Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslava Mezinárodního dne žen

15. 3. 2012

Komponovaný pořad na připomenutí boje žen za svá práva zahájil předseda našeho sdružení pan Roman Franěk, jež v závěru svého projevu procítěným hlasem přednesl báseň od Stepana Ščipačova.

Roman

Nadále se slova ujal a celým večerem provázel pan Jiří Tuček. V úvodu připomenul obsah slavného díla českého básníka a prozaika Karla Hynka Máchy, lyricko-epické básně Máj.  Poté zazněla recitace z úryvku této skladby v podání politické agitátorky Ludmily Pelikánové, při které nezůstalo snad jediné oko suché.

 

Jirka

Dále byly připomenuty slavné ženy Češky. Zejména ta, která proslavila náš národ nejvíce a jejíž drobnou vadou bylo pouze to, že se narodila jako muž - Jára Cimrman. Dále Nora Baumberger, známější pod svým uměleckým jménem Dolly Buster, Lucie Bílá atd.

imagesca8uyr3s.jpg

Přítomné ženy a někteří muži, kteří se zrovna nevěnovali tradiční činnosti doprovázející v minulosti každý 8. březen, pití alkoholu, mohli shlédnout vizi z roku 1957 o tom, jak se bude vařit v roce 2000 či jak výkonné byly v padesátých letech "ženy ve výrobě".

Vrcholem oslavy byla osvětová ukázka, která ač byla z roku 1950, oslovila jistě i mnohé dnešní ženy - Jak dosáhnout orgasmu. Cvičení nám přesně dle pokynů pana Jiřího Tučka předvedl pan Roman Franěk, neboť jsme nemohli riskovat předvádění figurantkou - ženou. Pan Franěk orgasmu zřejmě nedosáhl (nebo to umně zastíral), u čtvrtého cvičení ho však postihla křeč. Naštěstí nebylo potřeba přivolat lékaře.

 

img_0053.jpg

Pro ty, které nebyly přítomny je zde odkaz k domácímu studiu.

K večeru patřily rudé karafiáty, domácí (panem hostinským pečená) bábovka, chlebíčky téhož autora, Cechovní pohár, vodka a spousta jiných příjemných zážitků.

img_0045.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky MDŽ

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář