Korbelová, Beran, Švancara
P r o g r a m :
V úvodu jednání přítomní členové výboru mezi sebou přijali dlouholetého člena výboru TJ a výborného sportovce Ing. Josefa Pittnera a s gratulací mu předali diplom čestného členství v TJ Sokol Horní Počernice a věcný dar.  
1. Kontrola zápisu ze schůze 16. května 2017
                              a/ agenda MAP – projekt MČ Praha 20. Včas byly manažerce projektu předány veškeré vyžádané informace o aktivitách TJ pro děti a mládež v našich sportovních oddílech, dále podrobný seznam všech sportovních akcí pořádaných TJ, resp. jejími sportovními oddíly ve školním roce 2017 – 2018 (září – srpen) a za každý oddíl tzv.layout k jimi pořádaným akcím pro děti a mládež.
Další jednání aktivu MAP bude 28. 6. – zůčastní se zástupci TJ, zapojení do projektu.
                              b/ J. Jukl podal informace z jednání komise pro zpracování koncepce sportu v Horních Počernicích (i za přítomnosti zpracovatele z odborné firmy).
                              c/ J. Jukl podal informace o návštěvě ředitelů místních základních škol a výsledcích jednání s nimi (možnost širšího využití školních tělocvičen pro oddíly TJ, koordinační činnost obou subjektů při využívání sportovišť v městské části, spolupráce v rámci organizace školního tělocviku). Spolupráci s Klubem podnikatelů se zatím nepodařilo navázat.       
                               d/ provozní záležitosti – dodavatel plynu – nejsou nové informace, vyřizuje nepřítomný T. Rieb, dodavatel el. energie – zůstává PRE. Oprava fasády tělocvičny pokračuje, na střeše přístavby byla demontována zděná schránka na expanzní nádrž z 80. Let. Horní část severní fasády bude zakryta zateplením jako u východního bloku. Pokračuje generální oprava střechy altánku v tenisovém areálu, stará krytina a latě jsou demontovány, jsou položeny nové latě.
                               e/ krátkodobé pronájmy areálu Chvalkovická – jediný volný týden o letních prázdninách (21. – 25. 8.) chce využít církevní organizace Life Church (evangelická) pro dětský příměstský tábor pro cca 40 dětí a 20 dospělých. Předložili písemně své požadavky na jednotlivá sportoviště a další zařízení. I. Liška spočítal denní sazby nájmu a navrhnul denní taxu celkem 2 500,-- - 3000,--Kč za den. Výbor se přiklonil s sazbě 3000,-- s ohledem na očekávanou vyšší spotřebu vody.
                               f/ finanční záležitosti: - splacen závazek vůči J. Trávníčkovi za odkoupenou
pohledávku od firmy Sibera z r. 2012. Probíhá vyúčtování grantů s termíny 31. 7. , příp. dříve:
- svazové granty (od HMP) – basket, SG, triathlon, tenis – bude dokončeno do konce příštího týdne a lze projednávat se sekretáři pražských sportovních svazů. Rovněž v termínu budou předloženy vyúčtované granty na opravu fasády tělocvičny, reko střechy altánku a seniorské aktivity v r. 2016.
I. Liška podal informaci o naší vyřízené žádosti v programu VIII MŠMT – naše TJ dostane dle klíče ministerstva 783 tis. Smlouva dosud nebyla doručena, není tudíž znám objem pro materiální podporu a činnost trenérů ve sportovních oddílech. Jakmile bude rozdělení zdroje známo, podá informaci – návrh I. Liška členům výboru a sportovním oddílům – týká se všech, včetně pobočných spolků.
                                   g/ sumarizace účast naší TJ v dalších, jiných spolcích zatím nebyla uzavřena.                                   
2. Informace z MČ Praha 20:
a/ MZ Praha 20 schválilo dne 22. května finanční příspěvky pro naši TJ – individuální dotaci na celoroční činnost 468 000,--Kč a investiční dotaci 700 000,--Kč na přípravu dokumentace a povolení k výstavbě gymnastické haly v areálu. Po podpisu smluv jsou peníze již na našem účtu.
K čerpání investiční dotace budou předloženy relevantní nabídky projektových prací a rozdělení dotace na jednotlivé etapy a části projektů. Odpovídá Ing.Jukl.
Inidividuální dotace (pův. jsme žádali 550 tis.Kč) bude rozdělena v příslušných objemech dle naší žádosti na jednotlivé účely a pro potřeby jednotlivých oddílů. Jde pouze o oddíly kromě pobočných spolků. I. Liška navrhne dělení ID na jednotlivé oddíly a jednotlivé účely a projedná s členy výboru korespondenčně tak, aby oddíly znaly své možnosti do konce června. Hlavním kritériem bude věcná příslušnost k jednotlivým účelům a počet dětí v oddílu.
b/ 12. 6. se konalo jednání u Obv. Soudu v Praze 9 v kauze Sazka (MČ vers. TJ). Předseda senátu opět vyzval obě strany, aby přistoupily ke smírnému řešení a nečekaly, že jejich spor vyřeší soud. Na základě tohoto výsledku navštívili dnes předseda J. Jukl, místopředseda J. Trávníček a Ivan Liška paní starostku, aby ji o průběhu a výsledku jednání soudu informovali. Přítomen byl i místostarosta J. Beneda. Byly přijaty dva závěry: právní zástupce MČ (žalující strana) podá MČ Praha 20 relevantní informaci o průběhu soudu, aby mohla být podána informace radě i zastupitelstvu. TJ Sokol požádá městskou část o uzavření smíru v této věci s nulovým plněním. Po této informaci a následné diskuzi přijal výbor TJ toto usnesení: Výbor TJ Sokol Horní Počernice na základě průběhu a výsledku soudního jednání dne 12. června t.r. žádá městskou část, aby v této záležitosti přijala a v orgánech městské části projednala návrh na uzavření smíru obou stran s nulovou variantou vzájemného plnění.   Tuto žádost zpracuje I. Liška a po projednání s JUDr Nešporem a podpisu statutárních zástupců předá vedení ÚMČ – termín 27. 6.
K tomuto bodu podána informace o zastavení trestního stíhání I. Lišky v kauze „Hornopočernický fotbal na základě trestního oznámení MČ Praha 20 a o.z. Chvalská. Kauzu odložilo krim. Oddělení ČP Praha 9 včerejšího dne.
3/ Personální záležitosti, výběr nového správce Chvalkovická
     O ukončení pracovního poměru k 31. 7. 2017 z důvodů stěhování mimo Prahu požádal Jan Liška.
 Žádost podána k 31. 5. Výbor žádost přijímá a navrhuje řešit dohodou. Současně s řešením dovolené za r. 2017, vyklizení a předání služebního bytu. Současně bude třeba řešit i otázku obsazení, předání nebytových prostor – provozovny občerstvení v patře nad kotelnou včetně inventáře ve vlastnictví J. Lišky. Neprodleně je třeba ověřit počet přihlášených osob v bytě v tělocvičně – zajistí I. Liška
K výběru nového správce: byly podány písemně 3 žádosti (čtvrtá žádost došla kolem půlnocí 20.6. mailem na adresu TJ - výbor tuto nabídku neměl při jednání výboru k dispozici).  
Výbor projednal zásady pro výběr nového správce a přistoupil k otevírání obálek. Do výběru se přihlásili: Jan Hohenberger, nar. 1993, Jaroslav Borkovec, nar. 1957 a Vladimír Vích, nar. 1962. Výbor konstatoval, že z předložených osobních materiálů přihlášených nelze vyloučit z výběru žádného z uchazečů. Bude proto se všemi proveden osobní pohovor – v úterý 27. 6. v klubovně TJ:
17,00 pan Hohenberger, 17,30 pan Borkovec, 18,00 pan Vích. Jmenované vyrozumí telefonicky p. Liška. Výzva pro všechny členy výboru (zejména ty z dnešního jednání omluvené) – je žádoucí se k pohovorům s uchazeči dostavit v co nejširším počtu.
Všem členům výboru I. Liška zašle popis činnosti správce – dokument je přílohou pracovní smlouvy s J. Liškou.
4. Plán akcí údržby a oprav v našich sportovištích. Jmenované komise výborem TJ splnily svůj úkol. Za areál Chvalkovická existuje a byl prodiskutován soupis prací pořízený na základě jednání pověřených členů výboru dne 5. června t.r. s těmito závěry:
- podlaha tělocvičny – nutná generální oprava, požádáme o grant HMP na rok 2018. K tomu účelu je nutno nechat zpracovat znalecký posudek a doporučení řešení opravy
- zateplení jižní fasády tělocvičny včetně řešení oken – nechat zpracovat návrh řešení a finanční náročnosti opravy –podle toho hledat zdroje k financování této práce
- oprava prasklých oken – ihned objednat u firmy Veglas (J. Veselý)
- dokončení opravy střechy – ano, v případě dostatku finančních zdrojů na údržbu realizovat. V každém případě navázat na práce po likvidaci expanzní nádrže na střeše – práce lze provést i v září – říjnu t.r.
- odstranění kabelu 380 V – zatím nebudeme řešit – může být použit pro zařízení staveniště
- šatny – realizovat postupně, ale v plném rozsahu – výměna skříněk, likvidace velkých skříní, osazení úsporných baterií, výměna svítidel, rozšíření ploch s věšáky, odvětrání šaten
- oprava ostění v tělocvičně – zadat truhlářům, současně s opravou stolů v zasedačce
-oprava omítek, vymalování chodeb a šaten – poptat M. Ducháče k provedení přes prázdniny
- nové vchodové dveře – není prioritou – řešit příp. podle finančních zdrojů
- doskočiště v areálu – řešit s oddílem atletiky, zajistit brigádnicky, finanční krytí ze zdrojů TJ.
 
Za tenisový areál informoval J. Trávníček – probíhá oprava altánku, nutné řešení stavu plotové zdi k Sajfrtům, geodetické zaměření, finanční odhad nákladů na nový plot.
 
5. Plán schůzí výboru TJ na 2. Pololetí 2017
5. září 2017 – s oddíly. 10. Října 2017. 14. Listopadu 2017 – s oddíly. 12. Prosince 2017. 9. Ledna 2018. Schváleno.
6. Různé, zpráva z oddílů
SG – P. Bareš – úspěšné závody o Vázu HP, příprava letních soustředění, účast na přeborech republiky
Te – J. Trávníček – soutěže se dohrávají tento víkend, o prázdninách se budou konat 3 celostátní turnaje, dále turnaje pro firmu Babolat (dle smlouvy). Od podzimu další turnaje dle programu.
Dále podána informace o možnostech zástupu za správceTA  v případě potřeby.
Ba – J. Jukl – 4. Místo minižákyň v Hradci Kr. – přebor republiky, do soutěží od podzimu vstoupí oddíl s dvěma družstvy mužů (1 přechází z dorostu), jedno žen, minižákyně U 13, dorost a žákovská přípravka 3x3.
Vol –J.Měšťan – skončily soutěže dospělých pražského přeboru – ženy B postoupily do 3. Třídy, blahopřejeme !. Naopak problém nastává u družstva mužů B, kde je současně nedostatek hráčů a pokud nebude nalezeno řešení, mužstvo B se již do 4. Třídy nepřihlásí. Dále J. Měšťan upozornil na nutno vyúčtování příjmů a výdajů volejbalové přípravky – zaurguje I.Liška u L. Hanzalové.
Jednání výboru ukončeno v 21,45. Zapsal I. Liška