Jdi na obsah Jdi na menu
 


Od kolika let mohou pít děti kravské mléko? ??

20. 3. 2011

Mohou pít kravské mléko děti do 3 let?

Mléko je i po prvním roce života dítěte významným zdrojem živin, vitamínů a minerálních látek. Je ale kravské mléko pro děti do tří let vyhovující? Bohužel není.

mleko.jpg

 


Touto otázkou se zabývají odbornící již od doby vynálezu první mléčné náhražky panem Henrim Nestlé.

„Z výzkumu je známo, že z hlediska výživy není kravské mléko vhodnou stravou pro děti do tří let,“ říká MUDr. Jana Fabiánová, dětská lékařka, a dodává, „kravské mléko je určeno telátkům a pro potřeby dětí musí být upraveno.“

Proč kravské mléko není vhodné: obsahuje vysoké množství bílkovin a solí, které zatěžují ledviny,

  • obsahuje málo železa a dítě může trpět chudokrevností,

  • obsahuje málo jódu a vitamínů,

  • přináší vysoké riziko možnosti vzniku alergie,

  • odtučněné mléko může způsobovat neprospívání.

Bílkovina kravského mléka je pro dítě těžko stravitelná, a proto je pro kojeneckou výživu speciálně upravována. Například kojenecké mléko BEBA je připravováno pomocí speciální technologie OPTI PRO ADAPT, která upravuje bílkovinu z kravského mléka, aby byla co nejvíce přiblížena mateřskému mléku, a tak nezatěžovala nevyzrálé dětské orgány.

Kojení je nenahraditelné:

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje, aby těhotné ženy a matky novorozenců byly informovány o výhodách kojení a zejména o tom, že kojení představuje nejlepší způsob výživy kojence chránící jeho zdraví. Výhradní kojení je doporučováno až do 6 měsíců věku dítěte.

Pokud není kojení možné nebo se rozhodnete k přechodu na náhradní kojeneckou výživu, máte možnost svému děťátku nabídnout novou generaci kojeneckých výživ Nestlé BEBA Pro s unikátní recepturou, která nabízí přirozený koncept výživy. Dětem, které mají zvýšené riziko vzniku alergie, výživu z řady Beba H.A. Premium. U této kojenecké výživy bylo klinickými studiemi potvrzeno, že snižuje riziko vzniku alergie.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář