SMAŽENÝ SÝR BEZ SMAŽENÍ
Zajímavý způsob přípravy oblíbeného smažáku bez smažení!
-
15 dkg tvrdého sýra , 20 dkg šunky , 6 vajec , 6 čajových hrnečků , tuk , strouhanka
Návod k přípravě
Sýr nastrouháme a šunku nakrájíme na jemné kousky. Hrnky řádně vymastíme, vysypeme strouhankou a jdeme plnit. Začínáme vrstvou strouhaného sýra, následuje nakrájená šunka, na kterou klepneme 1 vejce. Na vajíčko opět navrstvíme šunku a na konec opět vrstvu strouhaného sýra. Naplněné hrnky vložíme do vyššího plechu / pekáčku / a zalijeme vroucí vodou tak do poloviny výšky hrnečků. Celé vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě cca 230°C zhruba 20 minut do zlatohnědé barvy. Podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.