Jdi na obsah Jdi na menu
 


Info-o Edwardovi Cullenovi

Edward Cullen


 
Celé jméno: Edward Anthony Masen Cullen
Jeho stav: upír
Datum narození: 20. června, 1901
Věk: "zemřel" když mu bylo 17 let
Datum přeměny na upíra: rok 1918
Původně pochází z: Chicaga, Illinois
Barva vlasů: bronzová
Barva očí: původně zelená, teď zlatá/černá
Výška: 188 cm
Jeho popis: vysoký a hubený. Chlapecký vzhled. Rozcuchané vlasy.
Výjimečné nadání: čtenář myšlenek
Co dělá: stejně jako jeho nevlastní sourozenci studuje na Střední škole ve Forks
Rodina: původně syn Edwarda a Elizabeth Masenových - adoptivní syn Carlislea a Esme Cullenových
Sourozenci: Alice, Emmett,Rosalie a Jasper Cullenovi
Kdo ho přeměnil: Carlisle Cullen
Koníčky: sbírání aut, hra na klavír.
Auto: stříbrné Volvo S60R, stříbrný Aston Martin V12
Osobní historie: Edwardův lidský život v Chicagu byl velmi šťastný a klidný. Jeho rodiče byli přiměřeně bohatí, protože jeho otec byl úspěšný právník. Největším trápením v matčině životě byla skutečnost, že zuřila Světová válka a Edward byl pouze rok vzdálen od odvodu, který byl v srpnu 1918 snížen na věk 18 let.
Během září téhož roku udeřila chřipková epidemie, vyžádala si život obou Edwardových rodičů a málem také vzala jeho vlastní. Jeho ošetřujícím lékařem byl Carlisle Cullen, který ho zachránil tak, že jej přeměnil v upíra. Byla to Edwardova matka, kdo požádal Dr. Cullena, aby Edwarda zachránil. Vypadala jako že "ví", že Carlisle by ho zvláštním způsobem mohl zachránit a poprosila ho, aby to udělal.
Od té doby, Edward vystupoval jako Carlisleův adoptivní syn, než se jeho rodina rozrostla do své současné velikosti. Dvakrát studoval na lékařské fakultě, ale nevykonával ji v praxi. Miluje, rychlou jízdu autem, a jako koníčka má sbírání aut.
Od roku 1927 až do roku 1931 měl Edward záchvat rebélie a na několik let sám od sebe opustil Carlislea a Esme Cullenovi. Usoudil, že může vysávat lidi, pokud byli skutečně ztělesněním zla. Využíval svou zvláštní schopnost, aby se vyvaroval nevinnému. Po nějakém čase už nedokázal "uniknout dluhu takového množství ukradnutých lidských životů, nehledě na to, jak omluvitelných" a proto se vrátil ke Carlisleovi a Esme, kteří ho zpátky přivítali s otevřenou náručí.
Okolo roku 1936 se Edward se svou rodinou přestěhoval do Forks, kde narazili na Quileutské indiány, kteří měli schopnost se přeměnit ve vlkodlaky. Dohoda ujednala, že vlci nechají Cullenovi na pokoji po tak dlouho, dokud nekousnou žádného člověka a nebudou se zdržovat na Quileutské půdě. Cullenovi žili ve Forks po několik let, než se přestěhovali na jiná místa.
V roce 2003 se Cullenovi vrátili do Forks. Potom v roce 2005 Edward potkal Isabellu Swanovou. Její krev pro něj "zpívala" a on se do ní šíleně zamiloval. Brzy přišla na jeho tajemství a přijala jej jako upíra. Navzdory nesčetným překážkám se do sebe zamilovali. Když se Bella stala obětí upíra-stopaře jménem James, Edward byl donucen napít se její krve, aby zastavil jed šířící se po jejím těle.
Edward zůstal s Bellou do její katastrofální oslavy osmnáctin, kde byl donucen přehodnotit budoucnost jejího života s ním. Rozhodne se, že pro Bellu bude lepší, když bude žít normální život bez něj a opustí sám se svou rodinou Forks. Čas tráví sledováním Victorii všude kolem jihu Spojených států a dokonce se odváží do Mexika a Jižní Ameriky, když mu řeknou, že je Bella mrtvá, jede do Itálie s úmyslem spáchat sebevraždu. Bella a Alice přijedou včas, aby ho zastavili. On přesvědčí Volturiovi, aby je všechny nechali vrátit se do Forks s příslibem, že se Bella stane upírem.
Návratem do Forks se myslí návrat k normální rutině mezi Edwardem a Bellou. On souhlasí s přeměnou Belly, pokud se za Edwarda provdá. Tehdy je upozorněn Jacobem Blackem, že smlouva říká, že má upír zakázáno kousnout člověka.
Jeho láska: Isabella Marie Swanováed
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

twalajt saga

(barbora alexa, 31. 1. 2016 21:21)

moc se mi liby jejich role pasujou tam kam maj kdybych mohla hrala bych tam ale me so to nesplni ale moc bych chtěla ale je to nemozne film se tocil asi když jsem nebyla na svete