Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní procházka na Lobzy

V sobotu po poledni jsme se sešĺi k dalšímu pěšímu výletu. Tentokrát byla cílem vinárna v Lobzech. Vyrazili jsme ve složení náčelník Roman F., Karel B., Edita B., Karolína B., Jiří T. a Soňa P. ze Šabiny sněhovými kopci směrem ku Kostelní Bříze.

img_4595.jpg

 

Přesto, že rtuť teploměru nešplhala o moc výš než k pěti stupňům pod nulou, záhy jsme zjistili, že nebylo nutné se tolik oblékat. Všechny nás chůze terénem zasypaným sněhem pěkně zahřála. Cestou jsme obdivovali vzrostlé stromy a diskutovali o důležitých záležitoste např. o bobrech nebo jak se hraje alkoholová Cesta do lesa a zpátky: Každý si objedná malé pivo. Pokaždé když se napije, tak sklenici musí dolít do okraje zelenou. Až má celé malé pivo krásně zelené… je v lese … No a aby se dostal z lesa, tak pokaždé, když se napije, musí opět dolít sklenici pivem po okraj. Až je sklenice opět celá plná piva, je z lesa venku.… prý se z lesa zatím ještě nikdo nevrátil. Hra je určená pouze starším 18 let.

Na Velké Haliči jsme se zastavili k občerstvovací zastávce a pokračovali až na Kostelní Břízu. Zde náčelník zahnul do hospody, kde na nás již čekali Dáša a Pavel  F., Fanda a Naďa P. Kája s Editou a Karolínou na jeho příkaz pokračovali dále v cestě směrem k Lobzům.

img_4603.jpg

 

Na Kostelní Bříze se nám líbilo příjemné prostředí a zejména náčelníkovi sympatická obsluha. Dokonce jsme si říkali, jak je tak "skoro na Lobzech" pěkně, že už bychom nikam dál nemuseli. Posilněni vínem, pivem, jablky v županu a pod. jsme se přece jen přemluvili a vydali na další cestu. Roman F. se téměř rozběhl přímo směrem na Kamenici. My ostatní jsme auty sjeli na Březovou, odkud byli Fanda s Naďou ochotni pokračovat pěšky.

img_4621.jpg

 

Zimní přírodou a fučícím větrem jsme dorazili všichni nějakým způsobem k cíli. Nutno podotknout, že náčelník, nás jdoucí pouhé 3 km z Březové předběhl a dorazil nejméně o 15 minut dřív. Naše parta - zde jsme se rozrostli ještě o Hanku T. a Jarmilu F.  se stala členem Lobezského klubu a mohli jsme vstoupit do velmi příjemné vinárny. Tady jsme se natěsnali ke dvoum stolům a užívali si tepla, jídla, pití a zejména veselé nálady před cestou zpět.

img_4629.jpg

 

Výprava byla tradičně zakončena ve Staré hospodě.

 

Zde fotografie.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář