Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sára a Black

30. 3. 2008

 

Dobrý den,
Nejdříve Vás všechny moooc zdravíme.
Rozhodla jsem se Vám napsat něco o naší kočičce Sáře, kterou jsme si od Vás donesli koncem října minulého roku.Obrazek
Tehdy jsme se přes internet domluvili, že pokud by si u nás Sárinka nezvykla, kvůli její komplikované povaze a trošku i agresi vůči ostatní, jak zvířatům, tak i lidem, tak ji můžem donést zpátky. Už když jsme si pro ni do útulku přijeli a viděli ji, tak to byla prostě láska na první pohled.
Jo, byla to taková nabroušená a večně zamračená Číča, ale něco nás k ní táhlo, hlavně mě. Už od začátku jsem v ní viděla něco, co ani nemůžu popsat slovy. Je to něco, co obdivuji a čeho si vážím.

První den, co jsme si ji přivezli, tak se hned skamarádila s ostatními našimi miláčky. Vůbec neměla strach, všeshno proběhlo bez problémů. Prošla si celý dům a nakonec si lehla za závěs na poličku s botama, asi aby to celé rozdýchala.Obrazek
Po pár dnech jsme ji přestěhovali do zadní části domu, protože v bytečku se jí moc nelíbilo a chtěla hlavně klid. Náš kocour ji provedl po půdě, kde kontrolovali, jestli se tam nedostaly myšky.
Každým dnem si zvykala čím dál víc. Čím dál víc také vyhledává lidskou společnost a dokonce se nechá i česat, což je velký úspěch a taky si nechá stříhat chuchvalce

A teď asi po 5 měsících je to náš miláček. Zjistili jsme, že ani nestárne, ale mládne. Kdybyste ji viděli- devítiletou kočku jak si hraje na zahradě s lístkem, nebo klacíkem, nebo skořápkou od ořechu. Jakou má radost, jak ji svítí ty její velký kukadla. Normálně je má takový obrovský, jako kocour botách ze Shreka, když si držel klobouček.

Obrazek


A když přijdeme ze školy a z práce, tak nás na dvorku vítá, jako náš pejsek. Nevím možná to od něj odkoukala
Jsme moc rádi, že ji máme. Život s ní je zase o něco pestřejší a barevnější.
Je nám sní moooc fajn a děkuji za ni.
 

Obrazek


Mějte se všichni krásně a ať se Vám daří.

Mariana Herková a celá rodinka

A za nějaký čas jsme Sáře pořídili kamaráda..

21.12.2008

 

Dobrý den,
rozhodla jsem se Vám napsat něco o našich miláčcích, které máme z vašeho útulku.
Naše Peršanka Sárinka s námi žije už přes rok a od té doby, co jsme si ji od Vás přivezli se hodně moc změnila.

Obrazek


Nejdřív to byla velká ledová královna, která své city ukrývala a nic nedávala najevo.
Pak, když zjistila, že to s ní myslíme opravdu dobře a že ji máme rádi takovou jaká je, tak pomalu začala roztávat a její srdíčko se otevřelo.
 A teď je to naše spokojeně vrnící klubko zlata, které bychom nevyměnili za nic na světě.

Obrazek


V záři tohoto roku jsme se rozhodli, že si dovezeme z Ostravy kocourka.
 Už když byla u nás Sára, tak jsme jednoho kocourka měli, ale ten na jaře odešel zakládat rodinu o dům dál a už se nevrátil.
Dívali jsme se na Vaše stránky a do oka nám hned padnul kocourek Black. Museli jsme si na něj chvíli počkat, protože se léčil s průjmem. V půlce záři jsme si ho nakonec odvezli domů. Už od začátku k nám měl velkou důvěru.

Obrazek

První s kým se ale nejvíc kamarádil, byl náš pejsek Tim, kterého si velmi oblíbil. Se Sárou bylo prvních pár dnů celkem dusno. Byla hodně naštvaná, tvářila se jakobychom ji zradili a opustili. Ukázali jsme ji ale, že tomu tak není, že je pořád naše krásná královna, kterou milujeme. No a tak nakonec polevila a s Blackem se skamarádila.

Obrazek


Black měl ze začátku trošku strach z volného prostoru. Běhal jenom po dvorku a na zahradu se neodvážil. Když pak viděl Sáru, jak si vykračuje po trávě a číhá na myšky, tak svůj strach překonal. Stal se z něj velký lovec. Chytá ty největší hraboše, jaké jsme kdy viděli.
Běhá, skáče a šplhá po stromech. Doma se mění zpátky z dravé šelmy na umazleného mazlíka.

Obrazek


Život s kamarády zvířaty je nádherný. Je to moc krásný pocit, když přijdu domů a u dveří se na mě smějí ty jejich hluboké velké oči a říkají: ,, ahoj, konečně jsi doma‘‘

Přeji Všem do útulku krásné a veselé vánoce, nemocným zvířátkům brzké uzdravení a ostatním brzké nalezení domova u hodných páníčků.
Mariana Herková a celá rodinka

 

 

DALŠÍ NOVÉ ZPRÁVY

 

 

Dobrý den,
letos na podzim to budou už 4 roky, co jsme si od vás z útulku přivezli perskou kočičku Sáru a 3 roky co jsme si vzali černého kocourka Blacka.
Oba dva jsou velcí kámoši a mají se moc rádi, chodí spolu po zahradě a večer si vzájemně o sebe ohřívají záda. Minulé léto nám do smečky přibyl ještě malý čivavák Max, který miluje kočky a jako každé štěně si chce pořád hrát. Oba dva jsou velmi ohleduplní a ještě se nestalo, že by Maxika poškrábali, nebo mu nějak jinak ublížili, jsou to prostě miliónové kočky.

Sáru jsme museli na léto ostříhat. Česání je pořád kámen úrazu: Sára miluje dredy a ráda si je pěstuje olizováním srsti. Musím se ale pochlubit, i když nám stříhání zabralo přes dvě hodiny a museli jsme být na to dva lidi, tak se to obešlo bez narkózy a škrábanců.Jen sousedi si mysleli, že krotíme doma lva, protože vydávala takové hlasité zvuky a syčela, že by kdejaký člověk měl strach na ni sáhnout. Teď je ale spokojena, nic ji netahá, netlačí a nesvědí.

Black je oproti Sáry vděčný za každé prohrábnutí srsti hřebenem. Je to moc hodný a milý kocour. Hodně pozitiv pochytil od Sáry. Je klidný, má rozumný výraz ve tváři a vždy když si něco přeje tak se přitom dívá člověku do očí, stejně jako Sára.Vznešeně sedí na schodech a dokáže přeskočit i plot a chodí občas na kočičí srazy. To vždycky večer příjde cízí kočka a vyzvedne si je a vrátí se spolu až ráno. Minulý rok tak chodili v létě snad každý týden, tento rok zatím ještě nebyli, protože vždycky přes noc spali doma.

Oba dva jsou skvělí a my je doma všichni moc milujeme.
Posílám vám pro radost video.
Moc si vážíme vaší práce pomáhat zvířatům
přejeme Vám pohodové prázdniny

Zdraví Mariana Herková a Sára s Blekem