Jdi na obsah Jdi na menu

Gepard

www.sekundaa.estranky.cz Úvodgepard-stihly-africky-img_0981mw.jpg Gepard štíhlý se v mnoha ohledech liší od typického tělesného schématu kočkovité šelmy, některými znaky připomíná spíše psovité.Má poměrně malou, kulatou hlavu a dlouhé končetiny i ocas. Stavbou těla se podobá chrtům.

 

Chování,zvyky -

Má neobyčejně dlouhé nohy, jen částečně zatažitelné drápy a svou kořist štve rychlostí, která nemá ve světě zvířat obdoby. Gepard také na rozdíl od ostatních velkých koček neumí řvát a nikdy nenapadá člověka. Právě naopak - v mnoha zemích mu byl společníkem a po staletí ho doprovázel na lovu.Žije v Savanách,živí se antilopami,prostě masem ;)

Anatomie Zvířete -

Čeleď - kočkovití

Podčeleď - malé kočky

Rod - gepard

 

Gepard je jediná velká kočkovitá šelma, o které nemáme žádné zprávy, že by kdy napadla člověka.

Kdybych mněl chovat geparda ve skole tak bych ho choval v kleci ve vestibulu aby na nej mohl každý pohlédnout jídlo : každý by mu něco hodil potrava > někdy zlobiví žáci. Venku být nemůže >což znamená že nemá výběhy :D Rozmnožování není každý 5 rok kupuje škola nového.

Autor: Jaroslav Chum.

 

 

Chov zvířete - Gepardi se velmi snadno ochočí a cvičí. Už ve starém Egyptě a Indii byli cvičeni k lovu gazel.Přesto není domestikovaným zvířetem, protože v zajetí se rozmnožuje jen vzácně a většina ochočených gepardů pochází z volné přírody.