Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet po rozhlednách

5. 10. 2016

Zcela neplánovaně jsme vyyrazili 16. července, abychom se z několika rozhleden podívali po našem kraji. V proudu dovolenýchh se nás mnoho nesešlo, přesto stál výlet i v malé partě zato.

Prvně jsme zamířili na rozhlednu zvanou Cibulka nad Olovím. Počasí bylo přímo stvořené na procházení. Cestou k Cibbulce jsme si prohlédli Kapli Nejsvětější Trojice, německy kapli Grotte, která byla vybudována z odpadové strusky z bývalých železáren v Rotavě.

img_5095.jpg

Další zajímavosti o této stavbě si můžete přečíst tady.

Pak už jsme dostoupali na cca 665 metrů vysoký Šibeniční vrch. Většina odvážlivců pak vystoupala až na horní plošinu 29 metrů vysoké rozhledny. Jen někteří, kterým vadí kovové rošty s průhledem do hloubky a kymácení se celého kovového monstra ve větru, výstup nedokončili.

img_5101.jpg

Poté se naše dva automobily vydalli směrem k Lubům, kde je krásný výhled z tzv. Vysokého kamene. Zdálky sice připomíná hradní zříceninu, ale jedná se o přírodní památku - křemencovou skálu.

img_5114.jpg

Poslední zastavení v krásném letním dni jsme udělali na mohutné kamennné rozhledně Háj u Aše, odkud byl asi výhled do největší dálky.

img_5130.jpg

A ještě fotky.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář