Jdi na obsah Jdi na menu
 


MDŽ 2014

15. 3. 2014

V březnu bývá nejdůležitější oslavou našeho žabáckého spolku Mezinárodní den žen. I letos tomu nebylo jinak. 8. 3. jsme si pozvali několik hostů, aby nám přiblížili svá, ženám často vzdálená, povolání.

 

img_8095.jpg

Úvod byl věnován poezii, své básně přednesly pionýrky Natálka, Kristýnka a Pavlínka. S veršovaným přáním se připojil soudruh František.

 

img_8099.jpg

Jako první poté usedl do křesla pro hosty soudruh vojín Josef Nývlt, aby nám poreferoval, jak to chodí v naší lidově demokratické armádě, jakým způsobem si toto povolání zamiloval a které lidské vzory ovlivnily jeho budoucí kariéru.  Pronášená slova nás ubezpečila, že se  o obranu a zachování míru v naší vlasti rozhodně nemusíme obávat.

 

img_8105.jpg

Velkým potleskem jsme pak přivítali soudružku generálmajora Valentinu Těreškovovou a soudruha majora Jurije Gagarina, kteří nám zasvěceně vyprávěli, co je vedlo k tomu stát se kosmonauty, o náročnosti přípravy a výcviku k letu, o svých pocitech během pobytu ve vesmíru. Z rozhovoru byla znát hrdost, že právě oni mohli reprezentovat velký sovětský lid tímto způsobem. Záznam zde.

 

img_8110.jpg

Ze vzdáleného (i když hranice se pravděpodobně opět posune blíže k naší zemi) SSSR přijela také soudružka Malininová - dojička, která nám předvedla úspěch sovětského zemědělství v praxi. Názorně ukázala masáž pěti až šesti strukového ruského vemene a následně také dojení novým přístrojem. Záznam zde.

 

img_8078.jpg

Všem návštěvníkům hostince, všem zúčastněným ženám, všem, kdož se na přípravě komponovaného pořadu podíleli děkuji, zejména za smíchem prodloužený život.

 

Fotografie.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář