Jdi na obsah Jdi na menu
 


Záchytné a zádržné systémy

Permanentní záchytné systémy (PZS), Střešní záchytné systémy a jejich instalace

Permanentní záchytné systémy (PZS)  zajišťují bezpečnost osob pracujících ve výškách nebo nad volnou hloubkou. Jedná se především o střešní záchytné systémy. Permanentní záchytné systémy jsou trvale instalovaná zařízení. Instalují se na  plochých a sedlových střechách budov a ochozech.  Dále se PZS instalují na stožáry, komíny, ve výrobních halách apod. PZS řeší bezpečnost pohybu tam, kde je vyžadován pravidelný přístup pracovníků včetně zajištění běžné  bezpečné údržby objektů bez ohledu na to, jak často k němu dochází.

Na ilustračních fotografiích jsou vidět v praxi záchytné systémy německého výrobce ABS Safety GmbH.   1.jpg

Rozdělení Permanentních záchytných systémů

Podle způsobu použití se PZS dělí na horizontální, vertikální nebo kombinované. Díky značné variabilitě dostupných řešení je možné PZS instalovat nejenom na budovy připravované k výstavbě, ale rovněž na stavby již existující. Zajištění ochrany osob pracujících ve výškách odpovídajícími prostředky ukládají zaměstnavatelům a majitelům budov evropské i národní legislativní normy. Použití PZS je jedním z možných řešení.

Realizace projektů PZS

Vlastní realizace projektu PZS spočívá v několika na sebe navazujících krocích. Prvním z nich je zjištění požadavků klienta, tedy konkrétního účelu, předpokládaného způsobu použití systému, zamýšleného počtu pracovníků, kteří budou systém používat atd. Následuje návrh řešení, konzultace s dodavateli, upřesňování technických detailů, projekt a výběr adekvátního sytému.

Naše firma je schopna dodat rovněž nezbytné prostředky osobní ochrany proti pádu (zachycovací postroje, tlumiče pádu, lanyardy, karabiny apod.), bez kterých není možné permanentní záchytný systém používat.

V případě dodatečné montáže systémů, umíme zajistit odbornou hydroizolaci.

Samozřejmou součástí dodávky je školení příslušných pracovníků - uživatelů systému, pravidelné revize a servis systému, které jsou prováděny v souladu s příslušnými právními předpisy.

 

Využijte našeho poptávkového formuláře: