Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Schůze výboru 11.4.2017

14. 11. 2017

 

Tělovýchovná jednota Sokol Horní Počernice, spolek                                           21. dubna 2017
 
                                                                         Z    Á    P    I    S
ze schůze výboru TJ konané 11. dubna 2017 od 19 hod. v klubovně TJ, Chvalkovická
Přítomni: Jukl, Měšťan, Trávníček, Bareš, Beran, Liška, Korbelová, Novotná, Rieb, Švancara
Omluven: Podroužek
Jednání výboru řídil předseda TJ J. Jukl.
Program:
1.      Kontrola zápisu z minulé schůze 22. 3. 2017
- body 2, 3, 4, 5, 7 a 8 budou předmětem i dnešního jednání
- ostatní bez připomínek, příp. v různém
 
2.      Příprava valné hromady TJ dne 27. 4. 2017, 18,30 hod., klubovna Chvalkovická
- výbor konstatuje, že všechny pozvánky  byly dle stanov TJ  včas a řádně distribuovány – členům – delegátům z našich sportovních oddílů přes předsedy odd., hostům písemně, příp. i osobně. Očekávaná účast cca 50 osob vč. hostů.
- prezenční listiny připraveny
- zpráva o činnosti, kostra je hotova, dokončení J. Jukl, nutno urgovat zprávy z oddílů
- zpráva o hospodaření – I. Liška
- zpráva KRK – L. Barešová
- plán činnosti na rok 2017, hlavní úkoly, rozvoj sportovišť  – J. Jukl
- rozpočet TJ na rok 2017 – hotov, výbor s poslední verzí souhlasí (obraty 3,9 mil. Kč dle písemného návrhu),  dát na vědomí VH
- udělení čestného členství – sděleno kandidátům, zajištěna jejich doprava, diplomy před dokončením v tiskárně, dárkové balíčky a květiny zaj. I. Liška, odsouhlaseno znění diplomu a zvolena verze uvedení jmen na diplom čestného členství
- občerstvení, výbor doporučil způsob občerstvení – zajistí I. Liška, kelímky, tácky, vody, chlebíčky
- jubilanti v roce 2017 – kulatá výročí členů – 75 let a méně (do 50) – jde o zhruba o 20 osob,
 pro přítomné je třeba mít k dispozici cca 15 květin.
- problematika našeho znaku TJ – t.č. existují dvě podobné varianty znaku – jeden na dopisních papírech, jeden v maketě v klubovně – I. Liška podal vysvětlení k vývoji současné verze znaku. J. Jukl zahájil jednání s výtvarníkem M. Velíškem – je ochoten zpracovat konečný návrh (příp. ve variantách) – jako základ je dosavadní vzor vycházející ze symboliky sokolského hnutí. K tomu připomínka J. Trávníčka – nutno ctít náš původ, sokolská jednota založená v HP počátkem 20. století, odkaz našich otců a dědů. Závěr: bude-li návrh znaku od M. Velíška hotov, můžeme projednat valnou hromadou a kompetentně schválit.
- problematika pobočných spolků v TJ, zejména u Tenisového klubu SHP jde o relevantní majetkový vztah – viz 4 varianty ve znění návrhů J. Trávníčka z předchozí schůze výboru TJ.
J. Trávníček se v této věci konkrétně nevyjádřil, je možné uvažovat i s variantou, že konkrétně se tento vztah na nadcházející valné hromadě řešit nebude. Pak by měla valná hromada vzít na vědomí, že zůstává stejný, platný, ale nepopsaný a právně neuzavřený vztah mezi hlavním a pobočným spolkem ve věci užívání tenisového areálu Otovická s tím, že ve smyslu stanov uloží výboru, aby tento vztah dopracoval a předložil nejbližší valné hromadě hlavního spolku. K tomu poznámky J. Jukla a T. Rieba – otázky daňové, včetně povinnosti plátce DPH – ano či ne ?
Závěr: výbor TJ se sejde v den konání valné hromady hodinu před začátkem, t,j, v 17,30 hod. v klubovně.
 
