Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příprava a orientační plán cesty - Vietnam 2011

26. 2. 2011

Již na jaře jsme se rozhodli, že další naší navštívenou asijskou zemí bude Vietnam. Koncem srpna 2010 po návratu z Francie jsme zakoupili letenky se společností Qatar Airways do Bangkoku. Bohužel přímé letenky do Hanoje s polskými LOT nám vyprodali a tak již po třetí navštívíme Bangkok a poté se druhý den přesuneme do Vietnamu.

Náš orientační program (11.3.2011 - 28.3.2011) je následující ( případné změny budou závislé na počasí, které bývá ve Vietnamu dost nevypočitatelné) :

1 den - odlet v poledne z Mnichova do Doha. Přílet v 19,25 a pokračování v 20,50. Bude to asi honička. Snad nebudeme mít spoždění abychom přestup stihli.

2. den - přílet do Bangkoku, ubytování v hotelu blízko letiště a pak celodenní prohlídka města

3 den - ráno v 6,55 odlet do Hanoje, přílet 8,40 (Air Asia). Ubytování a pak celodenní prohlídka města, sehnání zájezdů na příští dny do Sa-Pa a zátoky Ha Long. Večer návštěva známého vodního loutkového divadla

4 den -ráno odjezd z Hanoje do zátoky Ha Long a zde výlet lodí po zátoce. Přespání na lodi.

5 den - pokračování ve výletu po zátoce a odpoledne návrat do Hanoje.Večer odjezd nočním vlakem do Sa-Pa

6 den - brzy ráno příjezd do městečka Lao Cai a hodinový přejezd do Horské vesnice Sa-Pa. Ubytování a výlety do okolí

7 den - pokračování prohlídky okolí Sa-Pa a večer odjezd nočním vlakem zpět do Hanoje

8 den - ráno v 5,00 hod. příjezd zpět do Hanoje, dokončení její prohlídky a ve 14,25 odlet do města Hue ve Středním Vietnamu (Vietnam Airlines). Plánovaný přílet je v 15,35 hod. Odjezd do hotelu a večerní první obhlídka města

9 den - prohlídka města Hue - purpurová řeka, mauzolea

10 den - prohlídka zakázaného města a odpoledne 150 km přejezd do městečka Hoi An

11 den - prohlídka městečka, půjčení kol, možnost koupání dle počasí

12 den - výlet do My Son (chaimské ruiny)

13 den - dle počasí výlet do Ba Na Hill Station - (horské městečko nad Danangem - lanovka, vodopády) nebo výlet na kole po okolí Hoi An po plážích. Večer odjezd na letiště v Danagu a v 20,25 odlet do Ho Chi Minh City (Vietnam Airlines). Přílet v 21,35 a odjezd do hotelu na ubytování.

14 den - prohlídka města, možná výlet na tunely Cu Chi známé z Vietnamské války

15 den -  odjezd na výlet po deltě Mekongu

16 den - pokračování ve výletu po Mekongu a odpoledne návrat do města a dokončení prohlídky Ho Chi Minh City.

17 den - ráno odlet do Bangkoku v 9,45 - přílet 11,10. Možná prohlídka Bangkoku a večer odlet v 20,30 do Doha. Přílet 23,30

18 den - odlet z Doha do Mnichova v 2,10 a plánovaný přílet do Mnichova v 7,20. Pak odjezd autem opět domů do Prahy

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vietnam

(abozenka, 7. 5. 2013 16:27)

Dobrý den,moc se nám líbí Vaše cestování.Chystáme se v únoru do Vietnamu a řešíme,jak vyřídit víza.Jsme starší pár(50),odchovaní na ruštině a anglicky umíme jen pár vět...Děkujeme za články,jsou to pro nás důležité informace.

Re: Vietnam

(Zdeněk, 8. 5. 2013 8:17)

Dobrý den,
jsem rád když mé články někomu pomůžou. I my jsme v podobném věku a s angličtinou na tom také nejsme zvlášť dobře. Víza on-line mohu vřele doporučit. Je to rychle a levné. Zajišťuje společnost East Sea Travel a dá se vše vyřídit přes internet. Přeji Vám pěknou dovolenou a mnoho pěkných zážitků. Zdeněk

Re: Re: Vietnam

(abozenka, 25. 5. 2013 10:08)

Snažíme se tak nějak kopírovat Váš itinerář,máme na to 27 dní.Mohu se zeptat,co byste dnes třeba vynechali,nebo naopak přidali?Děkuji a přeji hezký den.Kdybyste někdy cestovali na Srí lanku,rádi předáme informace na oplátku my.Byli jsem tam vloni i letos.S pozdravem Lančaričová B.

Re: Re: Re: Vietnam

(Zdeněk, 25. 5. 2013 18:42)

Pěkná byla všechna místa, takže mi nenapadá žádné, které bych doporučil vynechat. Kdybychom měli více času, asi bychom více dní strávili v horách u čínských hranic a třeba také na pobřeží u Nha Trang a Mui Ne. Nějaký ten den by určitě stálo za to věnovat Da Lat a další části Jižní vysočiny. Bohužel, my jsme měli málo času a tak jsme všechno nestihli.
O Sri Lance jsme již uvažovali letos, ale bohužel z časových důvodů jsme nakonec navštívili SAE. Určitě sem ale cestu plánujeme, jen nevím, kdy nám to vyjde. Určitě bych nějaké zajímavé informace přivítal. Máte nějaké internetové stránky ?
Jinak Vám přeji mnoho krásných zážitků ve Vietnamu.
Zdeněk

Fotografujete také?

(Eduard Novák, 19. 3. 2011 16:06)

Dobrý den z České republiky,
tož velice mě potěšilo množství textu, díky němuž jako bych cestoval s Vámi.
Pouze bych se rád zeptal, zdali sem přidáte více fotografií z Vaší cesty. Každý večer po práci sleduji kam jste dojeli a vyprávím o tom v práci svým kolegům. Všichni obdivujeme, jak tuto cestu bez problémů zvládáte sám.
Přeji Vám krásné počasí a plno dalších zajímavých zážitků.
Váš pravidelný čtenář

Re: Fotografujete také?

(Zdeněk, 19. 3. 2011 23:07)

Dobrý den,
děkujeme za přání. Jak uvádím na začátku v prvním příspěvku, tak fotografie ukládám přes server rajče, protože ze zahraničí je to rychlejší. Přístup je tam buď přes složku fotografie z našich dovolených nebo přímo na adrese : www.bohemak.rajce.idnes.cz. Bohužel jsem zatím fotografie neutřídil a z větší části nepopsal.

Zdraví Z.

Otázka

(Eduard Novák, 6. 3. 2011 15:27)

Dobrý den,
moc se mi líbí Váš plán cesty. Mohu jet s Vámi? Kolik by mě to stálo?

S vřelým pozdravem Váš fanoušek

Re: Otázka

(Zdenek, 9. 3. 2011 20:56)

Děkuji za pochvalu. Bohužel na společnou cestu je již trošku pozdě. Náklady na cestu jsou závislé na čase nákupu letenek. Já jsem je již objednával v srpnu loňského roku. Všechny letenky se dají pořídit pro 2 za cca. 40 tis. Kč ( cesta Mnichov - Doha - Bangkok - Hanoi - Hue - Danang - Saigon - Bangkok - Doha - Mnichov). Ubytování vzhledem k šetření času objednávám dopředu přes booking.com . Levnější hotely s dobrým hodnocením - pro dva dohromady cca. za 5 tis. Kč. Víza jsou nyní do Thajska do 31.3.2011 zdarma a do Vietnamu se dají pořídit online přes internet (2 tis. pro oba). Na výlety počítám cca. 8 tis. Kč + kapesné, jídlo, benzín a parkování Mnichov.
Zdraví Zdeněk

Příprava a orientační plán cesty - Vietnam 2011

(Broněk, 7. 3. 2011 11:40)

Až budou fotky, tak mi dej vědět. Užijte si to.