Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komentáře

15. 4. 2010
Komentáře můžete jednoduše zapnout nebo vypnout v nastavení pod editorem
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Srí Lanka - listopad 2016

(Mirka, 22. 5. 2016 14:52)

Dobrý den, v listopadu se chystáme na 3 týdny na Srí Lanku. Moc se mi líbil Váš článek Plán cesty den 1-6, ale bohužel jsem nenašla pokračování Vaší cesty. Nemohli byste mi poslat podrobnější info o dalších dnech Vaší cesty?
Jedem sami dva a uvítáme případné parťáky - ideálně se znalostí AJ - sami známe jen pár slov :-(

Re: Srí Lanka - listopad 2016

(Zdenek, 25. 6. 2016 10:09)

Dobrý den, pokusím se doplníte i další dny,zatím jsem se k tomu nedostal. Teď se chystám na další dovolenou,tak snad později. Jinak díky za pochvalu a přeji hezkou dovolenou. Ještě komentář k předcházejícímu dotazu. Co se týká zakoupenych přípravku, příliš dobre zkušenosti nemám, zejména u depilacniho přípravku, účinkoval pouze dočasně. Zdraví Zdenek

přírodní depilátor

(Eva, 10. 12. 2015 22:06)

Dobrý den,
v lednu se chystáme navštívit Srí lanku,chtěla jsem se vás zeptat jaká byla vaše spokojenost se zakoupenými léčivými produkty ?? Přírodní depilátor...
Předem děkuji za odpověď.Eva

Srí Lanka

(Petr L, 10. 11. 2015 19:22)

Dobrý den, plánuji teď s přítelkyní cestu na Srí Lanku, na kterou odlétáme před Vánoci a velice nás zaujal váš cestopis. Mohl byste mi prosím poslal kontakt na řidiče, který se o vás staral celou cestu? Předem děkuji za odpověď, Petr L

Re: Srí Lanka

(Zdenek, 19. 11. 2015 14:23)

Dobrý den, auto s řidičem jsme měl objednáno přes e-mail Rangaferdinando@ymail.com a ten mi poslal řidiče jménem Gaamagi. Na nej mám pouze telefon +94779968188. Přeji hezkou dovolenou. Sri Lanka je krásná, i když trochu překvapivě dráha, zejména vstupy do památek. Zdraví Zdenek

Průvodce

(Tom, 7. 2. 2015 10:11)

<a href="http://www.holidaysfactory.com">Průvodce</a>

Průvodce

(Tom, 7. 2. 2015 10:10)

http://www.holidaysfactory.com

Norimberk Parkování

(David, 20. 6. 2013 13:47)

Dobrý den,
chtěl bych se prosím zeptat, kde se dá zadarmo parkovat v Norimberku jak píšete. Koupil jsem si na jaře stejné letenky na Sardinii ale moc se mi nechce nechávat auto někde na ulici nebo u supermarketu který je celkem poblíž co jsem koukal do mapy, jedu tam totiž na 2 týdny.
Děkuji za odpověď.
David

Re: Norimberk Parkování

(Zdeněk, 20. 6. 2013 17:48)

Dobrý den,
parkovat se dá jednu stanici U2 od letiště ve čtvrti Ziegelstein.Nejlepší je parkování na rohu Otto-Lilienthal-strasse a Rathsbergstrasse. Je zde taková polozpevněná plocha ihned u metra - je to vidět na google street view. Na letiště odtud lze kromě metra i dojít přes park - 3km - pěkná procházka. Parkovalo zde několik aut českých poznávacích značek. Vše proběhlo naprosto bez problémů. Přeji hezkou dovolenou.
Zdeněk

Re: Re: Norimberk Parkování

(David, 21. 6. 2013 8:53)

Dobrý den,
děkuji moc za radu, asi ji nejspíš využijeme.
Jinak máte pěkný cestopis, mám naplánovaný podobný okruh.
Mějte se.
David

Madeira - auto

(Radka, 2. 4. 2013 16:32)

Dobrý den,
díky za zajímavé informace a tipy.
Ale měla bych prosbu - mohli byste nám poradit s půjčením auta na Madeiře? Stále váháme, jestli ho zamluvit předem po netu, nebo to nechat až na místo a projít si půjčovny osobně. Nedokážeme totiž odhadnout cenový rozdíl mezi půjčením on-line a na místě.
Díky za zprávu

Re: Madeira - auto

(Zdeněk, 2. 4. 2013 19:34)

Dobrý den,
co se týká pronájmu aut, já vždy raději rezervuji auto přes internet, tak jeden týden dopředu. Jsou různé společnosti přes které se dá rezervovat auto po celém světě. Dokonce většinou, pokud uvedete dřívější čas vyzvednutí auta, tak mám zkušenost, že často dostanu vyšší kategorii vozidla než jakou mám objednánu, samozřejmě za původní cenu. Zrovna na Madeiře se mi tento případ stal. Nejčastěji používám irskou společnost Car Trawler, stránky : https://www.cartrawler.com/booking.com
nebo
můžete zkusit stránky : http://www.rentalcars.com

