Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslava 100.výročí vzniku ČSR - část první

dscn0615-1.jpg

I přestože v sobotu 27. října pršelo, oslava k 100. výročí vzniku ČSR proběhla s náležitou poctou.

Protože jsme tak trochu předpokládali, že nám v sobotu počasí nebude přát, lípy tří generací zasadili již v předstihu „hasiči“ (velký dík!) a déšť nám nakonec pomohl s následnou péčí – zalitím.

Společný zpěv hymny ČSR doplněný slavnostní salvou za všechny padlé, kteří bojovali za naši vlast, zahájil kratinký kulturní program u školy – blízko u nově vysazených lip.

K vystoupení dětí a žáků a písni Ach synku, synku, se připojil svým pěkným přednesem básně pamětník pan učitel J. Láník. Závěrečná píseň v podání místních Mužáků pánů M. Hejče a P. Sukupa byla pomyslnou krásnou tečkou za úvodní částí oslavy.

Následně se všichni účastníci přesunuli do sálu, kde byla již od 10h. otevřená výstava s fotografiemi a různými relikviemi z uplynulých let. Dopoledne si tam navíc děti vyzkoušely, jak dobře znají svou obec při interaktivní hře. A musíme říct, že všechny děti byly velmi úspěšné! yes

K pohodové atmosféře napomohl také chutný guláš s cibulí a chlebem připravený „myslivci“, koláčky, drobné občerstvení i pití od místních „žen“, „obce“, ZD, „zahrádkářů“, Z. Drobiliče a P. Michlíka. Posezení se z odpoledne protáhlo do noci při zpěvu u harmoniky.

Děkujeme všem, kteří se na přípravě a průběhu této skvělé akce podíleli. Ke všem výše jmenovaným je třeba přidat pracovnice „školy“, které připravovaly výstavu a pomáhaly s organizací. Nesmíme také zapomenout na manžele Sedláčkovy. Ti doplnili výstavu o vojenskou část a dodali oslavě náležitý slavnostní ráz. Poděkování patří i všem, kteří donesli materiály na výstavu – paní J. Palínkové, J. Láníkovi, A. Malé, J. Šuterovi, V. Bělohoubkové.

 

Pořadatelé akce:

Základní škola a Mateřská škola Sedlec, okres Břeclav, příspěvková organizace,

Obec Sedlec,

ZD Sedlec,

Mužáci,

Místní lidová knihovna Sedlec,

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Sedlec u Mikulova,

Myslivecký spolek Liščí vrch Sedlec,

Sbor dobrovolných hasičů Sedlec u Mikulova,

TJ Sokol Sedlec,

Český svaz žen (bývalý),

manželé Sedláčkovi,

pan Z. Drobilič, P. Michlík.

 

Odkaz na první fotografie a videa z akce jsou zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


MATEŘSKÁ ŠKOLA

bez-nazvu.jpg


ZÁKLADNÍ ŠKOLA

/img/articles/920.jpg


Mail list


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 667879
Měsíc: 12437
Den: 363