3.      Rozpočet TJ na rok 2017. Výbor souhlasí s poslední navrženou verzí – po vyjmutí položky odpisů nemovitého majetku a souvztažného krytí. Rozpočet vyrovnaný s obraty příjmů a výdajů 3 900 000,--. Písemně bude rozdáno na stůl – valná hromada „bere na vědomí“.
 
4.      Termíny sportovních akcí v roce 2017 – změny, doplňky.
- basketbal – Májový turnaj v sobotu 27. Května – celý den
- nohejbal – J. Liška (soukromý turnaj) žádá rovněž na sobotu 27. 5. – dva kurty antuka
     - k tomu J. Jukl doporučuje oddělit tyto dvě akce – posun nohejbalu na jiný termín (20. 5. nebo 3. 6.), třeba řešit.
- rezervujeme 1 termín (sobota) v červnu pro tradiční nohejbalový turnaj – HOPOKOP („kluci od Lípy“) – dosud neupřesněno
- zájem o pronájem venkovního hřiště a beachvolejbalových kurtů pro letní soustředění fotbalistů SC Xaverov – p. D. Lukeš - posl. týden v VII a první týden v VIII/2017. Výbor nemá námitek a souhlasí – úhrada za venkovní plochy dle platných sazeb.
- poslední týden v srpnu – atletika soustředění žactva – ano., rovněž basketbal – ve volných termínech, není problém.
- odsouhlaseny termíny školení trenérů PFS na 2. pololetí 2017 –od posledního víkendu v říjnu do poloviny prosince 2017 + jaro 2018 dle objednávky. Případné kolize (1 den pro volejbalový turnaj, příp. basketbal) – bude upřesněno.
- M. Švancara – s ohledem na chystané přihlášení minižákyň volejbalu do zimní soutěže bude třeba počítat alespoň s jedním víkendem pro uspořádání takového turnaje u nás. Zatím zřejmě nebude aktuální v období zima-jaro 2018, ale v dalších obdobích je s tím třeba počítat. Výbor bere na vědomí.
- J. Měšťan – v souvislosti s nárůstem požadavků na hodiny v tělocvičně odd. volejbalu dotaz na možné využití tělocvičny v SOŠ Lipí – zjistí I. Liška.
 
5.      Investiční záměr TJ – výstavba gymnastické tělocvičny – aktuální informace.
MŠMT v 1. kole výběru žádostí podaných na podzim 2016 naši žádost nevybralo. Ještě je malá naděje na kola další, nicméně bude třeba to podat na podzim znovu. I. Liška v té souvislosti odkázal na věstník MŠMT, kde jsou uvedeny vybrané žádosti pro rok 2017 a dále  – jak od TJ a klubů, tak obcí a měst – přehled je zajímavý. Stejně tak upozornil na informace o rozdělení více než miliardy korun z rozpočtové rezervy hlavního města Prahy pro městské části. V přidělených dotací je i několik sportovních aktivit na území městských částí hl.m. Prahy. Praha 20 dostala cca 11 mil. Kč na rekreační a pohybový park „Houslový klíč“ u sídliště Canaba.
J. Jukl informoval o svolaném jednání zástupců TJ u p. starostky – ve věci upřesnění žádosti o podporu přípravy investičního záměru výstavby gymnastické haly (naši původní žádost rada neschválila a vyžádala si doplnění rozpočtu). Jednání bude ve středu 19.4. – za TJ se zúčastní J. Jukl, J. Trávníček a L. Barešová. Podklady připraví J. Jukl a I. Liška.  
 