U obou společností dostanete několik srovnávacích nabídek. Vždy je ale potřeba důkladně prostudovat podmínky pronájmu. Každá společnost má jiné a také některé země mají své zvláštní podmínky.
Co se týká cen při pronájmu na místě, tak jsem slyšel, že nižší ceny většinou nemají. Vlastní zkušenost ale nemám. Jinak Vám přeji hezkou dovolenou a dobrý výběr auta.
Zdraví Zdeněk

Re: Re: Madeira - auto

(Radka, 3. 4. 2013 12:37)

děkuji za ochotu a rychlou reakck, ať se Vám daří

Portugalsko

(Míša, 21. 8. 2012 8:43)

Ahoj! Moc pěkné stránky a hlavně cesty! Četla jsem článek o cestě do Portugalska a protože se chystám stejně jako vy přes Mnichov, chtěla jsem se zeptat, jestli jste letěli s pasem nebo stačila na letišti jen občanka. Moc děkuju za odpověd. Míša (misaditrichova@gmail.com)

Re: Portugalsko

(Zdeněk, 21. 8. 2012 20:50)

Ahoj Míšo,
my jsme měli pasy, ale stačí i občanka. Portugalsko je v Shengenu a kontroloval jsem i na jiných stránkách o Portugalsku. Pokud ale vlastníš pas, raději bych si ho asi vzal pro jistotu.
Přeji mnoho hezkých zážitků v Portugalsku.
Zdeněk

Francie-bezva cestopis

(Honza, 21. 6. 2012 12:40)

Krásně zpracovaný cestopis, díky. Bude nám dobrým průvodcem, za pár dní odjíždíme do Francie na Azurové pobřeží. Většinu míst, která tak půvabně popisujete, máme v plánu navštívit, takže Vaše poznatky přijdou velice vhod. Jedeme po vlastní ose, třídenní cesta tam, Lichštejnsko, Švýcarsko, Itálie, Monaco, Francie. 11tidenní pobyt na pobřeží a jednodenní výlety na zajímavá místa (Verdon a j.), něco autem, něco málo na kole. Zpátky dva až tři dny, Avignon, Lyon, atd. Těšíme se moc, nyní dvakrát více, díky Vašim cestopisům a fotkám.
Díky, přejeme další šťastné putování.
Zdraví Majka a Honza

Re: Francie-bezva cestopis

(Zdeněk, 21. 6. 2012 23:16)

Jsem rád, že někomu mé zápisky poslouží. Je to už skoro rok co jsme navštívili Provence a stále jsem ještě náš cestopis plně nedokončil. Zjistil jsem, že nejlepší je zaznamenat své zažitky co nejdříve, po delší odmlce je to čím dál tím těžší. Přesto se ale pokusím naše zážitky z Francie ci nejdříve dopsat. Přeji Vám mnoho krásných zážitků, návštěva jižní Francie určitě stojí za to.
Zdeněk

tip na Vietnam

(Jary, 19. 2. 2012 16:06)

Dobrý den,

v březnu se služebně podívám do Vietnamu. Chtěl bych si prohlédnout něco i turisticky. Času je ale málo. Pokud byste měli 2 dny ve středním Vietnamu, která dvě z těchto tří míst byste si vybrali: Hue, Hoi An, My Son? A druhý dotaz, vidím že jste byli ve Vietnamu v březnu. V kolik v tomto obdodbí svítá a stmívá se?

Díky.

Re: tip na Vietnam

(Zdeněk, 21. 2. 2012 20:12)

Dobrý den,
co se týká délky dne , tak ta je vzhledem k blízkosti rovníku celý rok podobná. Rozednívalo se po šesté hodině a stmívalo po 18 hodině. Délka dne byla něco méně než 12 hodin.
Z těch 3 možností bych asi volil Hue a Hoi An.Jen upozorňuji, že vzdálenost mezi Hue a Hoi An je přibližně 120 km, což při průměrné rychlosti ve Vietnamu kolem 35 - 40 km představuje více než tří hodinovou cestu. V Hue se nám velmi líbila mauzolea kousek za městem (od 5 do 13 km, my absolvovali tři). Hoi An je asi nejhezčí městečko ve Vietnamu s krásným historickým centrem. Nám se líbil i My Son, i když do Angor Watu má daleko. Mnoho chrámů zde bylo poškozeno za Veinamsko americké války a zbyla již jen torza. Je zde ale zase docela pěkná krajina i s kouskem původní džungle. Takže záleží čemu dáváte přednost.
Jinak Vám přeji pěkné zážitky ve Vietnamu, určitě stojí za to.

Re: Re: tip na Vietnam

(Jary, 23. 2. 2012 16:57)

Díky moc za tipy. Pomohly.