Jdi na obsah Jdi na menu
 

Výstavba umělého trávníku

Jak již někteří z vás zaslechli, chystá se v Horní Bříze výstavba hriště s umělým povrchem. Hřiště se bude stavět na místě současného škvárového hřiště a stavební práce vlastně již začaly. Protože je to pro celý fotbalový oddíl velká událost budeme Vás pravidelně na našich stránkách informavat o postupu výstavby a bude po vzoru Viktorie Plzeň z průběhu stavby přinášet i fotografie. Fotky ve větším rozlišení jsou ve fotoalbu věnovanému právě výstavbně hriště.

1) první jsou na řadě terénní úpravy, již došlo k odstranění části plotu v zadní části hriště a do konce týdne dojde k vykácení topolů kolem škvárového hřiště (5.5.2011)

img_5824.jpgimg_5827.jpg

 

 

 

 

 

 

2) dalším krokem bylo vykácení topolů a "vyčištění" zadní části budoucího hřiště. To bylo provedeno svépomocí. Další krok již bude samotná výstavba, ale s tou se bude muset počkat na firmu. Předpokládá se, že by výkopové práce mohly začít ve třetím květnovým týdnu (9.5.2011)

8.5..jpg8.5.jpg

 

 

 

 

 

 

3) Dnes 31.05. 2011 po zaměření, které proběhlo minulý týden, vjel na "bývalé" škvárové hřiště bagr. Ten musí nejprve celou stavební plochu srovnat aby mohla začít samotná výstavba. Již bylo také odstraněno umělé osvětlení, které později nahradí nové jakou součást umělého hřiště.

 

umelka-zacatek-zemnich-praci-1.jpg         umelka-zacatek-zemnich-praci-2.jpg

 

4) Dne 9.6. 2011 byla dokončeno srovnání povrchu a začala pokládka drenáží. Byla přivezena další technika takže celá plocha již vypadá jako "opravdové" staveniště. :)

 

9.6...jpg   9.6..jpg       9.6.jpg

 

5) Dne 16. 6.2011 byla dodělána pokládka drenáží, a již se čeká na konce sezony, aby mohla být odstraněna ochranná síť za brankou hlavního hřiště. 

 

16.6....jpg    16.6..jpg  16.6.jpg

6) V týdnu od 20. do 26.6. proběhla pokládka izolační vrstvy na škvárový povrch. Jedná se o přibližně deseti centimetrovou vrstvu větších kamínků, které byly položeny jako další podkladová vrstva a následně byla uválcována.

23.6..jpg   25..6..jpg    25..6...jpg

7)  V posledním červnovém týdnu byla položena další pokladová vrstva tentokráte větších kamenů. Na ně ještě přijdou další tři podkladové vrstvy, než bude položena folie na kterou se bude dávat umělý trávník. Stavební firma již navezla betonové obrubníky kolem hřiště a zámkovou dlažbu na chodník mezi hřiště. Byly vyhloubeny základy ke sloupům, na kterých bude umístěno umělé osvětlení. 

1..7...jpg       1.7.jpg        1..7..jpg

    

8) Do konce července má firma která hřiště staví dovolenou, ale ještě před nástupem stihli dodělat další podkladovou vrstvu, zakrýt drenáže a připravit základy pro budoucí oplocení. Jak nám bylo sděleno, na začátku srpna by mělo dojít k pokládce povrchu a pak by měly následovat dokončovací prace na areálu. Celá stavba by pak měla být hotova do poloviny září.

19..7.jpg    19.7...jpg     19.7.jpg

 

9) Po dovolené, kterou si stavaři vybrali se znovu rozběhly stavební práce na umělém hřišti. Byla položena a zválcována poslední vrstva kammeného podloží. Nyní bude následovat 14-denní technologická odstávka, po které bude se na kameny naveze vrstva prachu aby došlo k srovnání podloží. Pak se položí folie a konečná pokládka samotné umělé trávy.

 

5..8.jpg            5.8.jpg

Mezi tím bude stavba pokračovat výstavbou zázemí. Budou vztyčeny sloupy s osvětlením, postaveny střídačky a ohrazení hriště. Celá stavba by měla být hotová do poloviny záři. Všichni ale pevně věří, že samotné hřiště bude možné využít již na konci srpna.

 

5..8.-.jpg         5..8...jpg

 

10) V průběhu technologické odstávky plochy došlo již k instalaci umělého osvětlení a začáná se s osazováním zábradlí se ztrany umělého hřiště a pletiva ze strany travnaté plochy. Do konce týdně bude pletivo instalováno, a bude se pokračovat s oplocením umělého povrchu.

 

12.8..jpg 12.8...jpg 12..8...jpg

  

11) V předposledním srpnovém týdnu bylo na budoucím umělém hřišti postaveno postraní oplocení. Samosebou, že tvůrci projektu mysleli i na naše hráče a v plotu budou i tři branky. To aby se dalo pohodlně chodit pro zakopnuté míče . Ze zákulisí stavby se nám podařilo zjistit, že snad již v posledním srpnovém týdnu by měla začít samotná pokládka povrchu. Následně pak budou postaveny sloupy za brankami, a ty pak osazeny sítěmi. Posledním krokem bude kromě kultvace celého areálu, také výstavba střídaček, vrátek a chodníčku mezi oběma hřištěmi. Je také ještě potřeba znovu instalovat oplocení za hlavní brankou. Což by se mělo povést do dalšího domácího zápasu.

 

19.8...jpg 19.8.jpg 19.8..jpg

 

12) V posledním srpnovém týdnu byla instalována síť za branku na hlavním hřišti. Začala výstavba chodníku mezi oběma hřišti, a firma započala s pokládkou poslední vrstvy na budoucí umělé hřiště. Také byla upravena plocha za travnatým hřištěm, která bude v budoucnu sloužit pro rozcvičování hráčů. Takže nyní dojde k tomu hlavnímu....bude se pokládat umělý trávník!

 

28..8.jpg 28..8...jpg 28.8...jpg

 

13) Dnes tedy 6.9.2012 byl v Horní Bříze položen umělý povrch nového fotbalového hřiště. Budeme pro Vás zjišťovat další informace zejména z plánů na slavnostní otevření, dodělávky na hřišti a také do konce týdne přineseme fotografie. Pokládka byla ukončena 11.9. v odpoledních hodinách, kdy byla celá plocha přilepena k podkladku, a byly položeny lajny hřiště. Dále byly umístěny obě plastové branky a vstyčeny konstrukce za brankami, na které budou osazeny sítě. Dále bude od pondělí do středy 12 až 14 září na povrch nejprve položen jemný písek na který bude nasypána kaučuková směs jako finální poklad. Do slavnostního otevření zbývá ještě umístit sítě za branky, postavit střídačky, dát sítě do branek a nakonec osadit do oplocení stupní vrata. To bude vše.

 

 

11..9.jpg  11.9-.jpg

 

 

 

 

11..9...jpg 11.-9-..jpg 

 

 

14)