Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy 2014

Sobota 31. května 2014, hřiště na tábořišti u Kuchyně v Pikárci

p1160076.jpg

O osudu tohoto víkendu bylo rozhodnuto dlouho dopředu, i s ohledem na Orlíka, který si musel rezervovat letenky dlouho dopředu. Přihlášeno bylo docela dost lidí i s potomstvem, ale dalo se očekávat, že několik rodin odpadne. Naproti tomu zase jiní překvapili, například Majka, která má termín porodu 17.7., nechala odjet Štěpána a zalehla pod plachtu, Majka je prostě Valaška! Ale nepředbíhejme!

V pátek jsem se odhodlal k odjezdu již po poledni, neb jsem s dvouletým Kubou nechtěl nikde přestupovat a přímý spoj do Pikárce odjížděl od staré bohunické nemocnice již ve 12:37 hodin. V Pikárci jsme byli zhruba o hodinu později, na tábořišti deset minut po druhé hodině odpolední. Čekání na další příchozí jsme si zkrátili různými hrátkami, mimo jiné postavením stanu, rozděláním ohně a večeří. Teprve hluboko po sedmé hodině bouchla na hrázi dvířka od osobního automobilu výpravy Hradečáků, posléze Vyškováků a nakonec i Vládi a jeho přízně. Navečer jsme postavili sedmimetrové teepee a dovnitř i několik pásů liningu, starší osazenstvo pak posedělo kol plamenů nočního ohně zhruba do půl třetí noční hodiny.

Ráno nás vzbudily děti, sluneční paprsky a nový den. Někteří ochotní lidé pověsili na branky sítě a vyměřili hřiště, na ostatní sportoviště již nedošlo. V průběhu dopoledne se očekával příjezd ohlášených občanů jako Stegiho s rodinou, Výživy s rodinou, Orlíka a Ježka, a naproti tomu nikdo z neohlášených lidí nedorazil. Jinými slovy, občanů a občanek s potomstvem zde bylo dost, ale sportovců, kteří by byli schopni obout kopačky, nikoliv. Nakonec Rolf přemluvil bratra Aleše, který projížděl za firemní zakázkou kolem ze Žďáru, aby odložil porod potomka o několik hodin a naskočil alespoň do dvou utkání turnaje. Dá se říci, ke škodě Dvou Divochů, neboť ve druhém utkání fotbalového turnaje právě Aleš zařídil vítězství Vyškováků, ač ještě dvě minuty před koncem dvacetiminutového utkání Divoši o jednu branku vedli. Někteří zmatení fotbalisté pak chtěli naskákat do rybníka, ale zavčas je upozornilo hlášení, že se hraje dvoukolovým systémem. Východočeši s Výživou v sestavě, který odmítl název týmu Hradec, kdoví proč, pak rozdrtili Vyškováky bez Aleše osmibrankovým rozdílem po poločasu 7:0, a o vítězi turnaje tak bylo předčasně rozhodnuto. V posledním utkání změřili své síly Divoši s týmem Východočechů a ačkoliv šlo Divochům bezvýhradně o to, odvrátit turnajovou ostudu, zcela bezostyšně porazili lídry 4:0. Jednak vsítil tři branky Míla, první do šibenice a další dva z brejků, a poslední gól zavěsil Orlík, toho času bytem Londýn, klasickým angličanem - od tyče k tyči! Ale ani toto vítězství nestačilo Divochům více jak na druhé místo, neboť první flek uhájily Východní Čechy. Ale jak jsme tuhle podotkli, měřítkem úspěchu jsou Indiáni z Vyškova a ti skončili pod náma, čili turnaj je úspěšný!

Solidní počasí během turnaje narušil až déšť, který se spustil během závěrečného fotografování celé skupiny účastníků. Upřímně, lidí přijelo dost, ale fotbalistů bylo tak akorát. Dokonce ani zamýšlený koncept ženského družstva se neuskutečnil, neboť některým děvčatům by byla údajně účast ve sportovním klání za trest!

Nyní si povězme, kdo přijel (popořadě): Míla, Kuba, Láďa, Bafon, David, Rolf, Přema, Vánočka, Vláďa, Věrka, Lucka, Honzík, Petřík, Ježek, Stegi, Jana, Lenka, Honzík, Orlík, Výživa, Monika, Terezka, Davídek, Majka, Štěpán, Ďábel, Stopař, Etien.

Ďábel se Stopařem dojeli na kolech pro jistotu pozdě, aby snad nemuseli zasáhnout do hry. Štěpán se zase vytratil a vyzvedl Majku až druhý den po poledni. V pozdní sobotní odpoledne se uskutečnila stylová rodinná vycházka k rybníčkům nad Horníma Hlínama, kde nás nejprve další z myslivců počastoval několika radami a posléze majitel rybníků obohatil o komentované krmení ryb. Závěr sobotního večera zastihl již děti ve spacácích a většinu dospělého osazenstva u ohně, kteréžto posezení bylo okořeněno několika historkami a posléze písněmi z produkce Stopaře a Ďábla.

Nedělní dopoledne patřilo úklidu a balení, naše rodinná divošská sekce pak zakončila povedený sportovní víkend v Tišnově zmrzlinou.

 

Oficiální znělka turnaje

Bushido feat. Karel Gott - Für Immer Jung

 

Hrací systém turnaje

V základní skupině dvoukolově každý s každým 2x 10 minut, o pořadí rozhodují body, vzájemné zápasy, celkové skóre.

Sestavy

Dva Divoši: Milan, Vláďa, Orlík, Stegi

Východočeský kraj: Láďa, Bafon, David, Výživa

Moravští Indiáni Vyškov: Rolf, Přema, Vánočka, Aleš (2 utkání), Ježek (2 utkání)

Výsledky

Východočeský kraj - Moravští Indiáni Vyškov 3:2 (2:1)

Střelci branek: Láďa 2, vlastní Aleš - Rolf, Aleš

Moravští Indiáni Vyškov - Dva Divoši 2:1 (0:1)

Střelci branek: Aleš 2 - Milan

Dva Divoši - Východočeský kraj 1:1 (0:1)

Střelci branek: Vláďa - Výživa

Východočeský kraj - Moravští Indiáni Vyškov 9:1 (7:0)

Střelci branek: Bafon 4, Láďa 3, Výživa 2 - Vánočka

Moravští Indiáni Vyškov - Dva Divoši 2:2 (1:0)

Střelci branek: Rolf 2 - Milan, Orlík

Dva Divoši - Východočeský kraj 4:0 (1:0)

Střelci branek: Milan 3, Orlík

 

Křížová tabulka

  Dva Divoši Východo-český kraj Moravští Indiáni Vyškov Skóre Body Pořadí
Dva Divoši  
1:1
4:0
1:2
2:2
8:5 5 2.
Východočeský kraj
1:1
0:4
 
3:2
9:1
13:8 7 1.
Moravští Indiáni Vyškov
2:1
2:2
2:3
1:9
  7:15 4 3.

Tabulka

Pořadí Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
1. Východočeský kraj 4 2 1 1 13:8 7
2. Dva Divoši 4 1 2 1 8:5 5
3. Moravští Indiáni Vyškov 4 1 1 2 7:15 4

Střelci turnaje

1.-2. Láďa a Milan po 5 brankách

3. Bafon 4 branky

4.-6. Výživa, Rolf a Aleš po 3 brankách

Konečné pořadí turnaje

1. Východočeský kraj
2. Dva Divoši
3. Moravští Indiáni Vyškov

Společné foto

p1160063.jpg

Kam dál: Fotbalové turnaje | O Divoký pohár | O pohár Bobří stopy

 

Autor článku: Milan (3.6.2014)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář