Jdi na obsah Jdi na menu
 

Astrologie

 

hist1.jpg

 

Astrologie je věda provázející lidstvo od samých počátků. Zabývali se jí už nejstarší civilizace v Indii, Číně, starém Egyptě a později také v Řecku a Římě. Astrologie měla a dodnes pořád má mezi ezoterickými a okultními vědami výsadní postavení, protože se opírá o přesné astronomické výpočty a její vazba k astronomii byla vždy velmi těsná.

Astrologie se nezabývá jen Slunečním znamením (Znamení zvěrokruhu). Pokud se určí také postavení ostatních planet v okamžiku našeho narození, nabídne se nám fascinující pohled do nitra naší osobnosti.
Astrologie studuje vztahy mezi událostmi na Zemi a seskupením planet na obloze. Je to nejstarší vědní obor, kterým se zabývali lidé v nejrůznějších dávných civilizacích. Pramení ze stejného zdroje jako potřeba náboženství nebo touha po porozumění vztahu okolního prostředí k vlastnímu já. Astrologie je z části vědou, neboť zahrnuje empiricky pozorovatelné fenomény (jako například pohyb planet), z části uměním, protože užívá symbolů, které je třeba interpretovat.

Astrologie je založena na holistické filozofii, podle níž vesmír - a všechny věci uvnitř něho, člověka nevyjímaje - je jednotou vnitřních vazeb a vzájemných závislostí. Tato hypotéza je nedílnou součástí východních náboženství a zdá se, že ji podporuje například i kvantová fyzika. Astrologie osobnostní je založená na přesvědčení, že jednotlivec ztělesňuje kvalitu okamžiku, kdy se narodil. Studiem tohoto okamžiku o něm můžeme mnoho zjistit. Odvěké otázky o podstatě astrologie, tedy o tom, zda planety mají něco společného s lidským chováním, přetrvávají do dneška. Je to naprosto logická otázka, zvláště když vezmeme v úvahu obrovské vzdálenosti mezi naší planetou a dalšími planetami ve sluneční soustavě.

vzato z www.najdise.cz

 

Rubriky

Sluneční znamení

Příspěvků: 12