Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jestřábův soupis kronik

Uvedeno pořadové číslo kroniky, období - u táborů název tábořiště a místo konání či putování, název táborové hry nebo celé dlouhodobky, popř. krajina pouti závěrečné cesty (dále podoba kroniky, stav jejího dopsaní či zpracovanosti, správce kroniky, popř. místo uložení).

 

Kroniky klubu Dva Divoši (od roku 1993 do roku 2010)

Období Starých Divochů, později rodu trpného a činného (nakonec Mladých Divochů)

I. Březen - prázdniny 93 (sešit v pevných deskách, rozpadlá vazba, Milan).

II. Září 93 - březen 94 (sešit v pevných deskách, rozpadlá vazba, Milan).

III. Březen - srpen 94  (sešit v pevných deskách, rozpadlá vazba, Milan).

IV. 1. tábor DD Ďolík (Alvarez) - červenec 94 (volné složky ke svázání do desek, v přípravě, Milan).

V. Tábor Bobří stopy Pikárec - srpen 94, Cesta k Bobřímu jezeru  - rybníky kolem Bobrové (složky ke svázaní do desek, před dokončením, Milan).

VI. Září 94 - únor 95 (sešit v pevných deskách s totálně prasklým hřbetem, Milan).

VII. Březen 95 - únor 96 (sešit v pevných deskách, Milan).

VIII. 2. tábor DD Maštale - Zlatá horečka, červenec  95 (složky volné k svázání do desek, před dokončením, Milan).

IX. Tábor Bobří stopy Pikárec - srpen 95, Po Dakotské řece - údolím Loučky (složky svázané do desek, Milan)

X. Srpen 95 - únor 96 (sešit v pevných deskách, Milan).

XI. Březen - srpen 96 (sešit v pevných deskách, Milan).

XII. 3. tábor DD u trati (u vodárny v údolí Doubravy) - Pán prstenů, červenec 96 (v přípravě, materiály Milan).

XIII. Tábor Bobří stopy 96 Pikárec, Jiřík Zoubek z Bobrové - po hradech v údolí Loučky (dosud nezpracováno, materiály Milan).

XIV. Září 96 - březen 97 (sešit v pevných deskách, Milan).

XV. Duben 97 - srpen 98, trpný i činný rod klubu včetně 5. divošského tábora U tří smrků, Nížina Samarů (sešit v pevných deskách, rozpadlá vazba, Milan).

XVI. 4. tábor DD Propadák - u Sázavy (nezpracováno, materiály Milan)

XVII. Tábor Bobří stopy 97 Pikárec, Po stopách dobrodruhů za A. V. Fričem - Akce Borroro, údolím Oslavky (v přípravě - před dokončením).

XVIII. Listopad 98 - červen 99?, - mladí Divoši (předem svázaná kronika většího formátu A4, několik zápisů chybí,  Robin).

 

Období Neodivochů (éra s Čikim i bez Čikiho, nakonec noví Nejmladší Divoši)

XIX. Únor - prosinec 2000, začátky Neodivochů (sešit v pevných deskách Čiki).

XX. 6. tábor DD 2000 - Tábor odvahy, putovní kolem Oslavky na Radešínský zámek (chybí přepsání zápisů většiny dnů, Čiki, materiály v klubovně, některé dosud u Zmetíka).

XXI. První Chomtábor indiánský - Pikárec 2000 (složky s fotkami na svázání  vloženy do desek, chybí zápisy, materiály v klubovně).

XXII. Leden - prosinec 2001 (sešit v pevných deskách, Čiki).

XXIII. 7. tábor DD 2001 (spojený s Hvězdou severu) - Trenkárna, Po stopách Chálimových, soutěž Putování starověkem  - údolím dolní Loučky (částečně zpracován - některé složky, materiály Čiki).

XXIV. Indiánské táboření 2001 - Pikárec, 2. Chomtábor (nezpracováno, materiály v klubovně)

(Mezidobí -  tábor BS 99 indiánský + dotáboření, Sázava, Amerika, asi nezaznamenáno)

XXV. Leden 2002 - červenec 2005, včetně 9. tábora DD Libochůvka 2003 - indiánský Tábor stínu - 3. chomtácký spojený s Hvězdou severu a Orionem (rozpracováno v kronice, další materiály zatím v klubovně.), 10. tábora DD 2004 se Španělem - Opuštěné město na Brtnici (rozpracován, zbylé materiály Čiki), a 11. tábora DD 2005 Cestou k pramenům - putování krajem Lipnicka (rozepsán, nedokončen, materiály Jesťa) - (předem svázaná silná kronika o něco větší než formát A5, chybí některá období a zápisy, Čiki).

XXVI. 8. tábor DD Pikárec 2002, Tábor legií - Za slávu Říma (Chomtábor spojený s HS a O) - (nesvázané složky vložené v deskách - dokončenoo, nesvázáno, Čiki).

XXVII. Podzim 2005 - zima 2006, 12. tábor DD na Rokytné u Rozkoše už nebyl zaznamenán (sešit v pevných deskách, na  jaře 2006 KRONIKA ZTRACENA!)

XXVIII. Září - listopad 2006 - (sešit v pevných deskách, psal jen Krychlík, dále nedopsáno, v klubovně).

XXIX. Září 2008  Nejmladší Divoši (sešit v pevných deskách, dále nedopsáno, v klubovně).

XXX. Srpen 2008 - prosinec 2010  (poznámková kronika Nejmladších Divochů s podklady pro kroniku předchozí, tenký sešit formátu A4, v klubovně).

Dale existují pravděpodobně 2 nečíslované tzv. "tajné kroniky" - Kronika STU (Sdružení temných uliček, které existovalo při Divoších v letech 1994, uložena u Orlíka? nebo Milana?(tajné), a kronika ST (Uctívačů?- rok 2005?) uložena u Čikiho (tajné).

Aby těm zkratkám nebyl konec, zjevovalo se dlouhá léta i SB (Stínadelské Bratrstvo), které si raděj žádnou kroniku nevedlo a zminky o něm se nachází v běžných kronikách, ty tajnější jen ve vzpomínkách dnes už pamětníků oněch slavných dob klubu...

... a poslední polotajný sešit pátračů klubu přátel starých uliček z roku 2009, z doby definitivního mizení opuštěných domů, starých továren, dvorků a uliček, kouzelného to obrazu 19. století.

Triumfující bestie začátku 21. století se zdá být skoro tak bezohledná a rychlá jako její předchůdkyně před stoletím. Mizejících míst si často nestačíme ani všimnout, natož je na památku nafotit, a už tam stojí nová, nehezká až odpudivá, ale moderní barabizna. Jinde zas narychlo vybouraná proluka zeje prázdnotou řadu let po rychlém zbourání pěkných starých domečků... Nejsou místa, nejsou už ani pátrači nové generace, ani ti, kteří by navázali na řadu kronik svými zážitky...

Kam dál: Kroniky

 

Autor článku: Jestřáb, příspěvěk do retromanie 2012

 

Náhledy fotografií ze složky Kroniky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Oprava

(Milan, 6. 10. 2013 18:07)

Jestřáb bude muset svůj soupis upravit, protože třicátou kronikou nazval trochu neoprávněně pracovní sešit s výsledkama her (to je jeho slabost pro zaokrouhlování) a neměl tušení o rozepsané kronice starších Divochů v letech 1997-1998. Od oslavy 20 let DD je navíc založena taková jakási nová kronika:)