6.      Finanční situace, návrh na dělení dotace – grantu HMP na vybrané sportovní akce v r. 2017.
Aktuální finanční situace je stabilizovaná, došly grantové prostředky od HMP, příspěvek na
Seniorské aktivity 20 tis., vybrané sportovní akce 50 tis., tříletý grant á 50 tis. na provoz tenisového areálu, tříletý grant na provoz tělocvičny á 200 tis. –(grant na provoz tenisového areálu bude převeden na podúčet tenis. odd.) Přidělený grant na vybrané sportovní akce výbor navrhl a odsouhlasil rozdělit takto: - Novoroční běh – 15 tis., Májový basketbalový turnaj – 15 tis. , dva tenisové turnaje – 20 tis.
 
7.      Různé:
- a/ I. Liška, J. Jukl – informace v kauze Sazka. Naše stanovisko (JUDr Nešpor) předáno v termínu Obvodnímu soudu pro Prahu 9. Již dříve bylo soudu předáno stanovisko druhé strany – prostřednictvím právního zástupce MČ Praha 20. S ohledem na zatíženosti soudů lze očekávat, že další soudní jednání nebude dříve než za půl roku.
- b/ I. Liška, J. Jukl – náš vybraný partner pro dodávky plynu od 27. 4. t.r. – společnost Energie 2 ukončila obchodní činnost. Její program a obchodní vztahy převzal ČEZ. Ten nyní musí optovat smlouvu s Energií 2 – nutno urgovat – zatím stále odebíráme plyn od PP, a.s. – 20. 4. budeme platit první zálohu této společnosti, pak musí dojít k převodu plynoměru, vyúčtování odebraného plynu od 17. 2. od PP. a.s. a pak musíme dostat nový rozpis záloh od ČEZ.
K tomu poznámka J. Trávníčka – bylo by vhodné plyn odebírat od téhož dodavatele, tzn. pro oba areály  – jistě by bylo možné dosáhnout větší úspory celkem.
- c/ oprava fasády tělocvičny  – vyčerpání zbylých prostředků z grantu na r. 2016 – ve smyslu předchozí spolupráce a ujednání s firmou Slunéčko – předpoklad provedení prací v květnu 2017 – pouze oprava fasády – na již zateplených částech – severní strana, část strany západní – přístavby.
Návrh rozpočtu a krytí připraví do příští schůze I. Liška.
- d/ J. Trávníček – informace z tenisu – 15. 4. demontáž přetlakové haly, po úpravě kurtů letní provoz . 26. dubna se koná valná hromada Tenisového klubu SHP, pob. spolku. Do letních soutěží PTS se od posl.  víkendu v dubnu zapojí celkem 8 družstev. Dále informace o činnosti TŠ – včetně specifické činnosti trenéra A. Krtka – trénink mentálního vědomí sportovce – J. Trávníček doporučuje využít i pro jiné sporty. Dále J. Trávníček žádá o včasné zpracování výsledků hospodaření TJ za rok 2016 – po předaných informacích o základních výkazech TJ a daňovém přiznání jde nyní o výsledky středisek, u tenisu 44 a 64. I. Liška slíbil, že bude předáno včas před konáním VH Tenis. klubu. Dále upozornil na běžící termíny svých pohledávek u TJ – nutno splatit do konce roku 2018. I. Liška slíbil splacení zbývající části závazku za převzatou pohledávku od firmy Sibera v co nejkratší době – do konce 1. pololetí t.r.
- e/ I. Liška – informace o provedené kontrole agendy soc. poj. – PSSZ – 20. 3. 2017 - viz protokol o kontrole – bez závad .
- f/ I. Liška, J. Jukl – termíny jednání příští týden k vypsané veřejné zakázce na rekonstrukci střechy altánku v tenisovém areálu – z grantu HMP. Dosavadní procedura organizována dle zákona o zadávání veř. zakázek a uzavřené smlouvy s hl.m. Prahou – včetně vyrozumění zástupců hl.m. Prahy o konání komise pro otevírání obálek ve čtvrtek 14. 4. V 15 hod. Poté bude výsledek jednání komise a výběr nejvhodnější nabídky sdělen přihlášeným firmám.
       Schůze skončila ve 21,15 hod.
       Zapsal: I. Liška