Listová zelenina
Říkáme jí zelenina na zeleno nebo čínské bylinky. Pěstování není náročné, má ráda spíš chlad.Daří se jí na jaře a když nejsou silné mrazy ve skleníku. V létě nechám rostliny vykvést na semínka. Roste i v truhlíku na okně, ale netvoří tak velké růžice. Dorůstá postupně se listy odlamují.
MIBUNA-má pikantní chuť, hodí se do salátu, nakekaná nadrobno do dresingů nebo jen na chleba.
MIZUNA- podobná jako mibuna, jen křehčí a lahodnější.
INDIÁNSKÁ HOŘČICE-má pikantní palčivou chuť jako křen, výborná je rozmixovaná s tatarkou ke grilování. Má dvě odrůdy, zelenou a červenou.
Semena jsem získala kdysi dávno od pana Čihuli a jsem ráda,že jsem našla jeho stránky a zjistila, že v pěstování pokračuje.
Semena se už dají koupit i v "květinkových" obchodech.
http://cihula.ic.cz/index.html