Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Schůze výboru 26.4.2016

13. 6. 2016

 

Tělovýchovná jednota                                                                                  Dne 4. Května 2016
Sokol Horní Počernice
                                                                             Z   á   p   i   s
ze schůze výboru TJ, konané dne 26. dubna 2016 od 19 hod. v klubovně TJ
 
Přítomni: Liška, Měšťan, Jukl, Podroužek, Trávníček, Rieb, Bareš, Kabát, Novotná, Švancara
Omluveni: Korbelová, Beran, Burda
1.            Kontrola zápisu z minulé schůze dne 15. 3. 2016
1.1.        Kauza Sazka – soudní spor TJ s MČ Praha 20 – předseda TJ seznámil členy výboru s návrhem protistrany tlumočeným naším zástupcem JUDr P. Nešporem. Tento návrh byl odeslán právním zástupcem MČ Praha 20 – právní kanceláří B+V+kol. Po diskuzi přijato usnesení výboru:“ TJ setrvává na našem právním stanovisku předloženém u soudu pro prahu 9 dne 3. 2. t.r. a neshledává žádné nové skutečnosti, které by měly náš názor změnit. Naopak bere na vědomí usnesení České policie, odbor kriminální služby Praha III, které odkládá trestní věc p. Ivana Lišky v této kauze, neboť neshledává trestnost jeho postupu. „ Výbor TJ dále vzal na vědomí informace o nabytí právní věci shora uvedeného usnesení ČP a dále informaci o tom, že ČP vrátila do TJ veškeré účetní dokumenty z let 2006 – 2013 vyžádané policií a poskytnuté z archivu TJ na období VII/2015 – III/2016.
 
1.2.     Žádost TJ o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha 20 na celoroční činnost v 7 sportovních oddílů pracujících s dětmi a mládeží a dále příspěvek na provoz sportovních zařízení v majetku TJ. TJ včas a řádně podala žádost na rok 2016 o příspěvek ve výši 610 tis. Kč. Komise rady m.č. pro sport a mládež doporučila poskytnout TJ příspěvek ve výši 422 tis., tedy na jednoho člena TJ z kategorie dětí a mládeže po 1 000,--Kč. Rada MČ projednala náš požadavek dne 31. 3. t.r. a navrhla přidělit naší TJ příspěvek ve výši 0,--Kč. Zastupitelstvo městské části jednalo o naší žádosti dne 18. 4. t.r. Nebyl schválen ani navržený příspěvek komisí pro sport a mládež ve výši 422 tis. Kč –(9 pro, 4 proti, 9 se zdrželo), ani příspěvek ve výši 0,-- dle návrhu rady MČ. Dále proběhla diskuze k tomuto problému, který lze ještě řešit opakovaným návrhem pro jednání zastupitelstva, příp. i peticí proti současnému rozhodnutí MZ.
1.3. Ke změně dodavatele plynu do sokolovny. Výpověď P.P. a.s. podána, nová smlouva s vybraným dodavatelem podepsána v souladu s jejich nabídkou. Připomínka J. Podroužka – žádá o uvedení informace do zápisu z předchozí schůze, kdy hlasoval proti přijetí nabídky výborem vybraného dodavatele.
1.4. Přidělené dotace a granty k dnešnímu dni: ČUS – příspěvek ze státních programů MŠMT – na činnost 397 tis., Hlavní město Praha – na sportovní akce v rámci projektu Praha – evropská metropole sportu 2016 – 40 tis., z toho 15 tis.na Novoroční běh, 25 tis. na naše tenisové turnaje po celý rok. Dále 150 tis. na provoz sportovních zařízení – z toho areál Chvalkovická 100 tis., tenisový areál 50 tis. Dále 450 tis. na zateplení tělocvičny Chvalkovická. Výbor bere na vědomí s tím, že je třeba připravit výběrové řízení na zateplení objektu tělocvičny – nabídkou 3 vybraným zájemcům. Připraví I. Liška do příští schůze výboru TJ (tzn. až po valné hromadě).
1.5. Registrace naší TJ jako spolku a dvou pobočných spolků (TK a Ba) –k dnešnímu dni nejsou žádné informace – pokud nebude hotovo do termínu valné hromady, VH proběhne podle starých stanov –neměl by být problém. Návrh na doplnění stanov z 3. 10. 2015 zůstává pro valnou hromadu 12. 5. stejný.
1.6. Valná hromada TJ dne 12. 5. 2016 – čtvrtek od 18,30 hod. – úkoly splněny, pozvánky a delegačenky rozdány. Je žádoucí, aby VH byla usnášeníschopná – předseda vyzval největší oddíly TJ, aby svoji účast zajistili naplno. Očekávaná účast – kolem 40 přít. K volbě výboru se nejeví žádný problém. Pokud jde o předsedu, I. Liška opakovaně navrhl, aby byl touto VH zvolen nový předseda.
Možnost je i volba dvou místopředsedů jako statutárů a rozdělení jejich kompetencí. K definitivnímu návrhu v této věci se výbor TJ sejde ještě před valnou hromadou v 18 hod. !
1.7. Brigádní povinnost členů TJ. Opětovně se diskutovalo o této možnosti. Závěr: zatím pro nejbližší období můžeme o této možnosti (všech variantách řešení vč. zvýšení členských příspěvků) jen diskutovat, definitivní návrh by byl připraven až do následující valné hromady.
1.8. Provedená opatření v důsledku nekonání výborové schůze dne 12. 4. 2016:
- úprava stanov předána JUDr Supovi ve znění připraveném pro schůzi výboru 12.4. bez stanoviska výboru
- formulář „přihlášky za člena TJ Sokol Horní Počernice“ – předán do tisku v úpravě před nekonanou schůzí výboru
- nájemné za služební byt v tělocvičně se dnem 1. 5. zvyšuje na dvojnásobek
     Shora uvedená opatření, která provedl předseda po nekonané výborové schůzi výbor TJ bere na vědomí.
1.9. Finanční situace – stav na účtě TJ 93,6 tis., na podúčtech 483 tis. , žádné nové dluhy nejsou, ani z provozu tvz – všechny zálohy zaplaceny (vč. P.P., a.s. na I. období). Uspokojivá suma výběru členských příspěvků pomohla překonat úvodní kvartál roku, kromě jiného.
1.10. Účetní uzávěrka TJ za rok 2015 – je zveřejněna na informačním systému ČUS – tzv. ISCUS – členům výboru podána informace k možnosti vstupu do tohoto systému, kde jsou kromě členské základny, ekon. výkazů za r. 2014 a 2015 i další možnosti informačních záznamů o TJ. Daňové podání za TJ podáno včas, i další výkazy – PSSZ, VZP – naše roční bilance nepřináší povinnost daňového odvodu.
1.11. Návrh uzavření smlouvy o poskytování služeb s I. Liškou. Od 1. 9. 2015 do konce února 2016 nebyla obsazena funkce org. admin. pracovníka TJ – I. Liška toto vykonával bezplatně. Seznam všech manažerských, ekonomických, organizačních i administrativních úkonů v této funkci předložen výboru TJ. Jde vesměs o práce nad rámec tzv. statutárních funkcí – ty jsou tzv.honorární, ať už je bude vykonávat napříště předseda či místopředseda TJ. Vzor smlouvy o poskytování těchto služeb připravil T. Rieb – návrh doplněn o některé detaily. Obsazení této funkce podle této smlouvy se schvaluje od 1. 3. , rovněž měsíční honorář stanoven výborem TJ v navržené výši J. Podroužkem. Smlouvu nutno doladit a pak podepíše místopředseda TJ.
1.12. Úkoly tzv. motivačního charakteru pro správce tělocvičny. Podle návrhu J. Měšťana by mělo jít o větší práce nad rámec běžných povinností ze smlouvy, které mohou být honorovány zvlášť – vždy podle návrhu místopředsedy J. Měšťana. Příklad těchto prací: - úprava okolí beachvolejbalových kurtů, úprava nástupního prostoru před tělocvičnou (zvednuté dlaždice, okolí smrku, část. likvidace porostů směrem k 1. kurtu), generálka hřiště s umělým povrchem, příprava na zateplení objektu – likvidace materiálu mezi garáží a tělocvičnou – ve spolupráci s D. Bohmem – ve smyslu upozornění na uvedení do pořádku – viz poslední zápis, obnovení doskočiště na dálku.
1.13. Návrh na vypořádání mezi TJ a Tenisovým oddílem. Po rušné diskuzi, ve které J. Trávníček vyjádřil  nespokojenost s výsledky hospodaření TO uvedené v předaných dokladech od účetních.
K záležitosti je třeba se vrátit co nejdříve – spol. I. Liška a J. Trávníček, stejně tak jako vypořádání mezi TJ a TO a likvidace závazků z investic a údržby tenisového areálu v posledních letech.
2. Různé: - J. Měšťan – vyslovil přání a názor, aby hospoda více sloužila sportovců. Navrhuje, co proto udělat. Diskuze: určitě jsou změny, které lze provést, některé musí být realizovány po dohodě obou stran (TJ x nájemce). Závěr: na příští schůzi, první po valné hromadě pozvat správce a provozovatele hospody J. Lišku
- F. Kabát – vznesl dotaz, jak uspořádat vztah ke skupině nohejbalistů, kteří již přes dva roky chodí pravidelně ve středu na bližší kurt. Současná výše plateb za kurt je minimální. Alternativně lze řešit i členstvím v TJ. Návrh na sazbu za jedno hraní (cca 1,5 hod.) schválen ve výši 200,--Kč. Další dohoda obou stran po jednání z naší strany – F. Kabát, I. Liška.
Zapsal: I. Liška
3. 5. 2016